Als je het wachtwoord van je versleutelde reservekopie van je iPhone, iPad of iPod touch niet meer weet

Je kunt een versleutelde reservekopie niet terugzetten zonder het wachtwoord ervan. In iOS 11 of nieuwer of iPadOS kun je een nieuwe versleutelde reservekopie maken van je apparaat door het wachtwoord opnieuw in te stellen.

1. Ga op je apparaat naar 'Instellingen' > 'Algemeen' > 'Zet over of stel [apparaat] opnieuw in' en tik vervolgens op 'Stel opnieuw in'.

2. Tik op 'Herstel alle instellingen' en voer de toegangscode van je apparaat in.

3. Tik op 'Herstel alle instellingen'.

4. Volg de stappen om je instellingen opnieuw in te stellen. Dit heeft geen invloed op je gebruikersgegevens of wachtwoorden, maar instellingen als de helderheid van het beeldscherm, de indeling van het beginscherm en de achtergrond worden wel opnieuw ingesteld. Ook het wachtwoord van je versleutelde reservekopie wordt verwijderd.

5. Verbind je apparaat opnieuw met de Finder, de Apple Devices-app of iTunes en maak een nieuwe versleutelde reservekopie aan.

Je kunt eerder gemaakte versleutelde reservekopieën niet gebruiken, maar je kunt wel in de Finder, de Apple Devices-app of iTunes een reservekopie maken van je huidige gegevens en een nieuw wachtwoord voor de reservekopie instellen.

Als je een apparaat met iOS 10 of ouder hebt, kun je het wachtwoord niet opnieuw instellen. Probeer in dat geval het volgende:

• Als iemand anders het apparaat heeft geconfigureerd, vraag je deze persoon om het wachtwoord.

• Gebruik een iCloud-reservekopie. Als je geen iCloud-reservekopie hebt, kun je er een aanmaken.

• Gebruik een oudere Apple Devices-app-, iTunes- of Finder-reservekopie.