Als u op de Mac geen e-mail kunt versturen

Controleren op statusberichten voor meer informatie over het probleem en hoe u het kunt oplossen.

Als uw Mac is verbonden met het internet maar plotseling geen e-mail meer verstuurt, kunt u het over het algemeen later opnieuw proberen, maar het is ook mogelijk dat u uw e-mailaanbieder moet raadplegen voor een oplossing. Als u iCloud Mail van Apple gebruikt, leest u hier hoe u problemen met iCloud Mail oplost.

Controleren op statusberichten

U ziet mogelijk een statussymbool zoals een bliksemschicht of waarschuwingssymbool naast de postbus 'Inkomend' in de navigatiekolom van uw Mail-account of rechtsboven in het Mail-venster. Klik erop voor meer informatie.

• Als de status 'Netwerk offline' is, controleert u of de Mac verbinding heeft met het internet en probeert u het vervolgens opnieuw.
  • Als de status 'Inloggen mislukt' is, raadpleegt u uw e-mailaanbieder om te controleren of uw account naar behoren is geconfigureerd op de Mac.
  • Als u in Mail wordt gevraagd om uw wachtwoord maar het ingevoerde wachtwoord wordt geweigerd, leest u hier waarom uw wachtwoord wordt geweigerd door uw e-mailaanbieder.
  • Als uw e-mailservice tijdelijk onbeschikbaar is, kunt u mogelijk een statusbericht vinden op de website van de e-mailaanbieder. Op de Apple pagina Systeemstatus kunt u bijvoorbeeld zien wat de status is van iCloud Mail. Statuspagina's zijn ook beschikbaar voor andere e-mailservices zoals Gmail en Outlook. Korte uitvalperiodes worden mogelijk niet weergegeven op de systeemstatuspagina. In die gevallen kunt u het beste enkele uren wachten en het daarna opnieuw proberen.

Testen via webmail

Veel aanbieders van e-mailservices bieden een webmailvoorziening, waarmee u e-mail kunt gebruiken via een webbrowser zoals Safari, in plaats van met een e-mailapp zoals Mail. Als u bijvoorbeeld een iCloud Mail-account hebt, kunt u iCloud.com gebruiken om e-mail te versturen en ontvangen.

Testen met webmail is een goede methode om te controleren of uw account geldig is en of u kunt inloggen via het web, maar het bewijst niet dat uw account naar behoren is geconfigureerd in Mail. Uw e-mailaanbieder kan u helpen bij het controleren van uw e-mailinstellingen en nagaan of er mogelijke andere problemen zijn die gevolgen hebben voor het versturen of ontvangen van e-mail.

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Aan het gebruik van internet zijn risico’s verbonden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie. Andere bedrijfs- en productnamen zijn mogelijk handelsmerken van de respectievelijke eigenaars.