Over gecodeerde reservekopieën in iTunes

Voor de bescherming van reservekopieën van een iPhone, iPad of iPod touch in iTunes kunt u wachtwoordbeveiliging en codering gebruiken.

Wanneer u uw reservekopieën codeert in iTunes

Met de functie 'Codeer reservekopie' in iTunes kunt u uw informatie vergrendelen en coderen. Gecodeerde iTunes-reservekopieën kunnen informatie bevatten die ongecodeerde iTunes-reservekopieën niet hebben:

• Bewaarde wachtwoorden
  • Wifi-instellingen

• Bezochte websites
  • Gegevens van de app Gezondheid

iTunes codeert de reservekopieën gewoonlijk niet. Als u voor het eerst een reservekopie wilt coderen in iTunes, schakelt u de optie 'Codeer reservekopie' in (deze is met een wachtwoord beveiligd). Vervolgens maakt iTunes vanaf dat moment automatisch gecodeerde reservekopieën voor dat apparaat.

Als u het wachtwoord verliest of vergeet, kunt u de gegevens op geen enkele manier terughalen. Bovendien kunt u dan 'Codeer reservekopie' niet uitschakelen.

U kunt ook een reservekopie in iCloud maken waarbij gegevens altijd automatisch worden gecodeerd.

iTunes-reservekopieën coderen

1. Open iTunes. Zorg ervoor dat u de nieuwste versie hebt.
  2. Sluit het apparaat aan op de computer met de meegeleverde USB-kabel. Het aangesloten apparaat verschijnt als een iPhone-, iPad- of iPod touch-symbool in de linkerbovenhoek van het iTunes-venster. Lees wat u kunt doen als u het symbool niet ziet
  3. Selecteer 'Codeer reservekopie [apparaat]' in de sectie 'Reservekopieën' op het scherm 'Samenvatting'.
    Codeer uw reservekopie in iTunes.
  4. Maak een wachtwoord aan wanneer u hierom wordt gevraagd. Maak een wachtwoord aan dat u niet zult vergeten of schrijf het op en bewaar het op een veilige plaats. Zonder dit wachtwoord kunt u immers geen iTunes-reservekopieën gebruiken.
    Maak een wachtwoord aan voor uw gecodeerde iTunes-reservekopie.
  5. Nadat u het wachtwoord hebt bevestigd, wordt de reservekopie in iTunes gestart en worden oudere reservekopieën onmiddellijk overschreven en gecodeerd.

Als dit klaar is, controleert u of de gecodeerde reservekopie is gelukt:

1. Mac: kies in de menubalk boven in het computerscherm 'iTunes' > 'Voorkeuren'.
    Windows: in de menubalk boven in het iTunes-venster selecteert u 'Bewerken' > 'Voorkeuren'.
  2. Klik op het tabblad 'Apparaten'.
  3. U ziet een hangslot rechts naast de naam van het apparaat en de datum en tijd waarop de iTunes-reservekopie is gemaakt.

4. Klik op 'OK' om iTunes-voorkeuren te sluiten.

Controleren of iTunes al is ingesteld om reservekopieën te coderen

Als iTunes is ingesteld om reservekopieën te coderen, is de optie 'Codeer reservekopie' in het paneel 'Samenvatting' geselecteerd wanneer u een apparaat met iTunes verbindt.

Controleer of uw reservekopie is gecodeerd in iTunes.

U kunt ook zien of een specifieke iTunes-reservekopie is gecodeerd:

1. Mac: kies in de menubalk boven in het computerscherm 'iTunes' > 'Voorkeuren'.
    Windows: in de menubalk boven in het iTunes-venster selecteert u 'Bewerken' > 'Voorkeuren'.
  2. Klik op het tabblad 'Apparaten'.
  3. Kijk of er naast de reservekopie een hangslotsymbool staat. Als u een hangslotsymbool ziet, is de reservekopie gecodeerd.
  4. Klik op 'OK' om iTunes-voorkeuren te sluiten.

Als u het wachtwoord van uw gecodeerde reservekopie niet meer weet

U kunt een gecodeerde reservekopie niet zonder het wachtwoord ervan gebruiken.

Wanneer u een reservekopie probeert te gebruiken, ziet u mogelijk het bericht 'Het wachtwoord dat u hebt ingevoerd om de reservekopie te ontgrendelen, is onjuist'. Als dit het geval is, is in het verleden een van deze dingen gebeurd:

• U hebt de optie codering in iTunes ingeschakeld.
  • Degene die uw apparaat heeft geconfigureerd of uw gegevens naar een nieuw apparaat heeft overgezet, heeft de optie codering in iTunes ingeschakeld.
  • Iemand heeft een geïnstalleerd profiel op uw apparaat ingesteld (vaak voor zakelijke of onderwijsdoelstellingen). Als dit het geval is, neemt u contact op met uw systeembeheerder.

Als u uw wachtwoord niet weet, leest u hier wat u moet doen:

• Als iemand anders het apparaat heeft geconfigureerd, vraagt u deze persoon om het wachtwoord.
  • Gebruik een iCloud-reservekopie in plaats van iTunes. Als u geen iCloud-reservekopie hebt, kunt u er een aanmaken.
  • Gebruik een oudere iTunes-reservekopie, als die nog bruikbaar is.

De codering van reservekopieën in iTunes uitschakelen

Om codering van reservekopieën door iTunes uit te schakelen, schakelt u het vak 'Gecodeerde reservekopie' in iTunes uit en voert u het wachtwoord in. Als u uw wachtwoord niet meer weet, hebt u twee opties:

Meer informatie

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Aan het gebruik van internet zijn risico’s verbonden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie. Andere bedrijfs- en productnamen zijn mogelijk handelsmerken van de respectievelijke eigenaars.