HEIF- of HEVC-materiaal gebruiken op Apple apparaten

Upgrade naar iOS 11 of hoger of macOS High Sierra of hoger om HEIF- of HEVC-materiaal dat is opgenomen met een iOS-apparaat, te bekijken, te bewerken of te dupliceren.

iOS 11 en macOS High Sierra ondersteunen deze nieuwe industriestandaarden voor mediastructuren:

• HEIF (High Efficiency Image File Format) voor foto's
  • HEVC (High Efficiency Video Coding), ook aangeduid als H.265, voor video's

HEIF en HEVC bieden betere compressie dan JPEG en H.264. U hebt dus minder opslagruimte nodig op uw apparaat en in iCloud Foto's, terwijl de beeldkwaliteit gelijk blijft.

Upgrade naar de nieuwste versie van iOS 11 of hoger of macOS High Sierra of hoger om HEIF- en HEVC-materiaal volledig te kunnen bekijken, bewerken of dupliceren op uw apparaat.

Materiaal opnemen in deze structuren

Als u iOS 11 gebruikt, kunt u HEIF- of HEVC-opnamen maken op de volgende apparaten: Op andere apparaten met iOS 11 of macOS High Sierra of hoger kunt u dergelijk materiaal bekijken, bewerken en dupliceren, met enkele beperkingen.

Het verdient aanbeveling om opnamen te maken in HEIF en HEVC, maar u kunt ook opnamen maken in andere structuren die meer algemeen compatibel zijn en werken met andere besturingssystemen en apparaten:

1. Ga naar 'Instellingen' > 'Camera'.
  2. Tik op 'Structuren'.
  3. Tik op 'Meest compatibel'. Deze instelling is alleen beschikbaar op apparaten die media in HEIF- of HEVF-structuur kunnen vastleggen en alleen op apparaten met iOS 11 of hoger.
  4. Alle nieuwe foto's en video's gebruiken nu de JPEG- of H.264-structuur. Als u de ruimtebesparende HEIF- en HEVC-structuren weer wilt gebruiken, selecteert u 'High Efficiency'.

Werken met dit materiaal

iOS 11 of hoger en macOS High Sierra of hoger bieden ingebouwde ondersteuning voor HEIF en HEVC, zodat u in talloze apps, waaronder Foto's, iMovie en QuickTime Player, dit materiaal kunt bekijken, bewerken of dupliceren.

Op sommige oudere apparaten wordt de ondersteuning voor HEVC beperkt door de resolutie en beeldsnelheid van de video. Resoluties van 1080p of lager en beeldsnelheden van 60 fps of lager zijn meer algemeen compatibel en werken ook op oudere apparaten. Om de resolutie en beeldsnelheid te verlagen die uw opname-apparaat gebruikt om video op te nemen, gaat u naar 'Instellingen' > 'Camera' > 'Neem video op' en 'Instellingen' > 'Camera' > 'Neem slowmotion op'.

Als u iCloud Foto's gebruikt in iOS 10 of macOS Sierra, wordt mogelijk een waarschuwingssymbool weergegeven in de rechterbovenhoek van de foto of video, of een waarschuwingsbericht. Upgrade naar iOS 11 of hoger of macOS High Sierra of hoger om HEIF- en HEVC-materiaal volledig te kunnen bekijken, bewerken of dupliceren op uw apparaat.

Dit materiaal delen

In iCloud Foto's blijft de oorspronkelijke structuur, resolutie en beeldsnelheid van het materiaal behouden. Upgrade naar iOS 11 of macOS High Sierra als u het HEIF- of HEVC-materiaal in iCloud Foto's niet op uw apparaat kunt bekijken, bewerken of dupliceren, of als het materiaal in een lagere resolutie wordt weergegeven.

Wanneer u media deelt via andere methoden, zoals via AirDrop, Berichten of e-mail, kan dit in een structuur met bredere compatibiliteit worden gedeeld, zoals in JPEG of H.264, afhankelijk van of het ontvangende apparaat deze nieuwere mediastructuren ondersteunt.

Deze media converteren

U kunt HEIF- en HEVC-media converteren door deze te exporteren naar een andere indeling vanuit een app van Apple of een externe partij. Bijvoorbeeld:

• Als u bijvoorbeeld een HEIF-afbeelding op uw Mac opent in Foto's of Preview, kunt via 'Archief' > 'Exporteer' een andere structuur kiezen, zoals JPEG of PNG, voordat u het bestand opslaat.
  • Als u op uw Mac een HEVC-video opent in QuickTime Player, kunt u 'Archief' > 'Exporteer naar' selecteren en het bestand dan opslaan in H.264-structuur door te zorgen dat het selectievakje voor HEVC niet is ingeschakeld.

Dit materiaal importeren via USB

Wanneer u HEIF- of HEVC-materiaal vanaf een aangesloten iOS-apparaat importeert in Foto's of Fotolader of naar een pc, wordt het mogelijk geconverteerd naar JPEG of H.264.

In iOS 11 of hoger kunt u dit importgedrag wijzigen. Ga naar 'Instellingen' > 'Foto's'. Tik In het gedeelte 'Zet over naar Mac of pc' op 'Behoud originelen' om te zorgen dat het materiaal tijdens het importeren niet wordt geconverteerd naar JPEG of H.264.