De omvang van uw Foto's-bibliotheek aanpassen zodat deze in iCloud-foto's kan worden bewaard

Als de Foto's-bibliotheek groter is dan de beschikbare ruimte die u in iCloud hebt, kunt u de iCloud-opslag vergroten of kunt u enkele aanpassingen doen op de Mac.

Wanneer u zich aanmeldt bij iCloud, krijgt u automatisch 5 GB gratis opslag voor uw iOS-reservekopieën, foto's, video's, documenten en apps. Wanneer u iCloud-foto's inschakelt, krijgt u een bericht van de Foto's-app als er meer ruimte nodig is om uw bibliotheek te uploaden.

U kunt de iCloud-opslag vergroten door een nieuw maandabonnement te kiezen of door een van de opties hierna te proberen. Abonnementen beginnen bij 50 GB voor €0,99 per maand en gaan tot 2 TB voor €9,99 per maand.

De grootte van de Foto's-bibliotheek verkleinen

U kunt de grootte van een Foto's-bibliotheek verkleinen door ongewenste of onnodige foto's en video's te exporteren.

1. Selecteer de onderdelen in Foto's. Kies 'Archief' > 'Exporteer' en volg de instructies.

2. Verwijder de geëxporteerde onderdelen. Klik in de navigatiekolom van Foto's op 'Recent verwijderd'. Klik nu op 'Verwijder alle' om de items uit uw bibliotheek te verwijderen en zo de omvang ervan te verkleinen.

Een nieuwe fotobibliotheek starten

U kunt een nieuwe Foto's-bibliotheek aanmaken voor gebruik met iCloud-foto's. Vergeet niet dat u deze bibliotheek als systeemfotobibliotheek moet toewijzen.

1. Houd de Option-toets ingedrukt terwijl u Foto's opent.

2. Kies 'Maak nieuwe aan'.

3. Importeer materiaal uit de vorige bibliotheek om een nieuwe, kleinere bibliotheek aan te maken.

Een bibliotheek splitsen met Aperture

Als u Aperture gebruikt, kunt u uw bibliotheek opsplitsen om een kleinere bibliotheek aan te maken voor gebruik in de Foto's-app en iCloud-foto's.

1. Open de fotobibliotheek in Aperture.

2. Selecteer het materiaal dat u als een nieuwe bibliotheek wilt exporteren.

3. Kies 'File' (Archief) > 'Export' (Exporteer) > 'Items as New Library' (Onderdelen als nieuwe bibliotheek).

Nadat de export is voltooid, kunt u deze nieuwe Aperture-bibliotheek overzetten naar Foto's en iCloud-foto's inschakelen.