Uw Apple Watch gebruiken

Lees hier hoe u de Digital Crown, de zijknop en gebaren gebruikt.

Druk op de Digital Crown of draai eraan

• Druk om de wijzerplaat of het beginscherm te zien.
  • Klik tweemaal om terug te gaan naar de laatste app.
  • Houd ingedrukt om Siri te gebruiken
  • Draai om in- of uit te zoomen, te scrollen of dat wat op het scherm staat aan te passen.
  • Op Apple Watch Series 2 of nieuwer* draait u om tijdens een zwemwork-out het scherm te ontgrendelen

Druk op de zijknop

Het bandje van de Apple Watch verwijderen

U kunt de ontgrendelknoppen van het bandje vinden aan de achterkant van uw Watch.

Lees hier hoe u een Apple Watch-bandje verwijdert

Het Apple Watch-scherm bekijken

Met Apple Watch Series 2 of nieuwer kunt u het scherm geleidelijk uit de sluimerstand halen om de helderheid laag te houden. U wilt bijvoorbeeld in een bioscoop een blik werpen op het scherm.

Draai de Digital Crown langzaam om het scherm geleidelijk uit de sluimerstand te halen en draai de knop de andere kant op om het scherm weer in de sluimerstand te zetten.

Gebaren gebruiken

U kunt de Apple Watch met enkele gebaren bedienen. Wanneer u het scherm aanraakt, gebruikt de Watch Force Touch-technologie om te voelen hoe hard u drukt.

Druk in

Druk stevig op het scherm om de wijzerplaat aan te passen, de opties in een app te bekijken en meer.

Tik op

Tik op het scherm om een knop of onderdeel te selecteren.

Slepen

Sleep met uw vinger over het scherm om te scrollen of een schuifknop aan te passen.

Vegen

Veeg omhoog, omlaag, naar links of rechts om verschillende schermen weer te geven.

* Alleen beschikbaar op Apple Watch Series 2 of nieuwer. Apple Watch Series 1 en Apple Watch (1e generatie) zijn niet geschikt om mee te zwemmen. Lees meer over de waterbestendigheid van de Apple Watch