Een Apple ID aanmaken en gebruiken

Een Apple ID is de account waarmee u toegang hebt tot Apple-voorzieningen zoals de App Store, Apple Music, iCloud, iMessage, FaceTime en meer. U kunt bovendien met één Apple ID en wachtwoord bij alle Apple-voorzieningen inloggen.

Mac met Apple ID-accountpagina

Hebt u al een Apple ID?

Voor toegang tot de voorzieningen van Apple hebt u maar één Apple ID nodig. Voordat u een nieuwe Apple ID aanmaakt, moet u bedenken of het niet handiger is om uw bestaande Apple ID te blijven gebruiken. Houd er rekening mee dat het niet altijd mogelijk is om gegevens of aankopen over te zetten van een oude Apple ID naar een nieuwe.

Als u niet zeker weer of u al een Apple ID hebt, kunnen we u helpen zoeken. Als het e-mailadresdat u gebruikt om in te loggen bij uw Apple ID is veranderd, kunt u toch dezelfde Apple ID houden.

Een Apple ID aanmaken

U kunt een Apple ID aanmaken wanneer u een nieuw apparaat configureert of wanneer u voor de eerste keer inlogt bij iTunes of iCloud. U kunt ook naar de Apple ID-site gaan en daar 'Maak je Apple ID aan' kiezen.

Wat hebt u nodig:

Inloggen met uw Apple ID

Gebruik dezelfde Apple ID en het bijbehorende wachtwoord telkens wanneer u wordt gevraagd in te loggen bij een Apple apparaat of een Apple voorziening. Met uw Apple ID kunt u:

Raadpleeg de volledige lijst van functies en voorzieningen die uw Apple ID gebruiken.

Uw Apple ID beheren

Aangezien uw Apple ID op al uw apparaten en voorzieningen wordt gebruikt, is het belangrijk om uw accountinformatie up-to-date te houden. U kunt op elk moment inloggen bij uw Apple ID-accountpagina om uw account te beheren:

Help ons uw account te beschermen

De veiligheid en privacy van uw Apple ID is heel belangrijk voor ons. Hier leest u wat u kunt doen om ervoor te zorgen dat uw account privé en veilig blijft:

• Raadpleeg de aanbevolen procedures in Beveiliging en Apple ID's.
  • Stel uw beveiligingsvragen opnieuw in zodat ze voor u gemakkelijk te onthouden zijn, maar voor anderen moeilijk te raden.
  • Voeg een herstel-e-mailadres toe. Als u uw wachtwoord of de antwoorden op uw beveiligingsvragen bent vergeten, krijgt u met uw herstel-e-mailadres weer toegang tot uw account.
  • Als u dat nog niet hebt gedaan, kunt u twee-factor-authenticatie instellen om uw account extra te beveiligen. Afhankelijk van het tijdstip waarop u uw Apple ID hebt aangemaakt, is de bescherming door middel van twee-factor-authenticatie mogelijk al ingeschakeld. Bij sommige Apple ID's die via iCloud in iOS 10.3 of macOS 10.12.4 zijn aangemaakt, is deze functie automatisch ingeschakeld.
  • Lees meer over de toewijding van Apple aan privacy en beveiliging.
  1. In China en India kunt u uw telefoonnummer als Apple ID gebruiken.
  2. In China moet u mogelijk een +86-telefoonnummer opgeven voor uw Apple ID. U kunt het nummer later wijzigen of u kunt uw land/regio wijzigen in een locatie waarvoor geen +86-nummer vereist is. Dit nummer wordt alleen ter controle gebruikt.
  3. FaceTime is niet in alle landen of regio's beschikbaar.