Oudere iWork-bestanden openen in nieuwere versies van Pages, Numbers en Keynote

Lees wat u kunt verwachten wanneer u in iWork voor Mac documenten opent die zijn gemaakt in oudere versies van iWork, of wanneer u documenten exporteert naar de iWork '09-structuur.

Een ouder iWork-document openen

De huidige versies van iWork voor Mac-apps kunnen documenten openen die zijn gemaakt in alle andere versies van iWork. Als u een ouder iWork-document wilt openen in Pages, Numbers of Keynote, klikt u dubbel op het document of opent u het vanuit de app:

1. Kies 'Archief' > 'Open'.
  2. Selecteer het document.
  3. Klik op 'Open'.

Als u een waarschuwingsvenster ziet

Wanneer u een ouder iWork-document opent, ziet u mogelijk een waarschuwingsvenster. In dit venster ziet u een lijst met functies in uw document die worden ondersteund in de oudere versie van de app, maar die niet beschikbaar zijn in nieuwere versies van iWork voor Mac.

Upgradewaarschuwingen

Lees meer over veranderingen die worden aangebracht als een iWork-document wordt bijgewerkt.

Een ouder iWork-document bewaren

De eerste keer dat u een ouder iWork-document bewaart of bewerkt, moet u bevestigen wat iWork met het bijgewerkte document moet doen:

• Klik op 'Werk bij' om het bestaande document naar de nieuwe structuur te converteren.
  • Klik op 'Annuleer' om het bewaren of bewerken te annuleren en het oorspronkelijke document ongewijzigd te laten.
  • Klik op 'Bewerk een kopie' om een kopie van het document te converteren naar de nieuwe structuur en het origineel in de oudere iWork-structuur te behouden.

Een bijgewerkt document herstellen

Als u uw document al hebt bijgewerkt naar de nieuwe iWork-bestandsstructuur en uw document weer wilt terugzetten naar een versie die compatibel is met eerdere iWork-apps, gebruikt u een van deze opties:

Een eerdere versie herstellen

• Kies 'Archief' > 'Vorige versie'. Eventuele wijzigingen die u hebt aangebracht, worden verwijderd en de versie van uw document die was bewaard in een eerdere versie van iWork wordt hersteld.

Een kopie in de iWork '09-structuur bewaren

• Als u het document hebt bewerkt en de wijzigingen wilt behouden, kunt u het bestand bewaren als iWork '09-document. Kies 'Archief' > 'Exporteer naar'. Kies vervolgens Pages '09, Numbers '09 of Keynote '09 als bestandsstructuur. Raadpleeg Veranderingen die plaatsvinden wanneer u exporteert naar iWork '09 voor informatie over eventuele wijzigingen aan het document.

Veranderingen die plaatsvinden wanneer u een iWork-document bijwerkt

Alle apps:

• Rotatie wordt verwijderd uit tabellen en diagrammen.
  • Vullingen van tabellen worden verwijderd.
  • De groepering van segmenten in cirkeldiagrammen wordt ongedaan gemaakt.
  • Spotlight-metagegevens worden verwijderd.

Pages:

• Wijzigingen bijhouden wordt niet ondersteund in tabellen, kopteksten, voetteksten en basisobjecten. Op deze locaties bijgehouden wijzigingen worden als definitief beschouwd.
  • Koppelingen naar andere Pages-bestanden worden verwijderd.

Numbers:

• Tabelcategorieën
    • Verzamelingen van rijen in een tabel met categorieën worden nu 'groepen' genoemd.
    • Aan de tabel wordt een nieuwe kolom met groepsnamen toegevoegd. De kolom wordt alleen weergegeven als categorieën zijn ingeschakeld. Dit heeft geen gevolgen voor kolomadressen in formules of diagrammen.
    • Functienamen in berekeningen voor elke groep worden nu weergegeven in aparte labelrijen.

Keynote:

• De instelling 'Wachtwoord vereist om te stoppen' is verwijderd. Als u een nieuw wachtwoord wilt instellen, kiest u 'Keynote' > 'Voorkeuren' > 'Diavoorstelling' en selecteert u vervolgens 'Vereis wachtwoord om diavoorstellingen te stoppen'. Voer een wachtwoord in wanneer u hierom wordt gevraagd en klik vervolgens op 'Stel wachtwoord in'. Dit wachtwoord is van toepassing op alle presentaties die worden afgespeeld op deze computer.
  • Dia's met een inspringing van meer dan zes niveaus worden naar niveau zes gebracht.
  • Koppelingen naar andere Keynote-bestanden worden verwijderd.
  • Rotatie wordt verwijderd uit plaatsaanduidingen van objecten.
  • Overgangen die niet beschikbaar zijn in Keynote voor Mac worden geconverteerd naar 'Overvloeien'.
  • De overgang 'Ronddraaien' krijgt de naam 'Object spiegelen'.
  • Convergentie-animaties worden geconverteerd naar 'Overvloeien'.
  • Animaties worden verwijderd uit basisdia's en diagramlegenda's.
  • Slimme animaties worden geconverteerd naar afbeeldingengalerijen.

Veranderingen die plaatsvinden wanneer u exporteert naar iWork '09

Alle apps:

• Gekromde schaduwen en contactschaduwen worden geconverteerd naar slagschaduwen.
  • Opmerkingen bij objecten worden verwijderd.
  • Verankerde objecten worden geconverteerd naar zwevende of regelgebonden objecten.
  • Formules die niet beschikbaar zijn in iWork '09 worden verwijderd. De laatste berekende waarden worden geëxporteerd.
  • Interactieve diagrammen worden geconverteerd naar gewone diagrammen.
  • Ballondiagrammen worden geconverteerd naar spreidingsdiagrammen.
  • Ringdiagrammen worden geconverteerd naar cirkeldiagrammen.
  • Tekeningen worden geconverteerd naar groepen lijnen en vormen.
  • Afbeeldingengalerijen worden verwijderd. Eén afbeelding per galerij wordt geëxporteerd.
  • Tabellen die van rechts naar links worden gelezen (zoals in Arabisch en Hebreeuws) worden niet ondersteund.
  • Verticale tekst (zoals Chinees, Japans en Koreaans) wordt niet volledig ondersteund in iWork '09.
  • Reacties worden verwijderd uit opmerkingen in een reeks.
  • De afgeronde hoeken in diagrammen worden recht gemaakt.
  • In Pages, Numbers of Keynote aangemaakte vergelijkingen worden geconverteerd naar afbeeldingen wanneer u exporteert naar iWork '09.

Pages:

• Inhoudsopgaven worden geconverteerd naar platte tekst. Ze worden niet automatisch bijgewerkt in Pages '09.
  • Tekst van rechts naar links (zoals Arabisch en Hebreeuws) wordt niet volledig ondersteund in Pages '09.
  • Annotaties worden verwijderd.
  • Pagina-achtergronden worden verwijderd.

Numbers:

• Als een document 'OF'-filters in een kolom en 'EN'-filters voor een aantal kolommen bevat, worden alle filterregels geëxporteerd. 'EN'-filters worden geconverteerd naar 'OF'.
  • Filters op basis van tijdsduur en voorwaardelijke markeringen worden verwijderd.
  • Werkbladen die van rechts naar links worden gelezen (zoals in Arabisch en Hebreeuws) worden niet ondersteund.
  • Tabelcategorieën
    • Categorieën die groeperen op weekdagen, groeperen voortaan op unieke waarden.
    • Diagramverwijzingen naar overzichten worden vervangen door de laatst berekende waarden.
    • Diagrammen die verwijzen naar een bereik dat cellen in meerdere groepen omvat, gebruikt de laatst berekende waarden in plaats van verwijzingen.
    • Formules die verwijzen naar een bereik dat cellen in meerdere groepen omvat, worden vervangen door de laatst berekende waarden.
    • Formules die verwijzen naar overzichten, worden vervangen door de laatst berekende waarden.

Keynote:

• Overgangen, begineffecten voor animaties en eindeffecten voor animaties die niet beschikbaar zijn in Keynote '09, worden geconverteerd naar 'Overvloeien'.
  • De overgang 'Object spiegelen' krijgt de naam 'Ronddraaien'.
  • Nadrukanimaties worden verwijderd.
  • Opmerkingen bij cellen in tabellen worden verwijderd.