Over gecodeerde reservekopieën in iTunes

Voor de bescherming van reservekopieën van een iPhone, iPad of iPod touch in iTunes kunt u wachtwoordbeveiliging en codering gebruiken.

Wanneer u uw reservekopieën codeert in iTunes

Met de functie 'Codeer reservekopie' in iTunes kunt u uw informatie vergrendelen en coderen. Gecodeerde iTunes-reservekopieën kunnen informatie bevatten die ongecodeerde iTunes-reservekopieën niet hebben:

• Bewaarde wachtwoorden
  • Wifi-instellingen

• Bezochte websites
  • Gegevens van de Gezondheid-app

iTunes codeert de reservekopieën gewoonlijk niet. Als u voor het eerst een reservekopie wilt coderen in iTunes, schakelt u de optie 'Codeer reservekopie' in (deze optie is met een wachtwoord beveiligd). Vervolgens maakt iTunes vanaf dat moment automatisch gecodeerde reservekopieën voor dat apparaat.

Als u het wachtwoord verliest of vergeet, kunt u de gegevens op geen enkele manier terughalen. Bovendien kunt u dan 'Codeer reservekopie' niet uitschakelen.

U kunt ook een reservekopie in iCloud maken waarbij gegevens altijd automatisch worden gecodeerd.

iTunes-reservekopieën coderen

1. Open iTunes. Zorg ervoor dat u de nieuwste versie hebt.
  2. Sluit het apparaat met de meegeleverde USB-kabel aan op de computer. Het aangesloten apparaat verschijnt als een iPhone-, iPad- of iPod touch-symbool in de linkerbovenhoek van het iTunes-venster. Lees wat u kunt doen als u het symbool niet ziet
  3. Selecteer 'Codeer reservekopie [apparaat]' in de sectie 'Reservekopieën' op het scherm 'Samenvatting'.
  4. Maak een wachtwoord aan wanneer u hierom wordt gevraagd. Maak een wachtwoord aan dat u niet zult vergeten of schrijf het op en bewaar het op een veilige plaats. Zonder dit wachtwoord kunt u immers geen iTunes-reservekopieën gebruiken.
  5. Nadat u het wachtwoord hebt bevestigd, wordt de reservekopie in iTunes gestart en worden oudere reservekopieën onmiddellijk overschreven en gecodeerd.

Als dit klaar is, controleert u of de gecodeerde reservekopie is gelukt:

1. Mac: kies in de menubalk boven in het computerscherm 'iTunes' > 'Voorkeuren'.
    Windows: in de menubalk boven in het iTunes-venster selecteert u 'Bewerken' > 'Voorkeuren'.
  2. Klik op het tabblad 'Apparaten'.
  3. U ziet een  rechts van de naam van het apparaat, met de datum en het tijdstip waarop iTunes de reservekopie heeft gemaakt.
  4. Klik op 'OK' om iTunes-voorkeuren te sluiten.

Controleren of iTunes al is ingesteld om reservekopieën te coderen

Als iTunes is ingesteld om reservekopieën te coderen, is de optie 'Codeer reservekopie' in het paneel 'Samenvatting' geselecteerd wanneer u een apparaat met iTunes verbindt.

U kunt ook zien of een specifieke iTunes-reservekopie is gecodeerd:

1. Mac: kies in de menubalk boven in het computerscherm 'iTunes' > 'Voorkeuren'.
    Windows: in de menubalk boven in het iTunes-venster selecteert u 'Bewerken' > 'Voorkeuren'.
  2. Klik op het tabblad 'Apparaten'.
  3. Kijk of  naast de reservekopie staat. Als u ziet, is de reservekopie gecodeerd.
  4. Klik op 'OK' om iTunes-voorkeuren te sluiten.

Als u het wachtwoord van uw gecodeerde reservekopie niet meer weet

U kunt een gecodeerde reservekopie niet herstellen zonder het wachtwoord ervan. In iOS 11 of hoger kunt u een nieuwe gecodeerde reservekopie maken van een apparaat door het wachtwoord opnieuw in te stellen. Dit moet u doen:

1. Ga op uw iOS-apparaat naar 'Instellingen' > 'Algemeen' > 'Stel opnieuw in'.
  2. Tik op 'Herstel alle instellingen' en voer uw iOS-toegangscode in.
  3. Volg de stappen om uw instellingen opnieuw in te stellen. Dit heeft geen invloed op uw gebruikersgegevens of wachtwoorden, maar instellingen als beeldschermhelderheid, beginscherm en achtergrond worden hersteld. Ook het wachtwoord van uw gecodeerde reservekopie wordt verwijderd.
  4. Verbind het apparaat opnieuw met iTunes en maak een nieuwe gecodeerde reservekopie.

U kunt geen eerdere gecodeerde reservekopieën gebruiken, maar u kunt wel een reservekopie maken van uw huidige gegevens met iTunes en een nieuw reservekopiewachtwoord instellen.

Als u een apparaat met iOS 10 of lager hebt, kunt u het wachtwoord niet opnieuw instellen. Probeer in dat geval het volgende:

• Als iemand anders het apparaat heeft geconfigureerd, vraagt u deze persoon om het wachtwoord.
  • Gebruik een iCloud-reservekopie in plaats van iTunes. Als u geen iCloud-reservekopie hebt, kunt u er een aanmaken.
  • Probeer een oudere iTunes-reservekopie te gebruiken.

De codering van reservekopieën in iTunes uitschakelen

Om codering van reservekopieën door iTunes uit te schakelen, schakelt u het vak 'Gecodeerde reservekopie' in iTunes uit en voert u het wachtwoord in. Als u uw wachtwoord niet meer weet, hebt u twee opties:

Lees meer

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Aan het gebruik van internet zijn risico’s verbonden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie. Andere bedrijfs- en productnamen zijn mogelijk handelsmerken van de respectievelijke eigenaars.