Als in Boot Camp-assistent het bericht 'Onvoldoende ruimte' wordt weergegeven

Hulp bij het oplossen van het foutbericht 'Onvoldoende ruimte'. Dit bericht wordt mogelijk weergegeven wanneer u Windows op een Mac installeert met Boot Camp-assistent.

Dit foutbericht wordt mogelijk weergegeven wanneer uw Windows-schijfkopie te groot is om te passen op de tijdelijke partitie die Boot Camp-assistent gebruikt om Windows te installeren. Als de Windows 10-installatiemedia op USB-stick bijvoorbeeld zijn geconverteerd naar een ISO-bestand, zal dit te groot zijn omdat het zowel de 32-bits als de 64-bits installatieschijfkopie bevat.

Deze fout wordt mogelijk ook weergegeven wanneer u een nieuwe installatie van Windows 10 probeert uit te voeren met de editie van oktober 2018 op een Mac met een oudere versie van macOS.

U kunt dit probleem oplossen door Windows 10 Update van april 2018 te downloaden van de Microsoft-downloadpagina. Gebruik vervolgens Boot Camp-assistent om Windows te installeren. Zorg er hierbij voor dat u het ISO-bestand van april 2018 gebruikt. Nadat de installatie is voltooid, kunt u bijwerken naar de editie van oktober 2018 met behulp van Windows Update.

Meer informatie

Raadpleeg Windows installeren op uw Mac met Boot Camp voor instructies over het installeren van Windows 10 met een schijfkopie die u hebt gedownload van de Microsoft-website.

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Aan het gebruik van internet zijn risico’s verbonden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie. Andere bedrijfs- en productnamen zijn mogelijk handelsmerken van de respectievelijke eigenaars.