Siri gebruiken op een Apple TV 4K of Apple TV (4e generatie)

Siri maakt tv kijken, apps zoeken en meer heel eenvoudig. Vraag om films, tv-programma's of apps en Siri zoekt deze voor u. Makkelijker kan het niet.

Hier kunt u Siri gebruiken

Siri is momenteel beschikbaar op Apple TV 4K en Apple TV (4e generatie) in deze landen, regio's en talen: Australië (Engels), Brazilië (Portugees), Canada (Engels, Frans), Duitsland (Duits), Frankrijk (Frans), Japan (Japans), Mexico (Spaans), Nederland (Nederlands), Noorwegen (Noors Bokmål), Spanje (Spaans), Zweden (Zweeds), Verenigd Koninkrijk (Engels), Verenigde Staten (Engels, Spaans).*

Vraag het aan Siri

Houd de Siri-knop op de Siri Remote ingedrukt, zeg wat u wilt zien en laat de knop los. Siri zoekt in populaire apps, afhankelijk van uw land of regio, en geeft weergaveopties of het antwoord op uw vraag weer. Siri praat niet tegen u, dus u wordt tijdens het kijken of luisteren niet gestoord.

Als u op de Siri-knop drukt en deze weer loslaat, geeft Siri tips en suggesties. Hieronder ziet u enkele voorbeelden.

Zoek films en tv-programma's en bepaal wat u afspeelt

Als u vraagt om een bepaalde film, brengt Siri u ernaartoe. Nadat u een film hebt geselecteerd, kunt u alle informatie over de film zien, inclusief de beschrijving, cast, beoordeling en recensies.

Zoek op titel

Als u de titel weet die u wilt kijken, kunt u zoeken op titel. Als er meer dan één keuze is, geeft Siri u de optie om de juiste te kiezen. Bijvoorbeeld:

• "Ik wil Gone Girl kijken."
  • "Zoek Pitch Perfect."
  • "Zoek Harry Potter en de Orde van de Feniks"

Zoek op genre, cast en meer

Weet u niet precies wat u zoekt? Siri laat u zoeken op genre, cast, regisseur, beoordeling, leeftijdscategorie, populariteit en meer. Bijvoorbeeld:

• "Zoek grappige horrorfilms."
  • "Vind nieuwe films in 4K."*
  • "Wat is er onlangs uitgebracht?"
  • "Zoek tv-programma's voor kinderen."

*4K-materiaal kan alleen worden afgespeeld op een Apple TV 4K.

De zoekopdracht verfijnen

Nadat u Siri hebt gevraagd te zoeken naar een film of tv-programma, kunt u de zoekopdracht verfijnen op acteur, tijdsperiode, regisseur en meer. Bijvoorbeeld:

• "Alleen de goede."
  • "Alleen uit de jaren '80."
  • "Alleen comedy's."
  • "Alleen uit dit jaar."

Bepaal wat wordt afgespeeld

Als u een video bekijkt, kunt u Siri vragen stellen over het programma, kunt u instellingen wijzigen, en meer. Bijvoorbeeld:

• "Schakel ondertiteling in."
  • "Spoel twee minuten vooruit."
  • "Wat zei hij?"
  • "Wie speelt hierin?"

Zoek in Apple Music en bepaal wat wordt afgespeeld

Als u een Apple Music-abonnement hebt, kan Siri op artiest of album zoeken in Apple Music en bepalen wat wordt afgespeeld. Bekijk in de onderstaande voorbeelden wat u nog meer kunt vragen.

Afspelen op nummer, album en artiest

Vraag Siri om alle nummers van een artiest af te spelen, zelfs als de nummers niet in de bibliotheek staan. Of vraag Siri "Speel mijn muziek af" om naar nummers in de bibliotheek te luisteren.

• "Speel California Nights af."
  • "Speel het eerste Disclosure-album af."
  • "Speel het nieuwste album van David Guetta af."
  • "Speel mijn muziek van Echosmith af."

Afspelen op hitlijsten

U kunt Siri vragen nieuwe muziek, tophits en meer af te spelen. Bijvoorbeeld:

• "Speel de tien beste countrynummers af."
  • "Speel het nummer af dat op nummer 1 stond op 31 januari 1973."
  • "Speel hits uit de jaren '90 af."

Apple Music Radio afspelen

U kunt Siri vragen om een radiostation af te spelen of een nieuw radiostation voor u te maken. Bijvoorbeeld:

• "Speel Beats 1 af."
  • "Maak een radiostation op basis van My Morning Jacket."
  • "Speel elektronische radio af."

Bepaal wat wordt afgespeeld

Als u naar een album of afspeellijst luistert, kunt u Siri onder andere vragen om de nummers in willekeurige volgorde af te spelen. Bijvoorbeeld:

• "Speel meer van dit soort nummers af."
  • "Sla dit nummer over."
  • "Speel hierna het nummer Cool Kids af."
  • "Voeg dit nummer toe aan mijn bibliotheek."

Haal meer uit Siri

Siri geeft u sportuitslagen, controleert de weersvoorspelling en opent apps. Siri herkent ook de naam van labels op het scherm, zodat u met uw stem kunt bladeren op de Apple TV.

Apps zoeken

Zoek een app of type app in de App Store. Bijvoorbeeld:

• "Zoek de Showtime-app."
  • "Zoek fitness-apps."
  • "Zoek apps van Disney."
  • "Zoek apps voor kinderen."

Zoeken in YouTube

Als u naar materiaal op YouTube wilt zoeken, neemt u dit op in de Siri-zoekopdracht:

• "Zoek op YouTube naar de snelste auto ter wereld."
  • "Zoek grappige kattenvideo's op YouTube."
  • "Zoek surflessen op YouTube."
  • "Zoek vegetarische kookvideo's op YouTube."

Podcasts zoeken

Om een podcast te zoeken, voegt u het woord 'podcast' toe bij het zoeken, bijvoorbeeld:

• "Zoek podcasts over de natuur."
  • "Zoek podcasts over sport."

Als u al op een podcast bent geabonneerd, kunt u ook Siri vragen om deze af te spelen.

Siri met HomeKit gebruiken

Vraag Siri om de lichten uit te doen voor een filmavond en veel meer. Hier volgen enkele voorbeelden:

• "Schakel de lichten in de huiskamer uit."
  • "Stel de temperatuur in op 20 graden."

Lees hoe u HomeKit op de Apple TV instelt.

Het weerbericht bekijken

Siri kan de weersverwachting van uw verblijfsplaats of een andere plaats controleren. Bijvoorbeeld:

• "Wat is de buitentemperatuur?"
  • "Hoe laat gaat de zon onder in Parijs?"
  • "Wat voor weer is het in Californië?"

De uitslag bekijken

Bekijk de meest recente sportuitslagen of stel vragen over schema's, teams of spelers.

• "Wat is het NBA-schema?"
  • "Wie heeft de Wereldbeker gewonnen?"
  • Wie is de startende pitcher voor de
    Chicago Cubs?"

Aandelen controleren

Siri kan ook prijzen zoeken voor individuele markten en aandelen controleren. Bijvoorbeeld:

• "Waar staat de NASDAQ vandaag op?"
  • "Hoe hoog staat het aandeel van Apple vandaag?"

Nog meer

U kunt Siri gebruiken om apps op de Apple TV te openen. Bijvoorbeeld:

• "Ga naar Foto's."
  • "Open de App Store."
  • "Open Instellingen."
  • "Open Hulu."

U kunt ook weerberichten, sport en aandelen bekijken voor meer informatie.

Siri in- of uitschakelen

Ga op de Apple TV naar 'Instellingen' > 'Algemeen' > 'Siri'.

Als de Apple TV de namen van symbolen of instellingen uitspreekt, controleert u of u per ongeluk VoiceOver hebt ingeschakeld. VoiceOver is geen Siri-functie. Om VoiceOver uit te schakelen, gaat u naar 'Instellingen' > 'Algemeen' > 'Toegankelijkheid' > 'VoiceOver' en schakelt u VoiceOver uit.

Hulp krijgen

• Als u Siri niet kunt inschakelen, moet u twee dingen controleren:
    • In 'Instellingen' > 'Algemeen' > 'Taal en regio' zorgt u ervoor dat u een ondersteunde taal en een ondersteund land of ondersteunde regio hebt geselecteerd.
    • Zorg ervoor dat de factuurgegevens voor de iTunes en App Store zijn gebaseerd op hetzelfde land of dezelfde regio. Siri is bijvoorbeeld niet beschikbaar als uw factuurgegevens voor de iTunes Store zijn gebaseerd op een ander land of andere regio, ook niet als uw systeemtaal is ingesteld op een door Siri ondersteunde taal.
  • Koppel een Bluetooth-toetsenbord of ontdek hoe u letters, symbolen en meer typt of dicteert.

*Siri-beschikbaarheid verschilt per taal en land of regio. Apple TV 4K en Apple TV (4e generatie) worden overal met dezelfde afstandsbediening geleverd. In landen en regio's die Siri ondersteunen, heet de afstandsbediening Siri Remote. In andere landen heet de afstandsbediening 'Apple TV Remote'. Siri werkt met beide afstandsbedieningen zolang de Apple TV 4K of Apple TV (4e generatie) in een taal en land of regio met ondersteuning voor Siri is geconfigureerd.