HEIF- of HEVC-materiaal gebruiken op Apple apparaten

Upgrade naar iOS 11 of hoger of macOS High Sierra of hoger om HEIF- of HEVC-materiaal te bekijken, bewerken of dupliceren dat is opgenomen met een iOS-apparaat.

iOS 11 en macOS High Sierra ondersteunen deze nieuwe industriestandaarden voor mediastructuren:

• HEIF (High Efficiency Image File Format) voor foto's
  • HEVC (High Efficiency Video Coding), ook aangeduid als H.265, voor video's

HEIF en HEVC bieden betere compressie dan JPEG en H.264. U hebt dus minder opslagruimte nodig op uw apparaat en in uw iCloud-fotobibliotheek, terwijl de beeldkwaliteit gelijk blijft.

Upgrade naar de nieuwste versie van iOS 11 of hoger of macOS High Sierra of hoger om HEIF- en HEVC-materiaal volledig te kunnen bekijken, bewerken of dupliceren op uw apparaat.

Materiaal opnemen in deze structuren

Als u iOS 11 of hoger gebruikt, kunt u HEIF- of HEVC-opnamen maken op deze apparaten:

Op andere apparaten met iOS 11 of hoger of macOS High Sierra of hoger kunt u HEIF- en HEVC-materiaal bekijken, bewerken en dupliceren, met enkele beperkingen.

Het verdient aanbeveling om opnamen te maken in HEIF en HEVC, maar u kunt met deze apparaten ook opnamen maken in andere structuren die meer algemeen compatibel zijn en werken met andere besturingssystemen en apparaten:

1. Ga in iOS 11 naar 'Instellingen' > 'Camera'.
  2. Tik op 'Structuren'.
  3. Tik op 'Meest compatibel'. Deze instelling is alleen beschikbaar op apparaten die HEIF- of HEVC-opnamen kunnen maken.
  4. Alle nieuwe foto's en video's gebruiken nu de JPEG- of H.264-structuur. Als u de ruimtebesparende HEIF- en HEVC-structuren weer wilt gebruiken, selecteert u 'High Efficiency'.

Werken met dit materiaal

iOS 11 of hoger en macOS High Sierra of hoger bieden ingebouwde ondersteuning voor HEIF en HEVC, zodat u in talloze apps, waaronder Foto's, iMovie en QuickTime Player, dit materiaal kunt bekijken, bewerken of dupliceren.

Op sommige oudere apparaten wordt de ondersteuning voor HEVC beperkt door de resolutie en beeldsnelheid van de video. Resoluties van 1080p of lager en beeldsnelheden van 60 fps of lager zijn meer algemeen compatibel en werken met oudere apparaten. U kunt naar 'Instellingen' > camera op uw opnameapparaat gaan om de resolutie en beeldsnelheid te wijzigen die wordt gebruikt voor het opnemen van video.

Als u iCloud-fotobibliotheek gebruikt in iOS 10 of macOS Sierra, wordt mogelijk een waarschuwingssymbool weergegeven in de rechterbovenhoek van de foto of video, of een waarschuwingsbericht. Upgrade naar iOS 11 of hoger of macOS High Sierra of hoger om HEIF- en HEVC-materiaal volledig te kunnen bekijken, bewerken of dupliceren op uw apparaat.

Dit materiaal delen

In iCloud-fotobibliotheek blijft de oorspronkelijke structuur, resolutie en beeldsnelheid van het materiaal behouden. Upgrade naar iOS 11 of hoger of macOS High Sierra of hoger als u het HEIF- of HEVC-materiaal in uw iCloud-fotobibliotheek niet op uw apparaat kunt bekijken, bewerken of dupliceren, of als het materiaal in een lagere resolutie wordt weergegeven.

Wanneer u materiaal op een andere manier deelt, bijvoorbeeld via AirDrop, Berichten of e-mail, wordt het materiaal gedeeld in een meer algemeen compatibele structuur, zoals JPEG of H.264.

Dit materiaal importeren via USB

Wanneer u HEIF- of HEVC-materiaal vanaf een aangesloten iOS-apparaat importeert in Foto's of Fotolader of naar een pc, wordt het mogelijk geconverteerd naar JPEG of H.264.

Dit importgedrag kunt u wijzigen in iOS 11 of hoger. Ga naar 'Instellingen' > 'Foto's'. Tik in het gedeelte 'ZET OVER NAAR MAC OF PC' op 'Behoud originelen' om te zorgen dat het materiaal tijdens het importeren niet wordt geconverteerd.