Siri gebruiken om muziek of podcasts af te spelen

Siri kan muziek uit uw bibliotheek afspelen en u helpen nieuwe muziek te ontdekken. Siri kan u ook helpen om uw podcasts bij te houden en nieuwe podcasts te vinden.

Als u muziek of podcasts op uw apparaten wilt afspelen met Siri, zegt u 'Hé, Siri' en vertelt u Siri wat u wilt beluisteren.

Siri is mogelijk niet in uw land of regio beschikbaar. Lees meer over iOS beschikbare features.

Luisteren naar muziek

Met een abonnement op Apple Music kunt u toegang krijgen tot de volledige Apple Music-catalogus en al uw afspeellijsten. Siri kan op artiest of album zoeken en beheren wat er wordt afgespeeld en u informatie geven over de muziek die wordt afgespeeld. Siri kan zonder een Apple Music-abonnement muziek uit uw muziekbibliotheek afspelen, waaronder iTunes-aankopen en iTunes Match-nummers.

Nummers en albums zoeken en afspelen

Vraag Siri om alle nummers van een artiest af te spelen, zelfs als de nummers niet in de bibliotheek staan. Of vraag Siri "Speel mijn muziek af" om naar nummers in de bibliotheek te luisteren.

• "Speel '24K Magic' af in willekeurige volgorde."
  • "Speel het nieuwste album van David Guetta af."
  • "Speel mijn muziek van Echosmith af."

Muziek zoeken op hitlijsten en afspelen

U kunt Siri vragen nieuwe muziek en tophits af te spelen en zaken als:

• "Speel de tien beste countrynummers af."
  • "Speel het nummer af dat op nummer 1 stond op 31 januari 1973."
  • "Speel hits uit de jaren '90 af."
  • "Speel het populairste nummer van Twenty One Pilots af."

Radio en radiostations afspelen

U kunt Siri vragen om een radiostation af te spelen of een nieuw radiostation voor u te maken. Vraag het aan Siri:

• "Speel Beats 1 af."
  • "Maak een radiostation op basis van My Morning Jacket."
  • "Speel elektronische radio af."
  • "Speel muziek af die ik leuk vind."
  • "Speel NPR-radio af.2"

Bepaal wat wordt afgespeeld

Als u naar een album of afspeellijst luistert, kunt u Siri vragen om de nummers in willekeurige volgorde af te spelen. U kunt Siri ook vertellen wanneer u een nummer leuk vindt of niet leuk vindt om uw aanbevelingen te verfijnen. Zeg "Hé, Siri" en vervolgens:

• "Speel meer van dit soort nummers af."
  • "Sla dit nummer over."
  • "Schakel herhalen in."
  • 'Zet het volume luider.'
  • "Ik vind dit nummer leuk." of "Ik vind dit nummer niet leuk."

Muziek identificeren en toevoegen

Siri kan u informatie geven over een nummer dat momenteel wordt afgespeeld of onlangs is afgespeeld en muziek toevoegen aan uw bibliotheek. Vraag het aan Siri:

• "Wie zingt dit?"
  • "Hoe heet het laatste nummer?"
  • "Hoeveel nummers staan er op dit album?"
  • "Voeg dit nummer toe aan mijn bibliotheek."

Leren over wat er wordt afgespeeld

U kunt Siri om meer informatie vragen over de muziek waar u naar luistert en andere versies van nummers vinden. Bijvoorbeeld:

• "In welk jaar werd dit nummer uitgebracht?
  • ""Vertel me meer over deze artiest."
  • "Speel een andere versie van dit nummer af."
  • "Welk nummer is dit?"

1 Zoeken naar hitlijsten is alleen beschikbaar in de Verenigde Staten.

2 Nieuwszenders verschillen per land of regio.

Luisteren naar podcasts

Siri kan u helpen naar elk programma in de Apple Podcasts-catalogus te luisteren en de nieuwste afleveringen van podcasts bij te houden waarop u hebt geabonneerd.

Podcasts afspelen

Siri kan u helpen de podcasts bij te houden die u volgt. U kunt zaken vragen als:

• "Speel Oprah's Supersoul Conversations af."
  • "Speel mijn nieuwste podcasts af."
  • "Speel de eerste aflevering van de Lore-podcast af."

Het afspelen van podcasts bedienen

U kunt het afspelen van podcasts bedienen met Siri. Vraag het aan Siri:

• "Onderbreek."
  • "Spring dertig seconden terug."
  • "Speel twee keer zo snel af."
  • "Spoel tien seconden vooruit."

Leren over wat er wordt afgespeeld

U kunt Siri om informatie vragen over de podcasts waar u momenteel naar luistert en Siri vragen om te abonneren op nieuwe podcasts. Bijvoorbeeld:

• "Welke podcast is dit?"
  • "Abonneer op dit programma."

Audio afspelen in uw woning

Muziek overal afspelen

U kunt Siri vragen muziek in meerdere kamers af te spelen, het afspeelvolume te bedienen en vragen stellen over de muziek. Zeg "Hé, Siri" en vervolgens:

• "Speel overal the Rolling Stones af.
  • "Stop met het overal afspelen van muziek."
  • "Stel het volume in de eetkamer in op 10 procent."
  • "Wat wordt er afgespeeld in de keuken?"

Bepalen waar iets wordt afgespeeld

U kunt uw muziek ook in specifieke kamers afspelen en bepalen welke luidsprekers op uw systeem worden aangesloten. Vraag bijvoorbeeld aan Siri:

• "Speel een nummer dat ik leuk vind in de keuken af."
  • "Voeg de luidspreker in de woonkamer toe."
  • "Stop de muziek in de keuken."
  • "Verplaats de muziek naar de zitkamer."

Over materiaal afspelen op uw HomePod

HomePod gebruikt automatisch dezelfde Apple ID waarop u bent ingelogd op het iOS-apparaat dat u hebt gebruikt om deze te configureren. Na de configuratie hoeft u uw apparaat niet bij u te hebben om Siri te gebruiken voor het afspelen van muziek of podcasts.

U kunt via uw HomePod naar deze audiobronnen luisteren:

• Apple Music3
  • iTunes-muziekaankopen
  • iCloud-muziekbibliotheek met Apple Music3 of iTunes Match3
  • Beats 1 liveradio
  • Beats 1 On Demand4
  • Apple Podcasts

U kunt ook via AirPlay ander materiaal naar HomePod streamen vanaf uw iPhone, iPad, iPod touch, Apple TV en Mac5.

3 Abonnementen die vereist zijn voor Apple Music en iTunes Match.

4 Als u Beats 1 On Demand wilt beluisteren, hebt u een Apple Music-abonnement nodig.

5 Als u AirPlay wilt gebruiken, start u AirPlay handmatig vanaf een ander apparaat of een andere app in plaats van "Hé, Siri" te gebruiken.

HomePod is niet in alle landen of regio's beschikbaar.