De wijzerplaat van uw Apple Watch veranderen

Kies een ontwerp, pas de kleuren aan en voeg complicaties toe aan de wijzerplaat van uw Watch. U kunt zelfs de tijd vooruit zetten.

Overschakelen op een andere wijzerplaat

Als u een wijzerplaat voor uw Apple Watch wilt kiezen, volgt u deze stappen:

1. Veeg op uw wijzerplaat naar links of rechts van rand tot rand om de wijzerplaat te wijzigen.
  2. Stop als u de gewenste wijzerplaat ziet.

Uw wijzerplaat aanpassen

1. Druk op de Digital Crown om naar de wijzerplaat te gaan.
  2. Druk stevig op het beeldscherm.
  3. Veeg naar links of rechts om een wijzerplaat te kiezen en tik op 'Pas aan'.
  4. Veeg naar links of rechts om een functie te selecteren en draai de Digital Crown om deze functie te wijzigen. U kunt bijvoorbeeld de kleur van de secondewijzer of de aanduidingen op de wijzerplaat wijzigen.
  5. Veeg helemaal naar links om complicaties te bewerken. Tik op een complicatie om deze te selecteren en draai de Digital Crown om de complicatie te wijzigen. U kunt ook complicaties van andere apps toevoegen
  6. Als u klaar bent, drukt u op de Digital Crown om uw wijzigingen te bewaren.
  7. Tik op de wijzerplaat om deze in te stellen als de huidige wijzerplaat.

U kunt uw wijzerplaat ook vanaf uw iPhone aanpassen. Open de Apple Watch-app en tik op het tabblad 'Wijzerplaatgalerij'.

Meer informatie aan uw wijzerplaat toevoegen

Aan enkele wijzerplaten kunt u complicaties of informatie van andere apps toevoegen. Uw Apple Watch heeft complicaties waarin de gebruiksduur van de batterij, de datum en meer wordt weergegeven. U kunt ook complicaties van enkele apps van derden toevoegen. Als u wilt bekijken welke apps complicaties hebben, doet u het volgende:

1. Open de Apple Watch-app op de iPhone.
  2. Ga naar het tabblad 'Mijn Watch' en tik op 'Complicaties'.

Kies dan de apps die u wilt gebruiken:

• Tik op symbool 'Voeg toe' om een complicatie toe te voegen. Als u de complicatie hebt toegevoegd in de Apple Watch-app op uw iPhone, kunt u de complicatie toevoegen aan uw Watch. Ga terug naar de wijzerplaat, druk stevig op het beeldscherm en tik op 'Pas aan'. Tik op een complicatie en draai de Digital Crown om de informatie te kiezen die u wilt weergeven.
  • Als u een complicatie wilt verwijderen, tikt u op symbool 'Verwijder'. Tik vervolgens op 'Verwijder'.
  • Houd u uw vinger op symbool 'Wijzig volgorde' om de volgorde te veranderen. Versleep vervolgens de complicatie.

Een nieuwe wijzerplaat toevoegen

U kunt meerdere versies maken van elke wijzerplaat. Een versie van een wijzerplaat wilt maken:

1. Druk op de Digital Crown om naar de wijzerplaat te gaan.
  2. Druk stevig op het beeldscherm, veeg helemaal naar rechts en tik op plussymbool.
  3. Om een wijzerplaat te kiezen, draait u de Digital Crown en tikt u op de gewenste wijzerplaat. De huidige wijzerplaat wordt dan ingesteld op de wijzerplaat die u zojuist hebt gemaakt.
  4. Om de wijzerplaat aan te passen, drukt u nogmaals stevig op het beeldscherm en tikt u op 'Pas aan'.

U kunt wel nieuwe complicaties krijgen van apps van derden, maar u kunt geen nieuwe wijzerplaten installeren.

Een wijzerplaat verwijderen

1. Ga naar de huidige wijzerplaat en druk stevig op het beeldscherm.
  2. Veeg naar links of rechts naar de wijzerplaat die u wilt verwijderen.
  3. Veeg omhoog en tik op 'Verwijder'.

Als u wilt, kunt u de wijzerplaat later opnieuw maken.

De tijd veranderen die op uw Watch wordt weergegeven

1. Open de app Instellingen en tik op 'Tijd'.
  2. Tik op '+0 min'.
  3. Draai de Digital Crown en kies hoe ver vooruit u de tijd op uw Watch wilt zetten.
  4. Tik op 'Stel in' of op 'Annuleer'.

U kunt alleen de tijd die op de wijzerplaat wordt weergegeven, vooruit zetten. Uw alarmen, meldingen, wereldklok en eventuele andere tijden blijven gelijk aan de daadwerkelijke tijd.