Als er nummers ontbreken in je muziekbibliotheek nadat je 'Synchroniseer bibliotheek' hebt ingeschakeld

'Synchroniseer bibliotheek' moet op al je apparaten ingeschakeld zijn en je moet ingelogd zijn met de Apple ID die je voor Apple Music gebruikt. Als je muziekbibliotheek op je computer wordt bewaard, controleer je de cloudstatus van nummers om ontbrekende muziek te vinden en problemen op te lossen.

Apple Music is geen service voor reservekopieën. Zorg dat je een reservekopie van je muziekbibliotheek maakt voordat je wijzigingen doorvoert.

Vooraf controleren

Heb je een actief abonnement op Apple Music?

Om 'Synchroniseer bibliotheek' te gebruiken, heb je een abonnement op Apple Music nodig. Je kunt 'Synchroniseer bibliotheek' ook gebruiken met een iTunes Match-abonnement.

Als je je abonnement op Apple Music of iTunes Match hebt opgezegd, wordt je muziekbibliotheek verwijderd op al je apparaten, behalve op het apparaat waarop je muziekbibliotheek is opgeslagen. Alle muziek, inclusief afspeellijsten, die je hebt toegevoegd of gedownload uit de Apple Music-catalogus, wordt ook verwijderd.

Zijn al je apparaten ingelogd met de Apple ID die je gebruikt voor je Apple Music-abonnement?

Zoek hieronder het apparaat en volg de stappen.

Controleer de Apple-ID waarmee je bent aangemeld bij Apple Music op je Mac

1. Open de Apple Music-app.
  2. Selecteer 'Account' in de menubalk.

Controleer de Apple-ID waarmee je bent aangemeld bij Apple Music op je iPhone of iPad

1. Open de Apple Music-app.
  2. Tik bovenaan op je foto fotosymbool.
  3. Scrol omlaag en tik op Accountinstellingen.

Controleren met welke Apple ID je bent aangemeld bij de Apple Music-app voor Windows op je pc

1. Open de Apple Music-app voor Windows.
  2. Klik onderaan de navigatiekolom op je naam.Apple Music-app voor Windows met een gebruikersnaam die onderaan de navigatiekolom is geselecteerd.

Controleren met welke Apple ID je bent aangemeld bij iTunes voor Windows op je pc

1. Open iTunes.
  2. Kies bovenaan Account.

Ontbreekt er muziek die je in de iTunes Store hebt gekocht?

Staat het ontbrekende nummer ergens op je computer?

1. Zoek op je Mac of pc naar het ontbrekende nummer.
  2. Als je het ontbrekende nummer vindt, sleep je het naar de Apple Music-app of naar iTunes voor Windows.
  3. De cloudbibliotheek bijwerken:
    • In de Apple Music-app op de Mac of iTunes voor Windows: kies 'Archief' of 'Bestand' > 'Bibliotheek' > 'Werk iCloud-bibliotheek bij' of 'Cloudbibliotheek bijwerken'.
    • In de Apple Music-app voor Windows: klik bovenaan de navigatiekolom op Sidebar Actions (Acties navigatiekolom) . Klik vervolgens op 'Bibliotheek' > 'Cloudbibliotheek bijwerken'.

Als je muziekbibliotheek op verschillende locaties is opgeslagen:

Heb je de cloudstatus van nummers op je Mac of pc gecontroleerd?

1. Open de Apple Music-app of iTunes voor Windows.
  2. Kies 'Nummers' in de navigatiekolom.
  3. Toon 'Cloudstatus' en 'Clouddownload'.
    • In de Apple Music-app op de Mac of iTunes voor Windows: kies in de menubalk 'Weergave' > 'Toon weergaveopties'.
    • In de Apple Music-app voor Windows: rechtsklik op de kopbalk.
  4. Selecteer 'Cloudstatus' en 'Clouddownload'.

Zoek naar de volgende statussen naast de nummers om te zien wat je moet doen.

Apple Music-app op Mac toont de cloudstatus naast nummers

Een uitroepteken

Het nummer kan pas op je apparaten worden afgespeeld of gesynchroniseerd als het originele bestand is gevonden.

1. Klik op het uitroepteken pictogram ongeldige locatie naast het nummer.
  2. Er verschijnt een bericht waarin je wordt gevraagd of je het nummer wilt zoeken. Klik op 'Zoek'.
  3. Als het nummer is gevonden, wordt er gevraagd of je de locatie wilt gebruiken om andere ontbrekende nummers in je bibliotheek te vinden. Als je dit bericht ziet, klik je op 'Zoek bestanden'.

In afwachting

Het nummer verschijnt niet op je andere apparaten omdat het wacht om te worden gesynchroniseerd.

1. Zorg ervoor dat je computer is verbonden met internet.
  2. Werk de cloudbibliotheek bij.
    • Kies in de Apple Music-app voor de Mac of iTunes voor Windows 'Archief' of 'Bestand' > 'Bibliotheek' > 'Werk iCloud-bibliotheek bij' of 'Cloudbibliotheek bijwerken'.
    • Klik in de Apple Music-app voor Windows op 'Sidebar Actions' (Acties navigatiekolom) knop 'Sidebar actions' (Acties navigatiekolom). Klik vervolgens op 'Bibliotheek' > 'Cloudbibliotheek bijwerken'.
  3. Wacht tot het nummer is gesynchroniseerd. Controleer vervolgens of het nummer op je andere apparaten verschijnt.

Verwijderd

Het nummer is verwijderd van een ander apparaat waarop 'Synchroniseer bibliotheek' is ingeschakeld.

Als je wilt dat het nummer op je andere apparaten wordt weergegeven:

1. Zorg ervoor dat al je apparaten zijn verbonden met het internet.
  2. Klik op de pijl knop Verwijderd naast het nummer.
  3. Klik op 'Toevoegen aan cloudmuziekbibliotheek'.
  4. Werk de cloudbibliotheek bij.
    • Kies in de Apple Music-app voor de Mac of iTunes voor Windows 'Archief' of 'Bestand' > 'Bibliotheek' > 'Werk iCloud-bibliotheek bij' of 'Cloudbibliotheek bijwerken'.
    • Klik in de Apple Music-app voor Windows op 'Sidebar Actions' (Acties navigatiekolom) knop 'Sidebar actions' (Acties navigatiekolom). Kies vervolgens 'Bibliotheek' > 'Cloudbibliotheek bijwerken'.

Het nummer wordt grijs weergegeven

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie.