Als iTunes uw iPhone, iPad of iPod niet herkent

U vindt hier hulp als u het apparaat aansluit op de computer met een USB-kabel en iTunes uw iPhone, iPad of iPod niet herkent.

Als iTunes op uw computer een apparaat dat u aansluit, niet herkent, ziet u mogelijk een 'onbekende fout' of een '0xE'-fout. Volg in zo'n geval deze stappen en sluit het apparaat na iedere stap opnieuw aan:

1. Controleer of u de nieuwste versie van iTunes hebt die met uw computer werkt.
  2. Controleer of u de nieuwste software hebt op uw Mac of uwWindows-pc.
  3. Controleer of het apparaat wel aan staat.
  4. Als u de waarschuwing 'Wilt u deze computer vertrouwen' ziet, ontgrendelt u uw apparaat en tikt u op 'Vertrouw'.
  5. Ontkoppel alle USB-randapparatuur, behalve het iOS-apparaat. Probeer alle USB-poorten om te zien of er een is die werkt. Probeer vervolgens een andere Apple USB-kabel.
  6. Herstart de computer en de iPhone, iPad of iPod.
  7. Probeer het op een andere computer; misschien ligt het aan het iOS-apparaat en moet het worden gerepareerd. Als u het probleem dan ook hebt, neemt u contact op met Apple Support.

Voor meer hulp volgt u de stappen hieronder voor de Mac of Windows-pc.

Als u een Mac gebruikt

1. Houd de Option-toets ingedrukt, klik op het Apple-menu en kies 'Systeeminformatie' of 'Systeemoverzicht'.
  2. Selecteer 'USB' in de lijst aan de linkerkant.
  3. Als u onder de USB-apparaathiërarchie uw iPhone, iPad of iPod ziet staan, verwijdert u alle beveiligingssoftware die niet van Apple is. Als dat niet het geval is, neemt u contact op met Apple Support.

Als u een Windows-pc gebruikt

1. Open 'Apparaatbeheer' door de stappen te volgen voor de Windows-versie die u hebt:
    • Windows 10: klik linksonder op het zoekvak, typ 'Apparaatbeheer' en druk op Enter. Zoek in de lijst onder 'Universal Serial Bus-controllers' naar 'Apple Mobile Device USB Driver'.
    • Windows 8: veeg naar binnen vanaf de rechterrand van het scherm. Tik op 'Zoeken', voer 'Apparaatbeheer' in en tik vervolgens op 'Apparaatbeheer'. Voer uw wachtwoord in als u hierom wordt gevraagd. Zoek in de lijst onder 'Universal Serial Bus-controllers' naar 'Apple Mobile Device USB Driver'.
    • Windows 7: klik op 'Start' > 'Configuratiescherm' > 'Hardware en geluid' > 'Apparaatbeheer'.‌ Voer uw wachtwoord in als u hierom wordt gevraagd. Zoek in de lijst onder 'Universal Serial Bus-controllers' naar 'Apple Mobile Device USB Driver'.
  2. Als u het Apple stuurprogramma niet kunt vinden, voert u toch de onderstaande stappen uit, al naar gelang wat u wel en niet ziet.

Er staan geen symbolen naast Apple Mobile Device USB Driver.

Als u , of niet ziet naast Apple Mobile Device USB Driver, kijkt u of er conflicten zijn met software van andere fabrikanten. Als u dan nog steeds hulp nodig hebt, start u de Apple Mobile Device Service opnieuw op of neemt u contact op met Apple Support.

U ziet een pijl omlaag

Als u ziet naast Apple Mobile Device USB Driver, klikt u met de rechtermuisknop op het stuurprogramma en kiest u 'Inschakelen' in het snelmenu. Als u dan nog steeds hulp nodig hebt, neemt u contact op met Apple Support.

U ziet een uitroepteken of vraagteken

Als u of ziet naast Apple Mobile Device USB Driver, klikt u met de rechtermuisknop op de vermelding en werkt u Apple Mobile Device USB Driver handmatig bij.

U ziet geen Apple Mobile Device USB Driver

1. Koppel het iOS-apparaat los van de computer.
  2. Bewaar een schermafbeelding door op het iOS-apparaat tegelijk de thuisknop en de knop voor de sluimerstand in te drukken. Het scherm knippert even.
  3. Sluit het apparaat weer aan op de computer.
  4. Als u een van deze secties ziet in Apparaatbeheer, vouwt u ze uit:
    • Beeldapparaten (camera's en scanners)
    • Andere apparaten
    • Draagbare apparaten
    • Universal Serial Bus-controllers

Zoek nu de vermelding van het apparaat als camera. Als het goed is, ziet u 'Apple iPhone', 'Apple iPad' of 'Apple iPod'. Klik met de rechtermuisknop op de apparaatvermelding en werk Apple Mobile Device USB Driver handmatig bij.

Volg deze stappen als alleen 'Onbekend apparaat' verschijnt:

1. Klik met de rechtermuisknop op 'Onbekend apparaat'.
  2. Kies 'Eigenschappen' in het snelmenu en klik op het tabblad 'Details'.
  3. Selecteer in de vervolgkeuzelijst de optie 'Hardware-ID's'.
  4. Als de ID begint met iets anders dan USB\VID_0000&PID_0000, gaat u naar Apparaatbeheer. Klik met de rechtermuisknop op 'Onbekend apparaat' en werk Apple Mobile Device USB Driver handmatig bij.
  5. Als de ID begint met USB\VID_0000&PID_0000, volgt u de resterende stappen.
  6. Koppel het iOS-apparaat en alle USB-apparaten los van de computer.
  7. Schakel de computer uit en zet deze weer aan.
  8. Sluit het apparaat weer aan en test elke USB-poort ongeveer 30 seconden om te zien of het apparaat wordt herkend.
  9. Test met een andere, goed werkende 30-pins-naar-USB- of Lightning-Connector-naar-USB-kabel, indien beschikbaar.

Als u nog steeds hulp nodig hebt, neemt u contact op met Apple Support.

Apple Mobile Device USB Driver handmatig bijwerken

Als een van de bovenstaande secties u doorverwijst naar deze sectie, hebt u al met de rechtermuisknop geklikt op een vermelding in Apparaatbeheer. Volg nu deze stappen:

1. Kies 'Stuurprogramma's bijwerken'.
  2. Selecteer 'Op mijn computer naar stuurprogramma's zoeken'.
  3. Selecteer 'Ik wil kiezen uit een lijst met apparaatstuurprogramma's op mijn computer'.
  4. Klik op de knop 'Bladeren'. Als deze niet beschikbaar is, kiest u een apparaatcategorie zoals 'Mobiele telefoon' of 'Opslagapparaat', als deze opties voorkomen.
  5. Klik op 'Volgende'. Als het goed is, ziet u de knop 'Bladeren'.
  6. Klik op 'Bladeren' en ga naar C:\Program Files\Common Files\Apple\Mobile Device Support\Drivers.
  7. Dubbelklik op het bestand 'usbaapl'. Als u een 64-bits versie van Windows hebt, heet dit bestand 'usbaapl64'. Als u hier 'usbaapl64' niet ziet of als er geen map Drivers is, zoekt u in C:\Program Files (x86)\Common Files\Apple\Mobile Device Support\Drivers.
  8. Klik in het venster 'Bladeren' op 'Openen', klik op 'Volgende' en klik op 'Voltooien'.
  9. Windows installeert het stuurprogramma. Klik op 'Toch doorgaan' als een bericht verschijnt waarin wordt gemeld dat de software die u installeert, niet voldoet aan de eisen van de Windows Logo-test. Hulp bij andere veel voorkomende fouten en foutcodenummers vindt u in dit Microsoft-artikel.
  10. Open iTunes om te controleren of iTunes uw apparaat herkent. Als dat niet het geval is, start u de Apple Mobile Device-service opnieuw.

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Aan het gebruik van internet zijn risico’s verbonden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie. Andere bedrijfs- en productnamen zijn mogelijk handelsmerken van de respectievelijke eigenaars.