Kiezen tussen APFS en Mac OS Uitgebreid bij het formatteren van een schijf voor Mac

Schijfhulpprogramma in macOS High Sierra kan de meeste opslagapparaten formatteren met beide bestandssystemen.

macOS High Sierra introduceert APFS (Apple File System) voor Mac-computers. APFS vervangt Mac OS Uitgebreid (HFS+) als het standaardbestandssysteem voor SSD-schijven (Solid State Drives) en andere apparaten met uitsluitend flashopslag.

Welke structuur wordt gebruikt?

Zo weet u welke structuur (welk bestandssysteem) een opslagapparaat gebruikt:

1. Selecteer het apparaat in de Finder.
  2. Kies 'Archief' > 'Toon info' of druk op Command (⌘)-I.
  3. Kijk bij 'Structuur' in het venster 'Info'.

Of gebruik de app Systeeminformatie: selecteer 'Opslag' in de navigatiekolom en kijk in de kolom 'Bestandssysteem' voor het volume.

Welke structuur moet u kiezen?

Wanneer u macOS High Sierra installeert op het Mac-volume van een SSD-schijf (Solid State Drive) of op andere apparaten met uitsluitend flashopslag, wordt dat volume automatisch geconverteerd naar APFS. Fusion Drives, traditionele harde schijven (HDD's) en volumes die niet worden herkend door Mac worden niet geconverteerd.

Schijfhulpprogramma in macOS High Sierra kan de meeste opslagapparaten formatteren met beide bestandssystemen. Als u handmatig opnieuw moet formatteren, moet u rekening houden met het volgende:

• APFS vereist macOS High Sierra. Oudere versies van het Mac-besturingssysteem activeren geen volumes die met APFS zijn geformatteerd.
  • APFS is geoptimaliseerd voor SSD-schijven (Solid State Drives) en andere apparaten met uitsluitend flashopslag.
  • Schijfhulpprogramma probeert het type opslag dat u formatteert te detecteren en toont vervolgens de gepaste structuur in het menu 'Structuur'. Als het type opslag niet kan worden gedetecteerd, wordt standaard Mac OS Uitgebreid gebruikt omdat deze structuur met alle macOS-versies werkt.