De wijzerplaat van uw Apple Watch veranderen

U kunt kiezen uit verschillende ontwerpen, de kleuren aanpassen en complicaties toevoegen aan uw wijzerplaat. U kunt zelfs de tijd vooruit zetten.

een andere wijzerplaat kiezen

De wijzerplaat van uw Apple Watch veranderen

1. Veeg op de wijzerplaat van de ene rand naar de andere (naar links of naar rechts).
  2. Stop als u de gewenste wijzerplaat ziet.

Niet alle wijzerplaten zijn in alle landen of regio's beschikbaar.

De wijzerplaat van uw Apple Watch aanpassen

1. Druk op de Digital Crown om naar de wijzerplaat te gaan.
  2. Druk stevig op het beeldscherm.
  3. Veeg naar links of rechts om een wijzerplaat te kiezen en tik op 'Pas aan'.
  4. Veeg naar links of rechts om een functie te selecteren en draai de Digital Crown om deze functie te wijzigen. U kunt bijvoorbeeld de kleur van de secondewijzer of de aanduidingen op de wijzerplaat wijzigen.
    De optie 'Kalm' voor de wijzerplaat 'Ademhalen'.
  5. Veeg helemaal naar links om complicaties te wijzigen. Tik op een complicatie om deze te selecteren en draai de Digital Crown om de complicatie te wijzigen. U kunt ook complicaties van andere apps toevoegen
    Datum-complicatie voor de wijzerplaat 'Ademhalen'.
  6. Als u klaar bent, drukt u op de Digital Crown om uw wijzigingen te bewaren.
  7. Tik op de wijzerplaat om deze in te stellen als de huidige wijzerplaat.

U kunt de wijzerplaat ook wijzigen vanaf uw iPhone. Open de Apple Watch-app en tik op de tab 'Wijzerplaten'.

Meer informatie aan de wijzerplaat toevoegen

Aan enkele wijzerplaten kunt u complicaties of informatie van andere apps toevoegen. Uw Apple Watch heeft complicaties waarin de gebruiksduur van de batterij, de datum en meer wordt weergegeven. U kunt ook complicaties van enkele apps van derden toevoegen. Als u wilt bekijken welke apps complicaties hebben, doet u het volgende:

1. Open de Apple Watch-app op de iPhone.
  2. Tik op de tab 'Mijn Watch' en tik op 'Complicaties'.

Om de gewenste complicaties te kiezen, tikt u op 'Wijzig' en volgt u deze stappen:

• Als u een complicatie wilt toevoegen, tikt u op het symbool 'Voeg toe'. Als u de complicatie hebt toegevoegd in de Apple Watch-app op uw iPhone, kunt u de complicatie toevoegen aan uw Watch. Ga terug naar de wijzerplaat, druk stevig op het beeldscherm en tik op 'Pas aan'. Tik op een complicatie en draai de Digital Crown om de informatie te kiezen die u wilt weergeven.
  • Als u een complicatie wilt verwijderen, tikt u op het symbool 'Verwijder'. Tik vervolgens op 'Verwijder'.

Scherm 'Voeg wijzerplaat toe' op Apple Watch.

Meerdere versies van een wijzerplaat maken

1. Druk op de Digital Crown om naar de wijzerplaat te gaan.
  2. Druk stevig op het beeldscherm, veeg helemaal naar rechts en tik op het plussymbool.
  3. Om een wijzerplaat te kiezen, draait u de Digital Crown en tikt u op de gewenste wijzerplaat. De huidige wijzerplaat wordt dan ingesteld op de wijzerplaat die u zojuist hebt aangemaakt.
  4. Om de wijzerplaat aan te passen, drukt u opnieuw stevig op het beeldscherm en tikt u op 'Pas aan'.

U kunt wel nieuwe complicaties krijgen van apps van derden, maar u kunt geen nieuwe wijzerplaten installeren.

De Siri-wijzerplaat verwijderen.

Een wijzerplaat van uw Apple Watch verwijderen

1. Ga naar de huidige wijzerplaat en druk stevig op het beeldscherm.
  2. Veeg naar links of rechts naar de wijzerplaat die u wilt verwijderen.
  3. Veeg omhoog en tik op 'Verwijder'.

Als u wilt, kunt u de wijzerplaat later opnieuw maken.

De tijd vijf minuten vooruit zetten.

De tijd veranderen die op de Apple Watch wordt weergegeven

1. Open de app Instellingen en tik op 'Tijd'.
  2. Tik op '+0 min'.
  3. Draai de Digital Crown en kies hoe ver vooruit u de tijd op uw Watch wilt zetten.
  4. Tik op 'Annuleer' of 'Stel in'.

U kunt alleen de tijd die op de wijzerplaat wordt weergegeven, vooruit zetten. Uw alarmen, meldingen, wereldklok en eventuele andere tijden blijven gelijk aan de daadwerkelijke tijd.

'Huidige' op de Apple Watch verbergen

Wanneer u muziek afspeelt, wordt 'Huidige' automatisch geopend. Zo wijzigt u de instelling:

1. Open de Apple Watch-app en tik op de tab 'Mijn Watch'.
  2. Tik op 'Algemeen' > 'Activeer scherm'.
  3. Schakel 'Start audio-apps automatisch' uit.