AirPods en AirPods Pro verbindenen gebruiken

Met de AirPods kunt u naar muziek luisteren, telefoneren, Siri gebruiken en nog meer.

AirPods configureren met een iPhone

Als u de AirPods voor de eerste keer configureert, controleer dan of uw apparaat up-to-date is. Voer vervolgens deze stappen uit:

1. Ga naar het beginscherm.
  2. Open de case, met daarin de AirPods, en houd deze naast de iPhone.
  3. Er verschijnt een configuratie-animatie op de iPhone.
  4. Tik op 'Connect'.
  5. Lees de volgende drie schermen als u AirPods Pro hebt.
  6. Als u AirPods Pro of AirPods (2e generatie) hebt en u 'Hé, Siri' al hebt geconfigureerd op uw iPhone, kunt u 'Hé, Siri' direct gebruiken met uw AirPods. Als u 'Hé, Siri' nog niet hebt geconfigureerd en AirPods Pro of AirPods (2e generatie) hebt, wordt u door de configuratie geleid.
  7. Tik op 'Gereed'.
  8. Als u bent ingelogd bij iCloud, worden de AirPods automatisch geconfigureerd voor alle ondersteunde apparaten die bij iCloud zijn ingelogd met dezelfde Apple ID.

Als u de AirPods niet kunt configureren, kunt u hulp krijgen.

Lees hoe u uw AirPods configureert met een Mac of een apparaat dat niet van Apple is, zoals een Android-telefoon.

Luisteren met de AirPods

Zodra u de AirPods uit de case haalt, zijn deze ingeschakeld en klaar voor gebruik. Wanneer u ze in uw oren stopt, spelen de AirPods automatisch de audio van het apparaat af. Als u een AirPod uit uw oor haalt, wordt de audio gepauzeerd. Als u beide AirPods uit uw oren haalt, wordt de audio gestopt. Als u luistert met één AirPod en u die uit uw oor haalt, wordt de AirPod gepauzeerd. Als u de AirPod binnen vijftien seconden weer in uw oor stopt, wordt het afspelen automatisch hervat.

Lees hoe u een aangepaste en comfortabele pasvorm krijgt door het optimale formaat te kiezen voor de oortips van uw AirPods Pro.

AirPods zijn tegelijkertijd verbonden met de iPhone en de Apple Watch. Het geluid schakelt automatisch tussen beide.

Wanneer u de AirPods of AirPods Pro niet gebruikt, bewaar ze dan in de oplaadcase. Het los in uw zak of tas bewaren van AirPods kan schade veroorzaken.

Volg deze stappen om met de AirPods audio af te spelen van een ander apparaat of audio over te schakelen naar andere koptelefoons of luidsprekers.

Op een iOS-apparaat

1. Open het bedieningspaneel.
  2. Houd de audiokaart in de rechterbovenhoek van het bedieningspaneel ingedrukt om de audio te bedienen.
  3. Tik op  en kies dan het gewenste apparaat in de lijst.1

Op een Mac

Klik op de volumeregelaar  in de menubalk en kies de AirPods Pro2 of andere luidsprekers onder 'Uitvoerapparaat'.

Audio bedienen met de AirPods Pro

• Druk op de druksensor op de steel van een AirPod om audio af te spelen en te pauzeren. Druk nogmaals om het afspelen te hervatten.
  • Druk tweemaal op de druksensor op de steel van een AirPod om vooruit te spoelen.
  • Druk driemaal op de druksensor om terug te spoelen.
  • Om het volume aan te passen, kunt u 'Hé, Siri' zeggen en dan iets als: 'Zet het volume zachter'. Of sleep de volumeschuifknop in de app waar u naar luistert, op het toegangsscherm of in het bedieningspaneel. U kunt ook 'Huidige' openen op uw Apple Watch en aan de Digital Crown draaien om het volume aan te passen.

Met AirPods Pro kunt u regelen hoeveel u van uw omgeving hoort. Houd de druksensor ingedrukt om schakelen tussen de actieve ruisonderdrukking en de transparantiemodus. U kunt kiezen tussen welke modi wordt geschakeld door het ingedrukt houden van de druksensor via 'Instellingen' > 'Bluetooth' > 'AirPods Pro' > 'Houd AirPods ingedrukt'.

Audio bedienen met de AirPods (1e of 2e generatie)

U kunt de AirPods gebruiken voor Siri en voor het afspelen van audiomateriaal.

Bij AirPods (2e generatie) wordt Siri standaard ingeschakeld door 'Hé, Siri' te zeggen. En door dubbel te tikken op een AirPod, kunt u audio afspelen of vooruitspoelen.

Bij AirPods (1e generatie) wordt Siri standaard ingeschakeld wanneer u er dubbel op tikt.

Ongeacht welk model AirPods u hebt, u kunt elke AirPod instellen om het volgende te doen wanneer u er dubbel op tikt:

• Siri gebruiken3
  • Audio afspelen en pauzeren
  • Naar het volgende nummer gaan
  • Naar het vorige nummer gaan
  • Audio uitschakelen

Lees hoe u kiest welke taak elke AirPod moet uitvoeren wanneer u er dubbel op tikt.

Siri gebruiken

• Bij AirPods Pro en AirPods (2e generatie) kunt u 'Hé, Siri' zeggen.
  • Bij AirPods Pro kunt u een AirPod configureren om Siri te gebruiken wanneer u de druksensor ingedrukt houdt.
  • Bij AirPods (1e en 2e generatie) kunt u Siri gebruiken door dubbel te tikken op een AirPod.

U kunt Siri gebruiken met de AirPods om vragen te stellen en om te bellen. Siri kan ook de muziek bedienen en de AirPods controleren. Hier zijn enkele voorbeelden van verzoeken aan Siri:

• 'Speel mijn favoriete afspeellijst af.'
  • 'Zet het volume luider.'
  • 'Hoe kom ik van hieruit naar huis?'
  • 'Ga naar het volgende nummer.'
  • 'Pauzeer de muziek.'
  • 'Hoe is de batterij van mijn AirPods?'

Zoek meer Siri-voorbeelden.

De telefoon gebruikenen berichten krijgen

Als u een inkomende oproep hebt terwijl u een AirPod in uw oor hebt, kan Siri dit aankondigen. Druk bij AirPods Pro op de druksensor om de oproep te beantwoorden. Bij AirPods (1e of 2e generatie) kunt u dubbel tikken op een AirPod om de oproep te beantwoorden. Later kunt u op de druksensor van een AirPod Pro drukken of dubbel tikken op een AirPod om op te hangen of naar een andere oproep te schakelen.

Siri kan uw binnenkomende berichten voorlezen via de AirPods Pro.

De AirPods en case opladen

Om de AirPods op te laden, stopt u deze in de case en sluit u de klep.4 AirPods worden uitgeschakeld en opgeladen wanneer ze in de case zitten.

U kunt de AirPods Pro opladen in de draadloze oplaadcase met een Qi-gecertificeerde oplader. Terwijl de case draadloos wordt opgeladen, kunt u op het statuslampje tikken om de oplaadstatus te zien. Een groen lampje geeft aan dat de case (en de AirPods, als ze erin zitten) meer dan 80% is opgeladen. U kunt de case ook aansluiten op een Apple Lightning-naar-USB-kabel, zowel USB C als USB A.

U kunt uw AirPods (1e of 2e generatie) opladen met de draadloze oplaadcase of AirPods-oplaadcase. Als u de draadloze oplaadcase hebt, kunt u draadloos opladen met een Qi-gecertificeerde oplader. U kunt beide cases opladen door ze aan te sluiten op een Apple Lightning-naar-USB-kabel.

Meer informatie over opladen.

Wat u nodig hebt

Als u AirPods Pro hebt, hebt u minimaal één van de volgende apparaten nodig:

Als u AirPods (2e generatie) hebt, hebt u minimaal één van de volgende apparaten nodig:

Als u AirPods (1e generatie) hebt, hebt u minimaal één van de volgende apparaten nodig:

1. AirPods verschijnen hier alleen als ze in de buurt en klaar voor gebruik zijn.
  2. Als u de volumeregelaar niet ziet in de menubalk, leest u hier hoe u deze toevoegt.
  3. Als dubbel tikken om Siri te activeren niet werkt, gaat u naar 'Instellingen' > 'Siri en zoeken' en zorgt u ervoor dat 'Sta Siri toe bij vergrendeling' is ingeschakeld.
  4. Als u zowel AirPods (2e generatie) als AirPods (1e generatie) hebt, moet u ervoor zorgen dat u deze gescheiden houdt. Uw AirPods zullen niet opladen als u één AirPod van elk model in een oplaadcase plaatst.