De Activiteit-app op een Apple Watch gebruiken

Met de Activiteit-app op een Apple Watch kunt u bijhouden hoeveel u dagelijks beweegt, traint en staat.

Alle 3 de doelen gehaald!

Uw activiteiten bijhouden

Om te beginnen, opent u de app op uw Apple Watch en voert u informatie over uzelf in. Uw Apple Watch laat u weten wanneer u uw doelen bereikt en u krijgt suggesties en aanmoediging om u te helpen uw ringen te sluiten. Lees hieronder hoe u elke ring kunt sluiten.

Bewegen

De bewegingsring toont hoeveel actieve calorieën u tot nu toe hebt verbrand. Behaal uw dagelijkse bewegingsdoel door elke dag actieve calorieën te verbranden. De actieve calorieën, in tegenstelling tot de niet-actieve, zijn de calorieën die u verbrandt doordat u staat of beweegt. Hulp bij het verkrijgen van krediet voor bewegen en trainen.

Voor gebruikers van 13 jaar en jonger laat de bewegingsring zien hoeveel minuten de gebruiker actief in beweging is geweest.

Trainen

De trainingsring toont hoeveel minuten intense activiteit u tot nu toe achter de rug hebt. Bereik uw dagelijkse trainingsdoel door elke dag minstens 30 minuten te trainen. Lees hoe u uw trainingsdoel haalt

Staan

De staanring toont de uren dat u hebt gestaan en bewogen gedurende minstens één minuut. Bereik uw dagelijkse staandoel door minstens één minuut van twaalf verschillende uren op een dag op te staan en te bewegen. Zelfs als u de hele dag staat, moet u rondlopen.

Als u aangeeft dat u een rolstoel gebruikt, schakelt de staanring naar de rolring. 'Rollen' geeft uren weer waarin u minimaal één minuut uw rolstoel hebt voortbewogen.

Uw activiteitsdoelen wijzigen

U kunt uw doelen op elk moment aanpassen aan uw activiteitsniveaus.

1. Open de Activiteit-app op uw Apple Watch.
  2. Veeg omhoog en tik op 'Wijzig doelen'.
  3. Tik om het aantal actieve calorieën voor uw dagelijkse bewegingsdoel te verhogen of te verlagen en tik op 'Volgende'.
  4. Tik om het aantal minuten voor uw dagelijkse trainingsdoel te verhogen of te verlagen en tik op 'Volgende'.
  5. Tik om het aantal uren voor uw dagelijkse staandoel te verhogen of te verlagen en tik op 'OK'.

Uw activiteitgeschiedenis bekijken

U kunt uw voortgang van de dag op uw Apple Watch bekijken of uw hele geschiedenis bekijken via de Conditie-app op uw iPhone.

Op uw telefoon

1. Open de Conditie-app op uw iPhone.
  2. Tik op het tabblad 'Geschiedenis' voor details over uw activiteit van die dag. Op de kalender verschijnt een groene stip naast de dagen waarop u een work-out hebt gedaan.
  3. Tik op een dag voor meer informatie.
  4. Voor informatie over een work-out, zoals uw route of totale afstand, tikt u op het tabblad 'Work-outs'. Vervolgens tikt u op het item.*

Op een Apple Watch

1. Open de Activiteit-app op uw Apple Watch.
  2. Veeg omhoog voor details voor elke ring.
  3. Veeg opnieuw omhoog om meer te zien, zoals het totale aantal stappen, uw afstand en work-outs.
  4. Druk stevig op het scherm en tik vervolgens op 'Weekoverzicht' om uw weekoverzicht te zien.

Herinneringen instellen

1. Open de Watch-app op uw iPhone.
  2. Tik op het tabblad 'Mijn Watch' en tik op 'Activiteit'.
  3. Kies uw meldingen en herinneringen. Coachingmeldingen worden bijvoorbeeld gebaseerd op uw eerdere voortgang.

Meer informatie

* De statistieken die worden weergegeven, zijn afhankelijk van het type work-out. Route is bijvoorbeeld beschikbaar voor work-outs als buiten wandelen, hardlopen, zwemmen in open water of fietsen wanneer u gps hebt.