Als u op de Mac geen e-mail kunt versturen of ontvangen

Als u problemen ondervindt bij het verzenden of ontvangen van e-mail met de Mail-app op uw Mac, kan dit artikel helpen.

Als uw Mac is verbonden met het internet maar plotseling geen e-mail meer verstuurt of ontvangt, kunt u het over het algemeen later opnieuw proberen, maar het is ook mogelijk dat u uw e-mailaanbieder moet raadplegen voor een oplossing. Als u iCloud Mail van Apple gebruikt, leest u hier hoe u problemen met iCloud Mail oplost.

Controleren op statusberichten

U ziet mogelijk een statussymbool zoals een bliksemschicht  of een waarschuwingssymbool  naast de postbus 'Inkomend' in de navigatiekolom van uw Mail-account of rechtsboven in het Mail-venster. Klik erop voor meer informatie.

• Als de status 'Netwerk offline' is, controleert u of de Mac verbinding heeft met het internet en probeert u het vervolgens opnieuw.
  • Als de status 'Inloggen mislukt' is, raadpleegt u uw e-mailaanbieder om te controleren of uw account naar behoren is geconfigureerd op de Mac.
  • Als u in Mail wordt gevraagd om uw wachtwoord maar het ingevoerde wachtwoord wordt geweigerd, leest u hier waarom uw wachtwoord wordt geweigerd door uw e-mailaanbieder.
  • Als uw e-mailvoorziening een tijdelijke storing heeft, heeft uw e-mailaanbieder mogelijk een statusbericht op zijn website geplaatst. Op de Apple pagina Systeemstatus kunt u bijvoorbeeld zien wat de status is van iCloud Mail. Statuspagina's zijn ook beschikbaar voor andere e-mailservices zoals Gmail en Outlook. Korte uitvalperiodes worden mogelijk niet weergegeven op de systeemstatuspagina. In die gevallen kunt u het beste enkele uren wachten en het daarna opnieuw proberen.

Testen via webmail

Veel aanbieders van e-mailservices bieden een webmailvoorziening, waarmee u e-mail kunt gebruiken via een webbrowser zoals Safari, in plaats van met een e-mailapp zoals Mail. Als u bijvoorbeeld een iCloud Mail-account hebt, kunt u iCloud.com gebruiken om e-mail te versturen en ontvangen.

Webmail is een goede manier om te controleren of uw account geldig is, maar het bewijst niet dat uw account naar behoren is geconfigureerd in Mail. Uw e-mailaanbieder kan u helpen bij het controleren van uw e-mailinstellingen en nagaan of er mogelijke andere problemen zijn die gevolgen hebben voor het versturen of ontvangen van e-mail.

Uw account verwijderen en weer toevoegen

Als andere oplossingen niet werken, kunt u uw e-mailaccount opnieuw configureren. Hiervoor moet u uw e-mailaccount verwijderen en vervolgens weer toevoegen.

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie.