De Siri Remote of Apple TV Remote gebruiken met een Apple TV

Lees hier hoe u menu's vindt, materiaal afspeelt en meer.

Volg deze stappen om de Siri Remote of Apple TV Remote te gebruiken.*

De Siri Remote en Apple TV Remote* zijn niet compatibel met Apple TV (2e of 3e generatie). Lees meer over het gebruik van de Apple Remote met Apple TV (2e of 3e generatie).

• Touch-oppervlak: om op het scherm te navigeren en omhoog, omlaag, naar links of naar rechts te vegen. Om een onderdeel te selecteren, markeert u het en drukt u vervolgens het Touch-oppervlak in zodat dit klikt. Om door lijsten te scrollen, veegt u snel een paar maal snel omhoog of omlaag. Als er een index naast de lijst staat, veegt u naar rechts en selecteert u een letter om naar die plek in de lijst te gaan.
  • Menu: druk eenmaal in om terug te gaan naar het vorige scherm. Houd ingedrukt om naar het beginscherm te gaan.
  • Apple TV-app-knop/thuisknop: druk tweemaal op de Apple TV-app-knop/thuisknop om recent gebruikte apps te zien. Als uw land of regio de Apple TV-app ondersteunt, drukt u op de Apple TV-app-knop/thuisknop om de app te openen, en opnieuw om naar het beginscherm te gaan. Zo niet, druk dan eenmaal op de Apple TV-app-knop/thuisknop om terug naar het beginscherm te gaan.

Materiaal afspelen

Om films, tv-programma's, nummers en ander materiaal af te spelen of te pauzeren, drukt u het Touch-oppervlak van de Remote in of drukt u op de afspeel-/pauzeknop afspeelknop. U kunt ook vooruitspoelen, terugspoelen, speciale functies zoeken en meer.

Vooruit

• Druk op de afspeel-/pauzeknop afspeelknop of druk het Touch-oppervlak in om de tijdlijn van het nummer of de video te markeren. Veeg vervolgens naar rechts over het Touch-oppervlak om vooruit te spoelen. Druk de rechterkant van het Touch-oppervlak in om het volgende nummer of de volgende video af te spelen.

Terug

• Druk op de afspeel-/pauzeknop afspeelknop of druk het Touch-oppervlak in om de tijdlijn van het nummer of de video te markeren. Veeg vervolgens naar links over het Touch-oppervlak om terug te spoelen. Druk de linkerkant van het Touch-oppervlak in om het vorige nummer of de vorige video af te spelen.

Met de nieuwste versie van tvOS kunt u tijdens het afspelen van een nummer de songtekst bekijken die met het nummer meeloopt. Gebruik het Touch-oppervlak om naar een ander deel van het nummer te scrollen. Druk het Touch-oppervlak in om het nummer vanaf dat punt af te spelen.

Vooruit- en terugspoelen en naar bepaalde delen springen werkt met materiaal uit de iTunes Store en in apps die deze functies ondersteunen.

Meer instellingen en functies bekijken

• Video: veeg omlaag tijdens het afspelen en veeg dan naar rechts om de beschikbare opties te bekijken. Indien beschikbaar ziet u instellingen zoals ondertitels, bijschriften voor spraak en geluiden, videohoofdstukken, audio en luidsprekerinstellingen.
  • Audio: kies een nummer en druk op de afspeel-/pauzeknop afspeelknop om het af te spelen. Druk vervolgens op de menuknop om alle nummers van het album of de afspeellijst te zien. Vanaf hier kunt u onder andere uw afspeellijst in willekeurige volgorde afspelen, een nummer herhalen en uw AirPlay-apparaat wijzigen. De zichtbare opties kunnen verschillen.

Meer informatie

*Apple TV 4K en Apple TV HD worden overal met dezelfde afstandsbediening geleverd. In landen en regio's waar Siri wordt ondersteund, heet de afstandsbediening 'Siri Remote'. In andere landen heet de afstandsbediening 'Apple TV Remote'. Siri werkt met beide afstandsbedieningen zolang de Apple TV 4K of Apple TV HD is geconfigureerd in een taal en land of regio met ondersteuning voor Siri.