Films, tv-programma's en live-materiaal bekijken in de Apple TV-app

Bekijk uw favoriete programma's en films en ontdek meer van waar u graag naar kijkt. Koop of huur in de iTunes Store. En abonneer u alleen op de kanalen die u wilt zien. Met de Apple TV-app kunt u alles op één plek en op al uw apparaten doen.

U kunt de Apple TV-app gebruiken op een of iPod touch met de nieuwste versie van iOS, Apple TV 4K of Apple TV HD met de nieuwste versie van tvOS, Apple TV (3e generatie) met Apple TV-software-update 7.3 of hoger en op in aanmerking komende smart-tv's.

De Apple TV-app is niet in alle landen of regio's beschikbaar. Kijk of de Apple TV-app beschikbaar is in uw land of regio.

De Apple TV-app verkennen

Navigeren op de Apple TV-app:

• Op uw iPhone, iPad of iPod touch gebruikt u de tabbladen onderaan het scherm.
  • Op een Apple TV of compatibele smart-tv gebruikt u de tabbladen bovenaan het scherm.

Nu kijken

Nu kijken

Via 'Nu kijken' vindt u uw favoriete tv-programma's en films van uw streaming-apps, Apple TV-kanalen en de iTunes Store. Hier vindt u 'Volgende'; hier kunt u verder waar u bent gebleven op elk apparaat dat is ingelogd bij de Apple TV-app met uw Apple ID. U kunt ook suggesties vinden voor films en tv-programma's die speciaal voor u zijn gekozen en speciale selecties op basis van alles waarnaar u graag kijkt.

U kunt zich ook abonneren op Apple TV-kanalen om te genieten van uw favoriete programma's en films op de kanalen die u bekijkt, zonder de Apple TV-app te verlaten.

Bibliotheek

Bibliotheek

Op het tabblad 'Bibliotheek' vindt u al uw aankopen, samen met de huidige gehuurde items. Op uw iPhone, iPad of iPod touch ziet u op het tabblad 'Bibliotheek' ook alles wat is gedownload naar uw apparaat, zoals films, tv-programma's en materiaal van Apple TV-kanalen.

Zoeken

Zoeken

Op het tabblad 'Zoek' kunt u trending materiaal zien en kunt u films en tv-programma's zoeken op titel, acteur en meer.

Films en tv-programma's afspelen

Wanneer u iets afspeelt in de TV-app op uw iOS-apparaat, tikt u op het scherm om de afspeelregelaars weer te geven. Hier kunt u het volgende doen:

Op een Apple TV of smart-tv's gebruikt u de afstandsbediening om te bepalen wat wordt afgespeeld. Als u ondertiteling wilt inschakelen of meer informatie wilt zien over een video waarnaar u kijkt:

• Op een Apple TV veegt u omlaag op het Touch-oppervlak van de afstandsbediening.
  • Op uw smart-tv drukt u op de afstandsbediening.

Andere manieren om te kijken

Op uw Apple TV kunt u Siri gebruiken om te bepalen wat wordt afgespeeld en om iets te vinden om naar te kijken.

Als u een met AirPlay 2 compatibele smart-tv hebt die HomeKit ondersteunt, voegt u de smart-tv toe aan de Woning-app. U kunt dan Siri op uw iOS-apparaat vragen om af te spelen wat u wilt kijken op uw tv en bepalen wat wordt afgespeeld.

Met de Apple TV Remote in het bedieningspaneel kunt u uw Apple TV en met AirPlay 2 compatibele smart-tv bedienen vanaf het toegangsscherm op uw iOS-apparaat.

De instellingen wijzigen

Op een iPhone, iPad of iPod touch gaat u naar 'Instellingen' > 'Tv'.  Hier kunt u deze instellingen aanpassen:

• Gebruik afspeelgeschiedenis: wat u afspeelt op uw apparaat heeft invloed op persoonlijke aanbevelingen en op 'Volgende' op alle apparaten die de Apple TV-app ondersteunen. Schakel uit om afspeelgeschiedenis voor aanbevelingen te stoppen.
  • Sportuitslagen weergeven: in de Verenigde Staten en Canada kunt u wedstrijduitslagen verbergen op het tabblad 'Sport'. Dit doet u door 'Toon sportuitslagen' uit te schakelen.
  • Meldingen: ontvang meldingen voor nieuwe afleveringen van een programma dat u kijkt, sportuitslagen van teams die u volgt en meer. Meer informatie over meldingen.
  • Gebruik mobiele data: tik op 'iTunes-video's' en schakel 'Gebruik mobiele data voor afspelen' in om films en tv-programma's te streamen wanneer uw apparaat is verbonden met een mobiel netwerk en mobiele data gebruikt. Schakel uit om alleen materiaal te streamen wanneer uw apparaat is verbonden met een wifinetwerk.
  • Gedownloade video's: ga naar 'Instellingen' > 'Algemeen' > '[apparaat] opslag' > 'Tv' om te bepalen wat naar uw apparaat wordt gedownload.

U kunt ook instellingen voor de Apple TV-app wijzigen op uw Apple TV en smart-tv. Ga op uw Apple TV naar 'Instellingen' > 'Apps' > 'Tv'. Op uw smart-tv opent u de Apple TV-app en gaat u naar 'Instellingen'.

Meer informatie over hoe u beperkingen inschakelt voor de Apple TV-app op uw iOS-apparaat, Apple TV of smart-tv.

Meer informatie

De functies van de Apple TV-app kunnen per land of regio verschillen. Lees meer over wat er in uw land of regio beschikbaar is.

U mag de Apple TV-app alleen gebruiken voor persoonlijke, niet-commerciële doeleinden. Lees de volledige algemene voorwaarden.

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Aan het gebruik van internet zijn risico’s verbonden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie. Andere bedrijfs- en productnamen zijn mogelijk handelsmerken van de respectievelijke eigenaars.