Als u met Time Machine geen reservekopie kunt maken of terugzetten op een Mac

Als Time Machine meldt dat uw reservekopieschijf niet kan worden gebruikt om een reservekopie te maken of uw bestanden te herstellen, kunt u deze oplossingen proberen.

• Gebruik een reservekopieschijf die door Time Machine wordt ondersteund.
  • De reservekopieschijf moet rechtstreeks op de Mac zijn aangesloten, en niet via een USB-hub of een ander apparaat. (Dit geldt uiteraard niet voor een netwerkreservekopieschijf.)
  • Als de reservekopieschijf rechtstreeks op de Mac is aangesloten, herstelt u de schijf met Schijfhulpprogramma.
  • Als u een netwerkreservekopieschijf gebruikt, controleert u of de netwerkverbinding in orde is en of de Mac is verbonden met hetzelfde netwerk als de reservekopieschijf. Als u eerder een reservekopie hebt kunnen maken, controleert u deze: houd de Option-toets ingedrukt en kies in het Time Machine-menu in de menubalk de optie 'Controleer reservekopieën'.
  • Zorg ervoor dat de firmware van uw reservekopieschijf up-to-date is. Raadpleeg de fabrikant van de reservekopieschijf voor meer informatie.
  • Als het nog steeds niet wil lukken, begint u opnieuw: wis de reservekopieschijf en selecteer deze via Time Machine opnieuw als reservekopieschijf