Als je met Time Machine geen reservekopie kunt maken of terugzetten op een Mac

Controleer het volgende als je een melding ziet dat Time Machine geen reservekopie van gegevens kan maken of als je de reservekopieschijf niet kunt selecteren in de voorkeuren voor Time Machine.

Systeemvereisten voor Time Machine

Voor Time Machine heb je een (apart verkrijgbare) externe opslagoplossing nodig:

• Een externe harde schijf die op een USB-, FireWire- of Thunderbolt-poort van de Mac is aangesloten
  • Time Capsule of macOS Server op je netwerk
  • Een externe harde schijf die is aangesloten op de USB-poort van een AirPort Extreme-basisstation (802.11ac) in het netwerk
    Als de reservekopieschijf niet op een van deze manieren is aangesloten, werkt Time Machine mogelijk niet. Raadpleeg de fabrikant van het apparaat voor informatie over de compatibiliteit en het aansluiten.

Als je installatie aan deze vereisten voldoet, maar je Time Machine nog steeds niet kunt gebruiken, controleer je het volgende:

Controleer de Mac

1. Zorg dat de Mac-software up-to-date is.
  2. Start de Mac opnieuw op en controleer of het probleem aanhoudt.

Controleer het AirPort-basisstation

1. Als je een AirPort Time Capsule gebruikt of een schijf die op een AirPort Extreme-basisstation is aangesloten, zorg je dat de AirPort firmware up-to-date is
  2. Start het basisstation opnieuw op en kijk of het probleem aanhoudt. Je start het basisstation opnieuw op door het van de stroom af te halen, vijf seconden te wachten en vervolgens de stroom weer aan te sluiten.

Controleer de netwerkverbinding

Als de reservekopie gemaakt wordt op een server, een AirPort Time Capsule of een schijf die is aangesloten op een AirPort Extreme-basisstation, moet je zorgen dat de Mac verbonden is met hetzelfde netwerk als de reservekopieschijf. Je selecteert het draadloze netwerk in het wifi-statusmenu

Controleer de reservekopie

Als de reservekopie gemaakt wordt op een server, een AirPort Time Capsule of een schijf die is aangesloten op een AirPort Extreme-basisstation, controleer dan of er met de huidige Time Machine-reservekopie geen problemen zijn die verdere reservekopieën in de weg staan:

1. Houd de Option-toets op het toetsenbord ingedrukt en klik op het Time Machine-menu  in de menubalk. Kies vervolgens 'Controleer reservekopieën'.
  2. Als Time Machine een probleem vindt in je reservekopie, wordt er een bericht weergegeven met de details. Volg de instructies op het scherm.

Controleer de schijven

• Als je een schijf gebruikt die aangesloten is op een poort van een Mac of een AirPort Extreme-basisstation, controleer dan of de schijf ingeschakeld is.
  • Als je een USB-hub of een soortgelijk apparaat gebruikt, probeer dan de schijf rechtstreeks op de Mac of het basisstation aan te sluiten.
  • Als je een reservekopie maakt op een externe schijf van een andere fabrikant, informeer dan bij de fabrikant of de firmware up-to-date is.
  • Als je een reservekopie maakt op een externe schijf, controleer dan hoe de schijf geformatteerd is. Voor Time Machine moet een externe schijf op dezelfde manier geformatteerd zijn als een Mac-opstartschijf: Mac OS Uitgebreid (journaled) met GUID-partitietabel (GPT). Als je voor Time Machine een schijf selecteert die anders geformatteerd is, wordt je automatisch gevraagd om de schijf te wissen zodat deze voor Time Machine kan worden gebruikt.
    Wanneer een schijf opnieuw wordt geformatteerd, gaan alle gegevens op die schijf verloren. Het is dus aan te raden om eerst alle belangrijke bestanden naar een andere schijf te verplaatsen.

Als de schijf al correct geformatteerd is, schakel je Time Machine uit en controleer of er problemen zijn met de schijf:

• Volg deze instructies om een AirPort Time Capsule-schijf te controleren.
  • Als je een externe schijf wilt controleren die op de Mac is aangesloten, open je Schijfhulpprogramma in de map Hulpprogramma's in de map Programma's. Controleer de schijf met de functie 'Schijf-EHBO' van Schijfhulpprogramma. Doe hetzelfde met je opstartschijf.

Als de schijven zijn gecontroleerd of succesvol zijn hersteld, kun je Time Machine weer inschakelen.

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Aan het gebruik van internet zijn risico’s verbonden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie. Andere bedrijfs- en productnamen zijn mogelijk handelsmerken van de respectievelijke eigenaars.

Publicatiedatum: Thu Mar 02 22:51:07 GMT 2017