Uw Apple Watch gebruiken

Lees hier hoe u de Digital Crown, de zijknop en gebaren gebruikt.

Op de Digital Crown drukken of eraan draaien

• Druk om de wijzerplaat of het beginscherm te zien.
  • Druk tweemaal om terug te gaan naar de laatste app.
  • Houd ingedrukt om Siri te gebruiken
  • Draai om in of uit te zoomen, te scrollen of om wat op het scherm staat, aan te passen.
  • Op Apple Watch Series 2 of nieuwer en Apple Watch SE* draait u om het scherm te ontgrendelen tijdens het zwemmen

Op de zijknop drukken

Het bandje van de Apple Watch verwijderen

De ontgrendelknoppen van het bandje vindt u aan de achterkant van uw Watch.

Lees hoe u een Apple Watch-bandje verwijdert

Kijken naar het Apple Watch-scherm

Met Apple Watch Series 2 of nieuwer en Apple Watch SE kunt u het scherm geleidelijk uit de sluimerstand halen om de helderheid laag te houden. U wilt bijvoorbeeld in een bioscoop een blik werpen op het scherm.

Draai de Digital Crown langzaam om het scherm geleidelijk uit de sluimerstand te halen en draai de knop de andere kant op om het scherm weer in de sluimerstand te zetten.

Met een Apple Watch Series 5 of Series 6 kunt u op elk gewenst moment een blik werpen op het scherm dankzij de functie 'Altijd aan'.

Gebaren gebruiken

U kunt de Apple Watch met gebaren bedienen. Uw Watch voert verschillende functies uit wanneer u op het scherm tikt of wanneer u er langer op drukt.

Tikken

Tik op het scherm om een knop of onderdeel te selecteren. Op Apple Watch-modellen met Altijd aan wordt het scherm op volledige helderheid weergegeven wanneer u erop tikt.

Tikken en vasthouden

Door op het scherm te tikken en uw vinger op zijn plaats te houden, kunt u de wijzerplaat veranderen, opties in een app bekijken, enzovoort.

Slepen

Sleep met uw vinger over het scherm om te scrollen of een schuifknop aan te passen.

Vegen

Veeg omhoog, omlaag, naar links of naar rechts om verschillende schermen weer te geven.

* Beschikbaar op Apple Watch Series 2 of nieuwer en Apple Watch SE. Apple Watch Series 1 en Apple Watch (1e generatie) zijn niet geschikt om mee te zwemmen. Lees meer over de waterbestendigheid van de Apple Watch