Uw AirPods en AirPods Pro verbinden en gebruiken

Met uw AirPods kunt u naar muziek luisteren, telefoneren, Siri gebruiken en nog meer.

AirPods configureren met een iPhone

Als u uw AirPods voor de eerste keer configureert, controleer dan of uw apparaat up-to-date is. Voer vervolgens deze stappen uit:

1. Ga naar het beginscherm.
  2. Open de case, met daarin uw AirPods, en houd deze naast uw iPhone.
  3. Er verschijnt een configuratie-animatie op uw iPhone.
  4. Tik op 'Verbind'.
  5. Lees de volgende drie schermen als u AirPods Pro hebt.
  6. Als u AirPods Pro of AirPods (2e generatie) hebt en u "Hé, Siri" al hebt geconfigureerd op uw iPhone, kunt u "Hé, Siri" direct gebruiken met uw AirPods. Als u "Hé, Siri" nog niet hebt geconfigureerd en AirPods Pro of AirPods (2e generatie) hebt, wordt u door de configuratie geleid.
  7. Tik op 'Gereed'.
  8. Als u bent ingelogd bij iCloud, worden uw AirPods automatisch geconfigureerd voor alle ondersteunde apparaten die bij iCloud zijn ingelogd met dezelfde Apple ID.

Als u uw AirPods niet kunt configureren, vindt u hier hulp.

Lees hoe u uw AirPods configureert met een Mac of een apparaat dat niet van Apple is, zoals een Android-telefoon.

Luisteren met uw AirPods

Wanneer u uw AirPods in uw oren stopt, spelen ze automatisch de audio van uw apparaat af. Als u een AirPod uit uw oor haalt, wordt de audio gepauzeerd. Als u beide AirPods uit uw oren haalt, wordt de audio gestopt. Als u luistert met één AirPod en u die uit uw oor haalt, wordt de AirPod gepauzeerd. Als u de AirPod binnen vijftien seconden weer in uw oor stopt, wordt het afspelen automatisch hervat.

Lees hoe u oorkussentjes met de beste pasvorm kiest voor uw AirPods Pro.

Bewaar uw AirPods in de oplaadcase. De AirPods kunnen beschadigd raken als u ze los in uw zak of tas doet.

Schakelen tussen apparaten

Tijdens het luisteren met uw AirPods kunt u als volgt overschakelen van het ene op het andere apparaat.

Automatisch schakelen

AirPods zijn tegelijkertijd verbonden met uw iPhone en Apple Watch. Het geluid schakelt automatisch tussen beide.

Met een iPhone, iPad en Mac hebt u iOS 14, iPadOS 14 of hoger of macOS Big Sur nodig om uw AirPods (2e generatie) of AirPods Pro automatisch te laten schakelen tussen apparaten.1 U moet op uw apparaten zijn ingelogd met dezelfde Apple ID via twee-factor-authenticatie. Stel dat u naar muziek luistert op uw iPad en een oproep beantwoordt op uw iPhone. Uw AirPods schakelen automatisch over van de muziek op uw iPad naar de oproep op uw iPhone.

In macOS Big Sur kan het voorkomen dat u een melding over uw AirPods ziet op het scherm van uw Mac. Wanneer u de aanwijzer op de melding houdt, verschijnt de knop 'Verbind'. Klik op 'Verbind' om te bevestigen dat u uw AirPods wilt overschakelen naar of wilt blijven gebruiken met uw Mac.

Als u automatisch schakelen wilt uitschakelen voor een iPhone of iPad, gaat u naar 'Instellingen' > 'Bluetooth' op dat apparaat met uw AirPods in uw oren. Tik op de infoknop  naast de AirPods in de lijst met apparaten. Tik op 'Verbind met deze iPhone [of iPad]' en vervolgens op 'Als deze iPhone [of iPad] de laatste verbinding was'. Als u deze functie weer wilt inschakelen, tikt u op 'Automatisch'.

Als u automatisch schakelen wilt uitschakelen voor uw Mac, opent u de Bluetooth-voorkeuren op uw Mac met uw AirPods in uw oren. Tik op de knop 'Opties' naast uw AirPods in de lijst met apparaten. Klik op 'Verbind met deze Mac' en kies vervolgens 'Bij laatste keer verbonden met deze Mac'. Als u deze functie weer wilt inschakelen, kiest u 'Automatisch'.

Handmatig schakelen

Indien nodig volgt u deze stappen om een ander apparaat te kiezen om audio af te spelen of audio over te schakelen naar een andere koptelefoon of andere luidsprekers.

Op een iOS-apparaat

1. Open het bedieningspaneel op uw iPhone, iPad of iPod touch.
  2. Houd de audiokaart in de rechterbovenhoek van het bedieningspaneel ingedrukt om de audio te bedienen.
  3. Tik op  en kies dan het gewenste apparaat in de lijst.2

Op een Mac

Klik op de volumeregeling  in de menubalk en kies uw AirPods Pro3 of andere luidsprekers onder 'Uitvoerapparaat'.

Audio bedienen met uw AirPods Pro

• Druk op de druksensor op de steel van een AirPod om audio af te spelen en te pauzeren. Druk opnieuw om het afspelen te hervatten.
  • Druk tweemaal op de druksensor op de steel van een AirPod om vooruit te springen.
  • Druk driemaal op de druksensor om terug te springen.
  • Om het volume aan te passen, kunt u "Hé, Siri" zeggen en dan iets als: "Zet het volume zachter". U kunt ook de volumeschuifknop verslepen in de app waar u naar luistert, op het toegangsscherm of in het bedieningspaneel. En u kunt ook 'Huidige' openen op uw Apple Watch en aan de Digital Crown draaien om het volume aan te passen.

Met AirPods Pro kunt u regelen hoeveel u van uw omgeving hoort. Houd de druksensor ingedrukt om te schakelen tussen actieve ruisonderdrukking en de transparantiemodus. U kunt kiezen tussen welke modi wordt geschakeld door het ingedrukt houden van de druksensor. Dit doet u in 'Instellingen' > 'Bluetooth' > 'AirPods Pro' > 'Houd AirPods ingedrukt'.

Audio bedienen met uw AirPods (1e of 2e generatie)

U kunt uw AirPods gebruiken voor Siri en voor het afspelen van audiomateriaal.

Bij AirPods (2e generatie) wordt Siri standaard ingeschakeld door "Hé, Siri" te zeggen. En door dubbel te tikken op een AirPod, kunt u audio afspelen of vooruitspringen.

Bij AirPods (1e generatie) wordt Siri standaard ingeschakeld wanneer u er dubbel op tikt.

Ongeacht welk model AirPods u hebt, u kunt elke AirPod instellen om het volgende te doen wanneer u er dubbel op tikt:

• Siri4 gebruiken
  • Audio afspelen en pauzeren
  • Naar het volgende nummer gaan
  • Naar het vorige nummer gaan

Lees hoe u kiest welke taak elke AirPod moet uitvoeren wanneer u er dubbel op tikt.

Siri gebruiken

• Bij AirPods Pro en AirPods (2e generatie) kunt u "Hé, Siri" zeggen.
  • Bij AirPods Pro kunt u een AirPod configureren om Siri te gebruiken wanneer u de druksensor ingedrukt houdt.
  • Bij AirPods (1e en 2e generatie) kunt u Siri gebruiken door dubbel te tikken op een AirPod.

U kunt Siri gebruiken met uw AirPods om vragen te stellen en om te bellen. Siri kan ook de muziek bedienen en uw AirPods controleren. Hier zijn enkele voorbeelden van verzoeken aan Siri:

• "Speel mijn favoriete afspeellijst af."
  • "Zet het volume luider."
  • "Hoe kom ik van hieruit naar huis?"
  • "Ga naar het volgende nummer."
  • "Pauzeer de muziek."
  • "Hoe is de batterij van mijn AirPods?"

Zoek meer Siri-voorbeelden.

De telefoon gebruiken en berichten ontvangen

Als u gebeld wordt terwijl u een van de AirPods in uw oor hebt, kan Siri het gesprek aankondigen. Druk bij AirPods Pro op de druksensor om de oproep te beantwoorden. Bij AirPods (1e of 2e generatie) kunt u dubbel tikken op een AirPod om de oproep te beantwoorden. Later kunt u op de druksensor van een AirPod Pro drukken of dubbel tikken op een AirPod om op te hangen of naar een ander gesprek te schakelen.

Siri kan uw binnenkomende berichten voorlezen via uw AirPods Pro.

Uw AirPods en case opladen

Om uw AirPods op te laden, stopt u deze in de case en sluit u de klep.5 AirPods worden uitgeschakeld en opgeladen wanneer ze in de case zitten.

U kunt uw AirPods Pro opladen in de draadloze oplaadcase met een Qi-gecertificeerde oplader. Terwijl de case draadloos wordt opgeladen, kunt u op het statuslampje tikken om de oplaadstatus te zien. Een groen lampje geeft aan dat de case (en de AirPods, als ze erin zitten) meer dan 80 procent is opgeladen. U kunt de case ook aansluiten op een Apple Lightning-naar-USB-kabel (zowel USB C als USB A).

U kunt uw AirPods (1e of 2e generatie) opladen met de draadloze oplaadcase of AirPods-oplaadcase. Als u de draadloze oplaadcase hebt, kunt u draadloos opladen met een Qi-gecertificeerde oplader. U kunt beide cases opladen door ze aan te sluiten op een Apple Lightning-naar-USB-kabel.

Meer informatie over opladen.

Wat u nodig hebt

Als u AirPods Pro hebt, hebt u minimaal één van de volgende apparaten nodig:

Als u AirPods (2e generatie) hebt, hebt u minimaal één van de volgende apparaten nodig:

Als u AirPods (1e generatie) hebt, hebt u minimaal één van de volgende apparaten nodig:

1. Geluid hoort niet automatisch over te schakelen van het ene naar het andere apparaat als er een gesprek gaande is, zoals een telefoongesprek, een FaceTime-gesprek of een videoconferentie.

2. AirPods verschijnen hier alleen als ze in de buurt en klaar voor gebruik zijn.

3. Als u de volumeregeling niet ziet in de menubalk, leest u hier hoe u deze toevoegt.

4. Als dubbel tikken om Siri te activeren niet werkt, gaat u naar 'Instellingen' > 'Siri en zoeken' en zorgt u ervoor dat 'Sta Siri toe bij vergrendeling' is ingeschakeld.

5. Als u zowel AirPods (2e generatie) als AirPods (1e generatie) hebt, moet u ervoor zorgen dat u deze gescheiden houdt. Uw AirPods laden niet op als u één AirPod van elk model in een oplaadcase plaatst.