Uw Apple ID beheren en gebruiken

Een Apple ID is de account waarmee u toegang hebt tot Apple voorzieningen zoals de App Store, Apple Music, iCloud, iMessage, FaceTime en meer. U kunt bovendien met één Apple ID en wachtwoord bij alle Apple voorzieningen inloggen.

Mac met Apple ID-accountpagina

Inloggen met uw Apple ID

Gebruik dezelfde Apple ID en het bijbehorende wachtwoord telkens wanneer u wordt gevraagd in te loggen bij een Apple apparaat of een Apple voorziening. Als u geen Apple ID hebt, leest u hier hoe u een nieuwe Apple ID aanmaakt. Met uw Apple ID kunt u:

Raadpleeg de volledige lijst van functies en voorzieningen die uw Apple ID gebruiken.

Uw Apple ID beheren

Aangezien uw Apple ID op al uw apparaten en voorzieningen wordt gebruikt, is het belangrijk om uw accountinformatie up-to-date te houden. U kunt op elk moment inloggen bij uw Apple ID-accountpagina2 om uw account te beheren:

U kunt ook leren hoe u uw betaalgegevens kunt beheren.

Help ons uw account te beschermen

De veiligheid en privacy van uw Apple ID is heel belangrijk voor ons. Hier leest u wat u kunt doen om ervoor te zorgen dat uw account privé en veilig blijft:

• Als u dat nog niet hebt gedaan, kunt u twee-factor-authenticatie configureren om een extra beveiligingslaag toe te voegen aan uw account. Afhankelijk van het tijdstip waarop u uw Apple ID hebt aangemaakt, is de bescherming door middel van twee-factor-authenticatie mogelijk al ingeschakeld. Bij sommige Apple ID's die via iCloud in iOS 10.3 of macOS 10.12.4 zijn aangemaakt, is deze functie automatisch ingeschakeld.
  • Als u twee-factor-authenticatie niet kunt configureren, stelt u uw beveiligingsvragen opnieuw in en voegt u een herstel-e-mailadres toe. Als u uw wachtwoord of de antwoorden op uw beveiligingsvragen bent vergeten, krijgt u met uw herstel-e-mailadres weer toegang tot uw account.
  • Bekijk de beste beveiligingspraktijken in Beveiliging en Apple ID's.
  • Lees meer over de toewijding van Apple aan privacy en beveiliging.
  1. FaceTime is niet in alle landen of regio's beschikbaar.
  2. Afhankelijk van hoe u uw Apple ID hebt aangemaakt, moet u mogelijk extra informatie opgeven of de gebruikersnaam van uw Apple ID wijzigen van een mobiel telefoonnummer in een e-mailadres.
  3. In het vasteland van China en India kunt u uw telefoonnummer als Apple ID gebruiken. In het vasteland van China moet u mogelijk een +86-telefoonnummer opgeven voor uw Apple ID. U kunt het nummer later wijzigen of uw land of regio wijzigen in een locatie waarvoor dit niet vereist is. Dit nummer wordt alleen ter controle gebruikt.