Films, tv-programma's en live-materiaal bekijken in de Apple TV-app

Bekijk films en tv-programma's van populaire streamingdiensten, zoals Apple TV+, neem een abonnement op premiumkanalen en bekijk livesport. Het kan allemaal met de Apple TV-app.

Als dit de eerste keer is dat u de Apple TV-app gebruikt

Controleer of uw apparaat compatibel is met de Apple TV-app.

Als u een smart-tv of streamingapparaat gebruikt, moet u eerst de Apple TV-app configureren.

Op uw iPhone, iPad, iPod touch, Mac of Apple TV is de Apple TV-app al geïnstalleerd. Om de nieuwste functies op uw iPhone, iPad, iPod touch, Mac of Apple TV te gebruiken, werkt u de apparaten bij naar de nieuwste versie van iOS of iPadOSmacOS of tvOS.

Door films, tv-programma's en meer bladeren

Open de Apple TV-app op uw apparaat en kies een tabblad om te vinden wat u zoekt. Lees hier wat u moet doen als u geen films of tv-programma's kunt streamen of bekijken met de Apple TV-app.

Verdergaan met kijken, films en tv-programma's zoeken en kanalen toevoegen via het tabblad 'Nu kijken'

Ga naar het tabblad 'Nu kijken' om verder te gaan met kijken waar u was gebleven in het gedeelte 'Volgende'. U kunt ook premiumkanalen toevoegen of streamingapps openen via het tabblad 'Nu kijken'.

Als u 'Films', 'Tv-programma's', 'Sport' en 'Kinderen' bovenaan het scherm ziet, selecteert u een van de opties om iets te zoeken waar u naar wilt kijken:

• In 'Films' en 'Tv-programma's' kunt u door titels bladeren, films huren, films en tv-programma's kopen en aanbevelingen bekijken.
  • Als de optie 'Sport' beschikbaar is in uw regio, kunt u live-uitzendingen bekijken, zoeken op uw favoriete sport of zelfs uw favoriete teams selecteren, zodat u nooit een wedstrijd hoeft te missen.
  • In het scherm 'Kinderen' kunt u onder andere door titels bladeren, films huren, films en tv-programma's kopen en aanbevelingen bekijken op basis van leeftijdscategorie.

Uw aankopen en huurfilms zoeken op het tabblad 'Bibliotheek'

Films die u hebt gehuurd of films en tv-programma's die u hebt gekocht, kunt u hier vinden.

Op uw iPhone, iPad, iPod touch en Mac ziet u op het tabblad 'Bibliotheek' ook films, tv-programma's en materiaal van Apple TV+- en Apple TV-kanalen die u hebt gedownload naar uw apparaat.

Andere manieren om films en tv-programma's te krijgen

Neem een abonnement op Apple TV+ om de nieuwste Apple Original-programma's en -films te bekijken. Als u in aanmerking komt voor een jaar lang gratis Apple TV+, leest u hier hoe u de aanbieding kunt inwisselen.
Lees hier hoe u een abonnement neemt op Apple TV+.

U kunt u abonneren op uw favoriete premiumkanalen in de Apple TV-app, zonder apps te downloaden.
Lees hier hoe u andere Apple TV-kanalen toevoegt.

U kunt ook uw betaal-tv- of kabel-tv-aanbieder gebruiken om toegang te krijgen tot programmering via de Apple TV-app op uw iPhone, iPad, iPod touch of Apple TV.
Lees hier hoe u uw tv-aanbieder gebruikt op uw iPhone, iPad, iPod touch of Apple TV.

In de Apple TV-app kunt u ook films huren of films en tv-programma's kopen en deze vervolgens downloaden of streamen op een compatibel apparaat.
Lees hier hoe u films kunt huren of films en tv-programma's kunt kopen.

Regelaars gebruiken voor afspelen, pauzeren, ondertitels en meer

1. Open de Apple TV-app op uw apparaat om de afspeelregelaars weer te geven.
  2. Begin iets te kijken.
  3. Afhankelijk van uw apparaat, tikt u op het scherm, beweegt u de muis, tikt u op het trackpad, veegt u omlaag op de afstandsbediening of drukt u op de omlaagknop.

Afhankelijk van uw apparaat kunt u de regelaars onder andere gebruiken om het geluid te dempen, ondertitels in te schakelen of AirPlay te bedienen.

De instellingen van de Apple TV-app aanpassen

Op een iPhone, iPad of iPod touch
Open de Instellingen-app, scrol omlaag en tik op 'TV'.

Op een Mac
Open de Apple TV-app, kies 'TV' in het menu bovenaan het scherm en selecteer 'Voorkeuren'.

Op een Apple TV
Ga naar 'Instellingen', kies 'Apps' en selecteer 'TV'.

Op een smart-tv of streamingapparaat
Open de Apple TV-app en ga naar 'Instellingen'.

Hier kunt u kiezen of u mobiele data wilt gebruiken om films en tv-programma's te streamen op daarvoor geschikte apparaten of aanbevelingen wilt zien op basis van wat u kijkt.

U mag de Apple TV-app alleen gebruiken voor persoonlijke, niet-commerciële doeleinden. Lees de volledige algemene voorwaarden.

De Apple TV-app en sommige functies van de Apple TV-app zijn niet in alle landen en regio's beschikbaar. Kijk wat er in uw land of regio beschikbaar is.

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie.