Als uw computer uw iPhone, iPad of iPod niet herkent

Lees hier wat u moet doen als u uw apparaat met een USB-kabel op de computer aansluit en de computer uw iPhone, iPad of iPod niet herkent.

Als uw computer een apparaat dat u aansluit niet herkent, ziet u mogelijk een onbekende fout of een '0xE'-fout. Volg deze stappen en sluit het apparaat na iedere stap opnieuw aan.

1. Controleer of uw iOS- of iPadOS-apparaat ingeschakeld en ontgrendeld is en het beginscherm toont.
  2. Controleer of u de nieuwste software hebt op uw Mac of uw Windows-pc. Als u iTunes gebruikt, moet u ervoor zorgen dat u de nieuwste versie hebt.
  3. Als u de waarschuwing 'Vertrouw je deze computer?' ziet, ontgrendelt u het apparaat en tikt u op 'Vertrouw'. Als u uw apparaat niet kunt ontgrendelen omdat u uw toegangscode bent vergeten, leest u hier wat u moet doen.
  4. Ontkoppel alle USB-randapparatuur, behalve het iOS-apparaat. Probeer alle USB-poorten om te zien of er een is die werkt. Probeer vervolgens een andere Apple USB-kabel.*
  5. Herstart de computer.
  6. Herstart de iPhone, iPad of iPod touch.
  7. Volg deze extra stappen voor uw Mac of Windows-pc.
  8. Probeer het apparaat aan te sluiten op een andere computer. Als u het probleem op een andere computer ook hebt, neemt u contact op met Apple Support.

* Lees hier hoe u een iPad Pro 11-inch of iPad Pro 12,9-inch (3e generatie) aansluit op uw computer.

Extra stappen voor Mac

1. Sluit uw iOS- of iPadOS-apparaat aan en controleer of het ontgrendeld is en het beginscherm toont.
  2. Kies op uw Mac 'Finder' > 'Voorkeuren' in de Finder-menubalk en klik vervolgens op 'Navigatiekolom' boven in het voorkeurenvenster. Zorg ervoor dat 'Cd's, dvd's en iOS-apparaten' is geselecteerd.
  3. Houd de Option-toets ingedrukt en kies vervolgens 'Systeeminformatie' in het Apple-menu . Selecteer 'USB' in de lijst aan de linkerkant.
  4. Als uw iPhone, iPad of iPod wordt weergegeven onder 'USB-apparaathiërarchie', installeert u de nieuwste versie van macOS of de nieuwste updates. Als u uw apparaat niet ziet staan of als u nog steeds hulp nodig hebt, neemt u contact op met Apple Support.

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie.