Gezondheidsgegevens beheren op een iPhone, iPod touch of Apple Watch

U kunt apps en accessoires zo configureren dat ze gegevens naar de Gezondheid-app sturen, u kunt zelf gegevens invoeren en u kunt aanpassen op welke manier de Gezondheid-app gegevens van deze bronnen prioriteert.

Gegevens toevoegen aan de Gezondheid-app

De Gezondheid-app telt automatisch uw stappen en wandel- en hardloopafstanden. En wanneer u beschikt over een Apple Watch, houdt de app ook automatisch al uw activiteitsgegevens bij. Als u al een andere app gebruikt om uw gezondheid te volgen, kunt u proberen de gegevens van die app toe te voegen aan de Gezondheid-app, zodat u al uw gegevens op één plek hebt.

Informatie over uw gezondheid invoeren

1. Open de Gezondheid-app en tik op het tabblad 'Ontdek'.
  2. Tik op een categorie, zoals 'Activiteit'.
  3. Tik op een subcategorie, zoals 'Stappen'.
  4. Tik rechtsboven op 'Voeg gegevens toe'.
  5. Voer de datum, tijd en gegevens voor die activiteit in.
  6. Wanneer u klaar bent, tikt u op 'Voeg toe'.

Gegevens van andere apps toevoegen

1. Open de Gezondheid-app.
  2. Tik rechtsboven op uw profielfoto
  3. Tik op tap 'Apps' onder 'Privacy'. U ziet hier apps die u al hebt en die compatibel zijn met Gezondheid. Als een app er niet bij staat, is deze mogelijk niet compatibel.
  4. Tik op een app en schakel de gezondheidscategorieën in waarvan u de gegevens wilt bijhouden.

Mogelijk moet u dan de app openen en de instellingen aanpassen om het delen van gegevens met Gezondheid toe te staan.

Apps zoeken die compatibel zijn met Gezondheid

1. Open de Gezondheid-app en tik op het tabblad 'Ontdek'.
  2. Tik op een categorie, zoals 'Slaap'.
  3. Tik op een subcategorie, zoals 'Slaapanalyse'.
  4. Scrol omlaag naar de apps die voor die categorie worden aanbevolen en tik vervolgens op de app voor meer informatie en om deze te downloaden.
  5. Ga terug naar de privacy-instellingen van de Gezondheid-app om de andere app toestemming te verlenen om gegevens uit wisselen (lezen en schrijven) met de Gezondheid-app.

U bepaalt welke gegevens aan de Gezondheid-app worden toegevoegd en welke apps uw gegevens uit de Gezondheid-app kunnen ontvangen. Apps met toegang tot HealthKit moeten een privacybeleid hebben. Raadpleeg het privacybeleid van een app voordat u deze toegang geeft tot uw gezondheids- en fitnessgegevens.

Gegevens toevoegen van Apple Watch

• Open de Gezondheid-app, tik op het tabblad 'Ontdek' en vervolgens op 'Activiteit' als u uw doelstellingen en gegevens voor bewegen, trainen en staan wilt bekijken.
  • Om uw hartslaggegevens in te zien, opent u de Gezondheid-app, tikt u op tabblad 'Ontdek' en vervolgens op 'Hart'. Meer informatie over de nauwkeurigheid en beperkingen van de hartslagmeter.
  • Om gegevens van de Ademhaling-app te bekijken, opent u de Gezondheid-app, tikt u op tabblad 'Ontdek' en vervolgens op 'Mindfulness'. Meer informatie over de Ademhaling-app.
  • Andere Apple Watch-apps kunnen ook gegevens uitwisselen (lezen en schrijven) met de Gezondheid-app. U kunt deze gegevens direct op uw Apple Watch beheren: ga naar 'Instellingen' > 'Gezondheid' > 'Apps'.

Als de Gezondheid-app geen stappen telt of andere gegevens niet registreert, kunt u deze stappen proberen:

1. Open de Gezondheid-app.
  2. Tik op uw profiel  en vervolgens op 'Apparaten'.
  3. Tik op de Apple Watch.
  4. Tik op 'Privacy-instellingen' en zorg dat 'Houd conditie bij' ingeschakeld is.

Hoe de Gezondheid-app omgaat met gegevens van meerdere bronnen

De Gezondheid-app haalt vergelijkbare gegevens uit verschillende bronnen, zoals stappen die zijn vastgelegd met uw iPhone en activiteiten op uw Apple Watch. De app ordent de gegevens op basis van bron van herkomst. De Gezondheid-app prioriteert gegevens standaard in deze volgorde:

1. Gezondheidsgegevens die u handmatig toevoegt.
  2. Gegevens van de iPhone, iPod touch en Apple Watch.
  3. Gegevens afkomstig van apps en Bluetooth-apparaten.

Als u een nieuwe gegevensbron toevoegt, wordt deze boven alle andere apps en apparaten weergegeven die gegevens leveren voor de Gezondheid-app. U kunt de volgorde van de bronnen op elk gewenst moment wijzigen

Uw gegevensbronnen bekijken

Zo ziet u welke apparaten en apps specifieke gezondheidscategorieën bijwerken:

1. Open de Gezondheid-app en tik op het tabblad 'Ontdek'.
  2. Tik op een categorie, zoals 'Activiteit'. Als u de categorie niet ziet, veegt u omlaag om de zoekbalk weer te geven. Vervolgens voert u een categorie in.
  3. Tik op een subcategorie, zoals 'Stappen'.
  4. Scrol omlaag en tik op 'Gegevensbronnen en toegang'. Alleen de bronnen die bijdragen aan dat gegevenstype, worden weergegeven.

Op deze manier kunt u alle bronnen voor de Gezondheid-app bekijken:

1. Open de Gezondheid-app.
  2. Tik rechtsboven op uw profielfoto
  3. Scrol omlaag naar 'Privacy' en tik op 'Apps' of 'Apparaten'.

Gegevensbronnen prioriteren

Op deze manier kiest u de bronnen die als eerste worden gebruikt in de Gezondheid-app:

1. Open de Gezondheid-app en tik op het tabblad 'Ontdek'.
  2. Tik op een categorie en tik vervolgens op een subcategorie.
  3. Scrol omlaag en tik op 'Gegevensbronnen en toegang'.
  4. Tik op 'Wijzig'.
  5. Houd de knop voor het wijzigen van de volgorde  naast een gegevensbron ingedrukt en verplaats deze vervolgens naar boven of beneden in de lijst.
  6. Als u een gegevensbron wilt uitschakelen zodat deze geen gegevens meer bijdraagt voor die categorie, tikt u op het vinkje naast de bron.
  7. Tik op 'Gereed'.

Als meerdere bronnen bijdragen aan hetzelfde gegevenstype, dan heeft de bovenste gegevensbron voorrang boven de andere bronnen. Nieuwe apps of apparaten die u toevoegt, worden automatisch bovenaan de lijst weergegeven, boven uw iPhone of iPod touch.

Een reservekopie van de gegevens van de Gezondheid-app maken

De gegevens van de Gezondheid-app worden bewaard in iCloud en worden gecodeerd wanneer ze worden overgezet tussen iCloud en het apparaat, en gedurende de tijd dat ze in iCloud worden bewaard. Voor end-to-end-codering zijn iOS 12 en twee-factor-authenticatie vereist. Als u de gegevens van de Gezondheid-app niet meer in iCloud wilt bewaren, gaat u naar 'Instellingen' > [uw naam] > 'iCloud' en schakelt u 'Gezondheid' uit.

Als u geen gebruik maakt van iCloud, kunt u een reservekopie van uw gegevens in de Gezondheid-app maken door uw iTunes-reservekopie te coderen.

De gegevens die u aanmaakt of verzamelt over uzelf, kunt u zelf beheren, en ze zijn gecodeerd met uw toegangscode wanneer u uw iPhone vergrendelt.

Meer gezondheidsfuncties bekijken

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Aan het gebruik van internet zijn risico’s verbonden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie. Andere bedrijfs- en productnamen zijn mogelijk handelsmerken van de respectievelijke eigenaars.