Over updates voor iOS 11

iOS 11 brengt honderden nieuwe functies naar iPhone en iPad zoals een vernieuwde App Store, een meer proactieve en intelligente Siri, verbeteringen aan Camera en Foto's en AR-technologie (augmented reality) voor een ervaring waar je helemaal in opgaat. iOS 11 is ook de grootste update voor iPad ooit en voegt krachtige nieuwe multitaskfuncties toe, een nieuwe Bestanden-app en meer manieren om de Apple Pencil te gebruiken.

Lees meer als u de update wilt downloaden of als u problemen hebt met de update.

iOS 11.2

iOS 11.2 introduceert Apple Pay Cash waarmee je via Apple Pay geld kunt sturen aan familie en vrienden, om geld kunt vragen en geld kunt ontvangen. Deze update bevat ook probleemoplossingen en verbeteringen.

Apple Pay Cash (alleen in de VS)

• Verstuur geld aan familie en vrienden, vraag om geld en ontvang geld via Apple Pay in Berichten of door het aan Siri te vragen

Andere verbeteringen en oplossingen

• Ondersteuning voor sneller draadloos opladen van de iPhone 8, iPhone 8 Plus en iPhone X met compatibele accessoires van derden
  • Drie nieuwe Live achtergronden voor iPhone X
  • Verbeterde stabilisatie voor de videocamera
  • Ondersteuning in Podcasts om automatisch door te gaan met de volgende aflevering van hetzelfde programma
  • Ondersteuning voor afstanden van wintersportafdalingen als een gegevenstype
  • Oplossing voor een probleem dat ervoor kon zorgen dat Mail naar nieuwe berichten leek te zoeken wanneer het downloaden al was voltooid
  • Oplossing voor een probleem dat ervoor kon zorgen dat gewiste Mail-meldingen van Exchange-accounts opnieuw werden weergegeven
  • Verbeterde stabiliteit in Agenda
  • Oplossing voor een probleem waarbij na het openen van Instellingen een leeg scherm werd weergegeven
  • Oplossing voor een probleem dat ervoor zorgde dat het niet mogelijk was om in het toegangsscherm naar de Vandaag-weergave of Camera te vegen
  • Oplossing voor een probleem dat ervoor kon zorgen dat de regelaars voor Muziek niet op het toegangsscherm werden weergegeven
  • Oplossing voor een probleem dat ervoor kon zorgen dat appsymbolen onjuist op het beginscherm werden weergegeven
  • Oplossing voor een probleem dat ervoor kon zorgen dat gebruikers recente foto's niet konden verwijderen wanneer de iCloud-opslaglimiet was overschreden
  • Oplossing voor een probleem dat ervoor zorgde dat Zoek mijn iPhone soms geen kaart kon weergeven
  • Oplossing voor een probleem in Berichten waarbij het toetsenbord met het meest recente bericht kon overlappen
  • Oplossing voor een probleem in Rekenmachine waarbij het snel invoeren van getallen kon leiden tot onjuiste resultaten
  • Oplossing voor een probleem waarbij het toetsenbord langzaam reageerde
  • Ondersteuning voor RTT-telefoongesprekken (Real Time Text) voor doven en slechthorenden
  • Verbeterde VoiceOver-stabiliteit in Berichten, Instellingen, App Store en Muziek
  • Oplossing voor een probleem waarbij VoiceOver binnenkomende meldingen niet aankondigde

Informatie over de beveiligingsaspecten van Apple software-updates vind je op deze webpagina: https://support.apple.com/nl-nl/HT201222

iOS 11.1.2

iOS 11.1.2 bevat probleemoplossingen voor je iPhone en iPad:

• Oplossing voor een probleem waarbij het scherm van de iPhone X na een snelle temperatuurdaling tijdelijk niet reageerde op aanraking
  • Oplossing voor een probleem dat vervorming kon veroorzaken in Live Photos en video's die met de iPhone X waren gemaakt

Informatie over de beveiligingsaspecten van Apple software-updates vind je op deze pagina: https://support.apple.com/nl-nl/HT201222

iOS 11.1.1

iOS 11.1.1 bevat probleemoplossingen voor je iPhone of iPad. Deze update bevat:

• Oplossing voor een probleem met de autocorrectie van het toetsenbord
  • Oplossing voor een probleem waarbij 'Hé, Siri' niet meer functioneerde

Informatie over de beveiligingsaspecten van Apple software-updates vind je op deze webpagina: https://support.apple.com/nl-nl/HT201222

iOS 11.1

iOS 11.1 introduceert meer dan 70 nieuwe emoji en bevat probleemoplossingen en verbeteringen.

Emoji

• Meer dan 70 nieuwe emoji, waaronder nieuwe soorten eten, dieren, mythische wezens, kledingstukken, smileys die meer gevoelens uitdrukken, genderneutrale figuren en meer

Foto's

• Oplossing voor een probleem dat ervoor kon zorgen dat sommige foto's wazig werden weergegeven
  • Oplossing voor een probleem dat ervoor kon zorgen dat Live Photo-effecten langzaam werden afgespeeld
  • Oplossing voor een probleem dat ervoor kon zorgen dat sommige foto’s niet in het album 'Personen' werden weergegeven wanneer ze werden teruggezet uit een iCloud-reservekopie
  • Oplossing voor een probleem dat van invloed kon zijn op de prestaties bij het schakelen tussen schermafbeeldingen

Toegankelijkheid

• Verbetering van braille-ondersteuning voor graad 2-invoer
  • Verbetering van VoiceOver-toegang tot pdf's met meerdere pagina's
  • Verbetering van VoiceOver-rotorhandelingen voor het aankondigen van inkomende meldingen
  • Verbetering van het menu voor VoiceOver-rotorhandelingen bij het verwijderen van een app uit de appkiezer
  • Oplossing voor een probleem waarbij voor sommige gebruikers geen alternatieve toetsen werden weergegeven wanneer ze VoiceOver gebruikten met 'Typen met één tik'
  • Oplossing voor een probleem waarbij de VoiceOver-rotor steeds terugging naar de standaardinstelling in Mail
  • Oplossing voor een probleem waarbij berichten niet door de VoiceOver-rotor werden verwijderd

Andere verbeteringen en oplossingen

• Nieuwe ondersteuning voor toegang tot de appkiezer door op de rand van het scherm te drukken met 3D Touch
  • Oplossing voor een probleem dat ervoor zorgde dat gewiste Mail-meldingen weer op het toegangsscherm werden weergegeven
  • Oplossing voor een probleem in bedrijfsomgevingen dat ervoor zorgde dat gegevens niet tussen beheerde apps konden worden verplaatst
  • Oplossing voor een probleem met sommige gps-accessoires van derden waardoor onnauwkeurigheden in locatiegegevens werden veroorzaakt
  • Oplossing voor een probleem waarbij instellingen voor hartslagwaarschuwingen werden weergegeven in de Apple Watch app (1e generatie)
  • Oplossing voor een probleem waarbij appsymbolen niet werden weergegeven in meldingen op de Apple Watch

Informatie over de beveiligingsaspecten van Apple software-updates vind je op deze webpagina: https://support.apple.com/kb/HT201222?viewlocale=nl_NL

iOS 11.0.3

iOS 11.0.3 bevat probleemoplossingen voor je iPhone of iPad. Deze update bevat:

• Oplossing voor een probleem waarbij audio en haptische feedback niet functioneerden op sommige apparaten (iPhone 7 en 7 Plus)
  • Oplossing voor een probleem waarbij de touch-invoer op sommige iPhone 6s-schermen niet reageerde omdat er geen onderhoud was uitgevoerd met originele Apple onderdelen

Opmerking: Vervangende schermen die niet origineel zijn, kunnen de visuele kwaliteit negatief beïnvloeden en werken mogelijk niet correct. Door Apple gecertificeerde schermreparaties worden uitgevoerd door betrouwbare experts die originele Apple onderdelen gebruiken. Zie https://support.apple.com/nl-nl voor meer informatie.

Informatie over de beveiligingsaspecten van Apple software-updates vind je op deze webpagina: https://support.apple.com/kb/HT201222?viewlocale=nl_NL

iOS 11.0.2

iOS 11.0.2 bevat probleemoplossingen en verbeteringen voor je iPhone of iPad. Deze update bevat:

• Oplossing voor een probleem waarbij op een klein aantal apparaten (iPhone 8 en 8 Plus) tijdens gesprekken gekraak was te horen
  • Oplossing voor een probleem dat ervoor kon zorgen dat foto's werden verborgen
  • Oplossing voor een probleem waarbij e-mails die waren gecodeerd in S/MIME niet konden worden geopend

Informatie over de beveiligingsaspecten van Apple software-updates vind je op deze webpagina: https://support.apple.com/kb/HT201222?viewlocale=nl_NL

iOS 11.0.1

iOS 11.0.1 bevat probleemoplossingen en verbeteringen voor je iPhone of iPad.

Informatie over de beveiligingsaspecten van Apple software-updates vind je op deze webpagina: https://support.apple.com/nl-nl/HT201222

iOS 11

App Store

• De volledig nieuwe App Store is ontworpen voor het dagelijks ontdekken van geweldige apps en games
  • Het nieuwe tabblad Vandaag helpt je bij het ontdekken van nieuwe apps en games met artikelen, handleidingen en meer
  • Op het nieuwe tabblad Games vind je nieuwe games en zie je wat er bovenaan staat in de hitlijsten voor beste games
  • Op het afzonderlijke tabblad Apps vind je onze favoriete apps, hitlijsten voor apps en appcategorieën
  • App-pagina's bevatten meer video's van de app, Keuze van de redactie-badges, eenvoudigere toegang tot beoordelingen van gebruikers en informatie over in-app aankopen

Siri

• De nieuwe stem van Siri is nu natuurlijker en expressiever
  • Vertaal Engelse woorden en zinnen in het Chinees, Frans, Duits, Italiaans of Spaans (bèta)
  • Siri-suggesties op basis van je gebruik van Safari, News, Mail en Berichten
  • Werkt met notitie-apps om lijsten, notities en herinneringen aan te maken
  • Werkt met apps voor bankieren voor overschrijvingen en saldoinformatie
  • Werkt met apps die QR-codes weergeven
  • Dicteren in Hindi en Sjanghainees

Camera

• Portretmodus ondersteunt nu optische beeldstabilisatie, HDR en True Tone-flitser
  • Foto's en video's nemen nu maar de helft van de ruimte in met de nieuwe HEIF- en HEVC-structuren voor beeld en video
  • Opnieuw ontworpen verzameling van negen filters die zijn geoptimaliseerd voor natuurlijke huidtinten
  • QR-codes kunnen automatisch worden geïdentificeerd en gescand

Foto's

• Live Photo-effecten 'Herhaal', 'Stuiter' en 'Lange belichting'
  • Zet het geluid uit van een Live Photo, snij Live Photos bij of kies een nieuwe hoofdfoto
  • Terugblikfilms passen automatisch de inhoud aan voor staande of liggende weergave
  • Tientallen nieuwe soorten terugblikken waaronder huisdieren, baby's, bruiloften en sportevenementen
  • Het album 'Personen' is nauwkeuriger en blijft up-to-date op alle apparaten met iCloud-fotobibliotheek
  • Ondersteuning voor bewegende GIF's

Kaarten

• Plattegronden van grote luchthavens en winkelcentra
  • Rijbaanaanduiding en informatie over de maximumsnelheid met stapsgewijze instructies
  • Zoomen met één hand via dubbel tikken en vegen
  • Gebruik Flyover door je apparaat te bewegen

Niet storen tijdens autorijden

• Berichten worden automatisch stilgehouden tijdens het rijden en de iPhone blijft stil met het scherm uit
  • Optioneel automatisch antwoord via iMessage om geselecteerde contactpersonen te laten weten dat je aan het rijden bent

Nieuwe functies ontworpen voor iPad

• Een volledig nieuw Dock voor snelle toegang tot je favoriete en recent gebruikte apps. Het kan zelfs bovenop actieve apps worden weergegeven
    • Het formaat van het Dock past zich aan zodat je al je favoriete apps kunt toevoegen
    • Recent gebruikte apps en Continuïteit-apps zijn beschikbaar aan de rechterkant
  • Verbeterde Slide Over en Split View
    • Je kunt apps vanuit het Dock eenvoudig openen in Slide Over en Split View
    • Slide Over-apps en apps op de achtergrond worden nu tegelijkertijd uitgevoerd
    • Apps in Slide Over en Split View kunnen nu links in het scherm worden geplaatst
  • Sleep en zet neer
    • Verplaats tekst, afbeeldingen en bestanden tussen apps op iPad
    • Multi-Touch om meerdere onderdelen tegelijk te verplaatsen
    • Met openspringen kun je materiaal tussen apps verplaatsen
  • Markeren
    • Je kunt markeren in documenten, pdf's, webpagina's, foto's en meer
    • Je kunt alles in iOS direct markeren. Plaats gewoon je Apple Pencil op wat je wilt markeren
    • Maak een pdf en markeer alles dat kan worden afgedrukt
  • Notities
    • Maak direct een nieuwe notitie aan door met de Apple Pencil op het toegangsscherm te tikken
    • Je kunt een tekening invoegen door eenvoudigweg de Apple Pencil in de tekst van een notitie te plaatsen
    • Doorzoek handgeschreven tekst
    • Bij het scannen van documenten worden deze automatisch rechtgezet en worden schaduwen met afbeeldingsfilters verwijderd
    • Ondersteuning voor tabellen om gegevens te ordenen en weer te geven
    • Maak belangrijke notities boven aan de lijst vast
  • Bestanden
    • In de nieuwe Bestanden-app kun je bestanden bekijken, zoeken en ordenen
    • Werkt met iCloud Drive en andere aanbieders van clouddocumenten
    • De weergave Recent geeft je snel toegang tot recent gebruikte bestanden in alle apps en cloudvoorzieningen
    • Maak mappen aan en sorteer bestanden op naam, datum, grootte en tags

QuickType

• Veeg op de iPad omlaag op letters om cijfers, symbolen en leestekens te selecteren
  • Ondersteuning voor typen met één hand op de iPhone
  • Nieuwe toetsenborden voor Armeens, Azerbeidzjaans, Wit-Russisch, Georgisch, Iers, Kannada, Malayalam, Maori, Odia, Swahili en Welsh
  • Engelse invoer op het Pinyin-toetsenbord met tien toetsen
  • Engelse invoer op het Japanse Romaji-toetsenbord

HomeKit

• Nieuwe soorten accessoires waaronder AirPlay 2-luidsprekers, sproeiers en kranen
  • Uitgebreidere triggers op basis van aanwezigheid, tijd en accessoire
  • Ondersteuning voor het configureren van accessoires via QR-codes en tikken om te koppelen

Augmented Reality

• AR-technologieën waarmee apps uit de App Store materiaal kunnen laten zien in bestaande omgevingen voor interactief gamen, levensecht winkelen en industriële ontwerpen

Zelflerend

• Zelflerende technologieën waarmee apps uit de App Store intelligente functies kunnen verzorgen waarbij zelfgeleerde gegevens op het apparaat worden verwerkt voor betere prestaties en privacy van de gebruiker

Andere functies en verbeteringen

• Opnieuw ontworpen bedieningspaneel brengt alle regelaars samen op dezelfde pagina
  • Aangepaste regelaars op het bedieningspaneel waaronder toegankelijkheid, begeleide toegang, vergrootglas, tekstgrootte, schermopname en Wallet
  • Apple Music helpt je nu bij het ontdekken van muziek bij vrienden. Maak een profiel aan zodat vrienden kunnen luisteren naar afspeellijsten die je hebt gedeeld en kunnen zien naar welke muziek je het meeste luistert
  • Apple News toont je nu de populairste artikelen die speciaal voor jou zijn uitgekozen, aanbevelingen van Siri, de beste video's van de dag in de weergave Vandaag, en geweldige artikelen geselecteerd door onze redactie in het nieuwe tabblad Spotlight
  • Apple Podcasts heeft een compleet nieuw ontwerp. Gebruik Luister nu om eenvoudig nieuwe afleveringen af te spelen of verder te luisteren vanaf waar u was gebleven. Series kunnen nu ook seizoenen, trailers en bonusafleveringen bevatten.
  • Met automatische configuratie log je met je Apple ID in bij iCloud, Keychain, iTunes, App Store, iMessage en FaceTime
  • Automatische configuratie herstelt apparaatinstellingen zoals taal, regio, netwerk, toetsenbordvoorkeuren, veelbezochte plaatsen, hoe je met Siri praat en gegevens voor Woning en Gezondheid
  • Eenvoudig toegang tot je wifinetwerken delen
  • Stel in Instellingen voor apps zoals Foto's en Berichten meldingen in over opslagoptimalisatie en het vrijmaken van ruimte
  • SOS-noodmelding belt hulpdiensten gebaseerd op je huidige locatie en stuurt automatisch een bericht naar je contactpersonen voor noodgevallen, deelt je locatie en geeft je medische ID weer
  • Met FaceTime kun je Live Photos maken via de camera van de Mac of iPhone van de andere persoon
  • Eenvoudig toegang tot vluchtstatus in Spotlight en Safari
  • Ondersteuning voor definities en conversies en wiskundige ondersteuning in Safari
  • Tweetalig woordenboek Russisch en Engels
  • Tweetalig woordenboek Portugees en Engels
  • Ondersteuning Arabisch systeemlettertype

Toegankelijkheid

• Ondersteuning voor VoiceOver-beschrijvingen voor afbeeldingen
  • Ondersteuning voor VoiceOver in tabellen en lijsten in pdf's
  • Ondersteuning voor eenvoudige vragen met 'Typ naar Siri'
  • Ondersteuning voor gesproken braille en brailleonderschriften in video's
  • Dynamische tekst vergroot het formaat van tekst en app-UI
  • Opnieuw ontworpen omgekeerde kleuren maken mediamateriaal eenvoudiger te bekijken
  • Verbeterde markeringskleuren in 'Spreek selectie uit' en 'Spreek scherm uit'
  • Met schakelbediening kun je nu hele woorden scannen en typen

iOS 11 is geoptimaliseerd voor de beste prestatie voor apps in 64 bits. Apps in 32 bits moeten worden bijgewerkt door de appontwikkelaar om met deze versie van iOS te kunnen werken.

Sommige functies zijn niet in alle landen of regio's beschikbaar. Ga voor meer informatie naar: https://www.apple.com/nl/ios/feature-availability en https://www.apple.com/nl/ios/whats-new

Informatie over de beveiligingsaspecten van deze update vind je op deze webpagina: https://support.apple.com/kb/HT201222?viewlocale=nl_NL