De Siri Remote of Apple TV Remote gebruiken met een Apple TV

Lees hier hoe u menu's vindt, materiaal afspeelt en meer.

Volg deze stappen om de Siri Remote of Apple TV Remote te gebruiken.*

De Siri Remote en Apple TV Remote* zijn niet compatibel met Apple TV (2e of 3e generatie). Lees meer over het gebruik van de Apple Remote met Apple TV (2e of 3e generatie).

Materiaal afspelen

Om films, tv-programma's, nummers en ander materiaal af te spelen of te pauzeren, kunt u het Touch-oppervlak van de Remote indrukken zodat het klikt of op 'Speel af' drukken. U kunt ook vooruitspoelen, terugspoelen, speciale functies zoeken en meer.

Vooruit

• Video: druk op 'Speel af' en veeg daarna naar rechts of houd uw vinger op de rechterkant van het Touch-oppervlak.
  • Audio: klik terwijl het nummer wordt afgespeeld op het Touch-oppervlak. Veeg omlaag om de tijdbalk van een nummer te markeren en veeg vervolgens naar rechts of houd uw vinger op de rechterkant van het Touch-oppervlak.

Terug

• Video: druk op 'Speel af' en veeg daarna naar links of houd uw vinger op de linkerkant van het Touch-oppervlak.
  • Audio: klik terwijl het nummer wordt afgespeeld op het Touch-oppervlak. Veeg omlaag om de tijdbalk van een nummer te markeren en veeg vervolgens naar links of houd uw vinger op de linkerkant van het Touch-oppervlak.

Vooruit- of terugspoelen

• Klik tijdens het afspelen van video op de rechterkant van het Touch-oppervlak om tien seconden vooruit te spoelen. Klik links om tien seconden terug te spoelen. Of houd de rechter- of linkerkant van het Touch-oppervlak ingedrukt om vooruit of terug te spoelen.
  • Klik terwijl het nummer wordt afgespeeld op het Touch-oppervlak. Veeg omlaag om de tijdbalk van een nummer te markeren en klik op de rechterkant van het Touch-oppervlak om tien seconden vooruit te spoelen.Klik links om tien seconden terug te spoelen.

U kunt vooruit- of terugspoelen en naar bepaalde delen van de inhoud van de iTunes Store springen; dit geldt ook voor apps die deze functie ondersteunen.

Meer instellingen en functies bekijken

• Video: veeg omlaag tijdens het afspelen en veeg dan naar rechts om de beschikbare opties te bekijken. Indien beschikbaar ziet u instellingen zoals ondertitels, bijschriften voor spraak en geluiden, videohoofdstukken, audio en luidsprekerinstellingen.
  • Audio: kies een nummer en druk op de afspeel-/pauzeknop om het af te spelen. Klik vervolgens op het Touch-oppervlak om alle nummers van het album of de afspeellijst te zien. Veeg vanaf hier omhoog en selecteer het symbool Meer bovenaan het scherm. De zichtbare opties kunnen verschillen.

Meer informatie

*Apple TV 4K en Apple TV (4e generatie) worden overal met dezelfde afstandsbediening geleverd. In landen en regio's waar Siri wordt ondersteund, heet de afstandsbediening 'Siri Remote'. In andere landen heet de afstandsbediening 'Apple TV Remote'. Siri werkt met beide afstandsbedieningen zolang de Apple TV 4K of Apple TV (4e generatie) in een taal en land of regio met ondersteuning voor Siri is geconfigureerd.