Als iTunes uw iPhone, iPad of iPod niet herkent

Krijg hulp als u het apparaat aansluit op de computer met een USB-kabel en iTunes uw iPhone, iPad of iPod niet herkent.

Volg deze stappen wanneer iTunes op uw computer het aangesloten apparaat niet herkent. Probeer het na elke stap opnieuw:

1. Controleer of u de nieuwste versie van iTunes hebt die met uw computer werkt.
  2. Controleer of u de nieuwste software hebt op uw Mac of Windows-pc.
  3. Zorg ervoor dat uw apparaat is ingeschakeld.
  4. Als u de waarschuwing Wilt u deze computer vertrouwen ziet, ontgrendelt u uw apparaat en tikt u op Vertrouw. Als u de waarschuwing nog steeds ziet, moet u wellicht de de map Lockdown opnieuw instellen.
  5. Koppel alle USB-accessoires los van uw computer met uitzondering van uw apparaat. Probeer elke USB-poort om te zien of er één werkt. Probeer vervolgens een andere USB-kabel van Apple.
  6. Herstart uw computer en start uw iPhone, iPad of iPod opnieuw op.
  7. Probeer een andere computer om te zien of uw apparaat service nodig heeft. Als hetzelfde probleem zich blijft voordoen, neemt u contact op met Apple Support.

Voor meer hulp volgt u de stappen hieronder voor de Mac of Windows PC.

Als u een Mac gebruikt

1. Houd de Option-toets ingedrukt, klik op het menu Apple en kies Systeeminformatie of Systeemoverzicht.
  2. Selecteer USB in de lijst aan de linkerkant.
  3. Als u uw iPhone, iPad of iPod onder USB-apparaathiërarchie ziet, verwijdert u beveiligingssoftware van andere fabrikanten. Als dat niet het geval is, neemt ucontact op met Apple Support.

Als u een Windows-pc gebruikt

1. Open Apparaatbeheer door de stappen te volgen voor de Windows-versie die u hebt:
    • Windows 10: klik op het zoekvak in de linkeronderhoek, typ Apparaatbeheer en druk op Enter. Zoek het USB-stuurprogramma van Apple Mobile Device in de lijst onder USB-controllers.
    • Windows 8: veeg naar binnen vanaf de rechterrand van het scherm. Tik op Zoeken, voer Apparaatbeheer in en tik vervolgens op Apparaatbeheer. Voer uw wachtwoord in als u hierom wordt gevraagd. Zoek het USB-stuurprogramma van Apple Mobile Device in de lijst onder USB-controllers.
    • Windows 7: klik op > Configuratiescherm > Systeem en onderhoud > Apparaatbeheer.‌ Voer uw wachtwoord in als u hierom wordt gevraagd. Zoek het USB-stuurprogramma van Apple Mobile Device in de lijst onder USB-controllers.
  2. Ook als u het stuurprogramma van Apple niet kunt vinden, volgt u de onderstaande stappen op basis van wat u ziet of niet ziet.

U ziet geen symbolen naast het USB-stuurprogramma van Apple Mobile Device

Als u , of niet ziet naast het USB-stuurprogramma van Apple Mobile Device, controleert u op conflicten met software van anderen fabrikanten. Als u nog steeds hulp nodig hebt, start u de Apple Mobile Device-service opnieuw op of neemt u contact op met Apple Support.

U ziet een pijl omlaag

Als u ziet naast het USB-stuurprogramma van Apple Mobile Device, klikt u met de rechtermuisknop op het stuurprogramma en kiest u Inschakelen in het snelmenu. Als u nog steeds hulp nodig hebt, neemt u contact op met Apple Support.

U ziet een uitroepteken of vraagteken

Als u of ziet naast het USB-stuurprogramma van Apple Mobile Device, klikt u met de rechtermuisknop op de vermelding en werkt u het USB-stuurprogramma van Apple Mobile Device handmatig bij.

U ziet het USB-stuurprogramma van Apple Mobile Device niet

1. Koppel het apparaat los van de computer.
  2. Maak een schermafbeelding door tegelijk de thuisknop en de knop voor de sluimerstand van het apparaat in te drukken. Het scherm knippert even.
  3. Sluit het apparaat weer aan op de computer.
  4. Als u een van deze secties ziet in Apparaatbeheer, vouwt u ze uit:
    • Beeldapparaten
    • Andere apparaten
    • Draagbare apparaten
    • USB-controllers

Zoek nu de vermelding van het apparaat als camera. Als het goed is, ziet u ‘Apple iPhone’, ‘Apple iPad’ of ‘Apple iPod’. Klik met de rechtermuisknop op de apparaatvermelding en werk het USB-stuurprogramma van Apple Mobile Device handmatig bij.

Volg deze stappen als alleen Onbekend apparaat verschijnt:

1. Klik met de rechtermuisknop op Onbekend apparaat.
  2. Kies Eigenschappen in het snelmenu en klik op het tabblad Details.
  3. Selecteer in de vervolgkeuzelijst de optie Hardware-ID’s.
  4. Als de ID begint met iets anders dan USB\VID_0000&PID_0000, gaat u naar Apparaatbeheer. Klik met de rechtermuisknop op Onbekend apparaat en werk het USB-stuurprogramma van Apple Mobile Device handmatig bij
  5. Als de ID begint met USB\VID_0000&PID_0000, volgt u de resterende stappen.
  6. Koppel het apparaat en alle USB-apparaten los van de computer.
  7. Schakel de computer uit en zet deze weer aan.
  8. Sluit het apparaat weer aan en test elke USB-poort ongeveer 30 seconden om te zien of het apparaat wordt herkend.
  9. Test met een andere, goed werkende 30-pins-naar-USB- of Lightning-Connector-naar-USB-kabel, indien beschikbaar.

Neem contact op met Apple Support als u nog steeds hulp nodig hebt.

Werk het USB-stuurprogramma handmatig bij

Als een van de bovenstaande secties u doorverwijst naar deze sectie, hebt u al met de rechtermuisknop geklikt op een vermelding in Apparaatbeheer. Volg nu deze stappen:

1. Kies Stuurprogramma’s bijwerken.
  2. Selecteer ‘Op mijn computer naar stuurprogramma’s zoeken’.
  3. Selecteer "Ik wil kiezen uit een lijst met apparaatstuurprogramma's op mijn computer.”
  4. Klik op de knop Bladeren. Als deze niet beschikbaar is, kiest u een apparaatcategorie zoals Mobiele telefoon of Opslagapparaat, indien deze opties voorkomen.
  5. Klik op Volgende. Als het goed is, ziet u de knop Bladeren.
  6. Klik op Bladeren en ga naar C:\Program Files\Common Files\Apple\Mobile Device Support\Drivers.
  7. Dubbelklik op het bestand usbaapl. Als u een 64-bits versie van Windows hebt, heet dit bestand ‘usbaapl64’. Als u hier ‘usbaapl64’ niet ziet of als er geen map Drivers is, zoekt u in C:\Program Files (x86)\Common Files\Apple\Mobile Device Support\Drivers.
  8. Klik in het venster Bladeren op Openen, klik op Volgende en klik op Voltooien.
  9. Windows installeert het stuurprogramma. Klik op ‘Toch doorgaan’ als een bericht verschijnt waarin wordt gemeld dat de software die u installeert niet geslaagd is voor de Windows Logo-test. U kunt hulp krijgen bij andere veel voorkomende fouten en foutcodenummers in dit Microsoft-artikel.
  10. Open iTunes om te controleren of iTunes uw apparaat herkent. Als dat niet het geval is, start u de Apple Mobile Device-service opnieuw.

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Aan het gebruik van internet zijn risico’s verbonden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie. Andere bedrijfs- en productnamen zijn mogelijk handelsmerken van de respectievelijke eigenaars.

Laatst gewijzigd op: