Luidsprekers toevoegen en beheren in de Woning-app

Met de Woning-app kunt u elke Apple TV, HomePod en met AirPlay 2 compatibele luidspreker in uw woning toevoegen en bedienen - alles op één plek.

Wanneer u luidsprekers toevoegt aan de Woning-app, kunt u AirPlay 2 gebruiken om uw favoriete nummer overal in uw woning af te spelen. Met de Woning-app kunt u uw luidsprekers ook per kamer organiseren, zodat u een nummer kunt afspelen in een kamer terwijl iets anders wordt afgespeeld in een andere kamer. En met Siri kunt u met alleen uw stem bepalen wat wordt afgespeeld in elke kamer van uw woning.

Voordat u begint

Luidsprekers toevoegen aan de Woning-app

Om met AirPlay 2 naar muziek te luisteren en muziek te bedienen op meerdere luidsprekers, voegt u uw luidsprekers toe aan de Woning-app.

HomePod toevoegen

Configureer HomePod en deze wordt automatisch weergegeven in de Woning-app.

HomePod is niet in alle landen of regio's beschikbaar.

Apple TV toevoegen

U kunt een Apple TV 4K of Apple TV (4e generatie) met tvOS 11.4 of hoger toevoegen aan de Woning-app. Dit doet u als volgt:

1. Controleer of uw Apple TV is verbonden met uw wifinetwerk thuis en is aangemeld bij iCloud met dezelfde Apple ID als de Woning-app.
  2. Ga op de Apple TV naar 'Instellingen' > 'AirPlay' > 'Kamer'.
  3. Kies een kamer die u hebt geconfigureerd in de Woning-app of selecteer 'Voeg nieuwe kamer toe'.

Uw Apple TV wordt weergegeven in de Woning-app. Om te controleren, opent u de Woning-app en tikt u op het tabblad 'Woning' of 'Kamers'.

Meer luidsprekers toevoegen

1. Open de Woning-app, tik op en tik vervolgens op 'Voeg accessoire toe'.
  2. Tik op 'Heb je geen code of kun je niet scannen?' en tik vervolgens op de luidspreker.
  3. Wacht tot uw luidspreker is toegevoegd. Geef uw luidspreker een naam en kies een kamer waar deze zich bevindt.
  4. Tik op 'Gereed'.

Sommige luidsprekers vereisen mogelijk een firmware-update of aanvullende configuratie met de app van de leverancier. Als u luidsprekers wilt toevoegen die op een AirPort Express 802.11n (2e generatie) zijn aangesloten, werkt u de firmware van de AirPort Express bij naar de nieuwste versie.

Uw luidsprekers organiseren per kamer

Organiseer uw luidsprekers per kamer in de Woning-App op uw iOS-apparaat of Mac zodat u Siri kunt gebruiken om muziek af te spelen in uw woning. Dit doet u als volgt:

Op een iPhone, iPad of iPod touch:

1. Open de Woning-app, houd Apple TV, HomePod of een andere luidspreker ingedrukt en tik vervolgens op 'Instellingen'.
  2. Tik op 'Kamer' en kies een kamer waarin de luidspreker staat.
  3. Tik op 'Gereed'.

Op een Mac:

1. Open de Woning-app, dubbelklik Apple TV, HomePod of een andere luidspreker en klik vervolgens in de rechterbovenhoek op 'Instellingen'.
  2. Klik op 'Kamer' en kies een kamer waarin de luidspreker staat.
  3. Klik op 'Gereed'.

Wilt u beneden overal muziek afspelen? Meer informatie over hoe u kamers groepeert in een zone in de Woning-app.