Als je geen e-mailberichten ziet in Mail op de Mac

Probeer de volgende oplossingen als er berichten lijken te ontbreken omdat Mail deze niet weergeeft.

Als je de berichten in een postbus wilt zien, selecteer je die postbus in de navigatiekolom van het venster Mail.

Als je de navigatiekolom niet ziet:

• Kies 'Weergave' > 'Toon navigatiekolom' in de menubalk.

• Of druk op Control-Command-S.

Als je de navigatiekolom wel ziet, maar je postbus niet:

• Zorg ervoor dat de e-mailaccount is ingeschakeld: Kies 'Mail' > 'Instellingen' en klik op 'Accounts'. Selecteer je account aan de linkerkant en bevestig dat 'Schakel deze account in' is geselecteerd.

• Zorg ervoor dat de postbus niet is verborgen in een gedeelte van de navigatiekolom. Beweeg de aanwijzer over de naam van een sectie om een openvouwpijltje naast de naam te zien. Klik vervolgens op de pijl om items in dat gedeelte te verbergen of weer te geven. In dit voorbeeld worden items in het gedeelte 'Favorieten' verborgen (linkerafbeelding) en weergegeven (rechterafbeelding):

Alternatieve tekst voor afbeelding

Controleren of berichten worden gefilterd

Als je berichten filteren gebruikt, verbergt Mail bepaalde berichten. Als filteren is ingeschakeld, kun je deze functie uitschakelen:

• Kies 'Weergave' > 'Filter' > 'Schakel berichtenfilter uit'.

• Of druk op Command-L.

• Of klik op de knop 'Filter'knop 'Filter' in de knoppenbalk.

Alternatieve tekst voor afbeelding

De postbus 'Reclame' controleren

Selecteer de postbus 'Reclame' in de navigatiekolom. Als je ontbrekende berichten er zijn, kun je ze naar je postbus 'Inkomend' verplaatsen of markeren als 'geen reclame'. Lees meer over het beheren van reclamemails.

Controleren op geblokkeerde afzenders

Als je de afzender van een bericht hebt geblokkeerd, heeft Mail het bericht mogelijk verplaatst naar 'Prullenmand'. Je kunt 'Prullenmand' selecteren in de navigatiekolom om te zien welke berichten erin staan. Als je de lijst met geblokkeerde afzenders wilt bekijken, kies je 'Mail' > 'Instellingen', klik je op 'Reclame' en vervolgens op 'Geblokkeerd'.

Controleren op e-mailregels

E-mailregels kunnen bepalen of berichten in een postbus worden weergegeven. Als je regels voor Mail hebt aangemaakt, kun je deze bewerken of uitschakelen in de Mail-instellingen. Kies hiervoor 'Mail' > 'Instellingen' en klik op 'Regels'.

Zoeken naar berichten

Als je niet weet welke postbus je berichten bevat, gebruik je het veld 'Zoek' in Mail om te zoeken naar je berichten. Je kunt daarna een postbus selecteren in de navigatiekolom om alleen die postbus te doorzoeken.

Als je zoekopdracht niet werkt zoals verwacht, kun je de postbus opnieuw opbouwen. Selecteer hiervoor de postbus in de navigatiekolom en kies 'Postbus' > 'Bouw opnieuw op'.

Meer informatie

Als je niet zeker weet of je de ontbrekende berichten ooit hebt ontvangen, controleer je of Mail berichten ontvangt. Lees wat je moet doen als je geen e-mails ontvangt.