De Activiteit-app op een Apple Watch gebruiken

Met de Activiteit-app op een Apple Watch kunt u bijhouden hoeveel u dagelijks beweegt, sport en staat.

Als u de hele dag door een Apple Watch draagt, worden uw dagelijkse bewegingen automatisch bijgehouden in Activiteit. U kunt uw voortgang volgen, doelen bereiken en meldingen aanpassen. Open gewoon de app op de Apple Watch en voer enkele gegevens over uzelf in om aan de slag te gaan.

Overzicht weergeven

Tik op de Activiteit-app op het beginscherm van uw Apple Watch om een overzicht van uw voortgang te zien.

Meer informatie

Veeg omhoog voor details voor elke cirkel. Veeg nog een keer omhoog voor meer informatie, bijvoorbeeld de afgelegde afstand voor die dag.

Doel wijzigen

Druk in de Activiteit-app stevig op een scherm om uw dagelijkse bewegingsdoel te wijzigen. U kunt alleen dit doel aanpassen.

Bewegen

De cirkel 'Bewegen' toont hoeveel actieve calorieën u tot nu toe hebt verbrand. Behaal uw dagelijkse bewegingsdoel door elke dag actieve calorieën te verbranden. De actieve calorieën, in tegenstelling tot de niet-actieve, zijn de calorieën die u verbrandt doordat u staat of beweegt.

Trainen

De cirkel 'Trainen' toont hoeveel minuten intense activiteit u tot nu toe achter de rug hebt. Bereik uw dagelijkse trainingsdoel door elke dag minstens 30 minuten te trainen. Ontdek hoe u uw trainingsdoel bereikt

Staan

De cirkel 'Staan' toont de uren dat u hebt gestaan en bewogen gedurende minstens één minuut. Bereik uw dagelijkse staandoel door minstens één minuut van twaalf verschillende uren op een dag te bewegen. Zelfs als u de hele dag staat, moet u rondlopen. Als u hebt aangegeven dat u een rolstoel gebruikt, schakelt de cirkel 'Staan' naar de cirkel 'Rollen'. 'Rollen' geeft uren weer waarin u minimaal 1 minuut uw rolstoel hebt voortbewogen.

Krediet voor trainen en bewegen verdienen

Elke volle minuut die u aan minstens de intensiteit van een stevige wandeling beweegt, wordt meegeteld bij uw dagelijkse trainings- en bewegingsdoelen. Voor rolstoelgebruikers wordt dit gemeten in stevige duwen. Alle activiteiten lager dan dit niveau tellen alleen mee voor uw dagelijkse bewegingsdoel.

Tijdens wandelingen verdient u krediet voor trainen door uw arm met de Apple Watch natuurlijk te laten bewegen. Als u bijvoorbeeld een huisdier uitlaat, laat u de arm met de Watch vrij zwaaien terwijl u met de andere hand de riem vasthoudt.

Als u tijdens het wandelen beide handen moet gebruiken, zoals wanneer u een kinderwagen voortduwt, kunt u de cirkel 'Trainen' nog steeds vullen door de Work-out-app te gebruiken. De Activiteit-app houdt beweging bij aan de hand van armbewegingen en een versnellingsmeter, maar de Work-out-app kan de versnellingsmeter, een hartslagsensor en de GPS op uw iPhone gebruiken als u deze bij u hebt. Open de Work-out-app op de Apple Watch, tik op 'Buiten wandelen' en ga een eindje wandelen met de iPhone.

Uw activiteit delen

Blijf gemotiveerd door uw activiteiten te delen met uw familie, vrienden of trainer. Als uw vrienden alle activiteitendoelen bereiken, trainingen afmaken of prestaties verdienen, krijgt u meldingen over hun voortgang.

Als eerste voegt u uw vrienden toe. Nadat u vrienden hebt toegevoegd, opent u de Activiteit-app en veegt u naar links. Tik op een vriend om de dagelijkse statistieken te bekijken. U kunt zelfs een bericht naar al uw vrienden sturen.

Meldingen instellen en de volledige geschiedenis in Activiteit bekijken

Gebruik de iPhone om meldingen en herinneringen in te stellen of om de geschiedenis in Activiteit te bekijken.

In de Apple Watch-app op uw iPhone tikt u op het tabblad 'Mijn Watch' en vervolgens op 'Activiteit'. Kies uw meldingen en herinneringen.

Ga naar de Activiteit-app op de iPhone om uw volledige geschiedenis in Activiteit te zien.

Tik op een tabblad voor details over uw bewegingen van die dag, work-outs en prestaties.

Als u de Activiteit-app niet ziet op de iPhone, start u de iPhone opnieuw op en kijkt u opnieuw. De Activiteit-app verschijnt alleen nadat u de iPhone en de Apple Watch hebt gekoppeld.