De geboortedatum bijwerken die is gekoppeld aan je Apple ID

Het is belangrijk dat je geboortedatum correct wordt vermeld bij je Apple ID. Deze wordt gebruikt voor functies zoals 'Delen met gezin' en in sommige gevallen misschien ook om je wachtwoord opnieuw in te stellen.

Je geboortedatum wijzigen

Volg deze stappen als de geboortedatum van iemand jonger dan 13 jaar moet worden gewijzigd.*

Op internet

1. Log in bij appleid.apple.com.

2. Selecteer 'Persoonlijke gegevens' en kies vervolgens 'Geboortedatum'.

3. Werk je geboortedatum bij en klik op 'Bewaar'. Informatie over het wijzigen van de geboortedatum van een kind vind je hier.

Afhankelijk van hoe je de Apple ID hebt aangemaakt, moet je mogelijk extra informatie opgeven of de gebruikersnaam van je Apple ID wijzigen van een mobiel telefoonnummer in een e-mailadres.

Op een iPhone, iPad of iPod touch

1. Ga naar 'Instellingen' > '[je naam]'.

2. Tik op 'Naam, telefoonnummers, e-mail'. Mogelijk moet je het wachtwoord van je Apple ID invoeren.

3. Tik op 'Wijzig geboortedatum' of 'Geboortedatum'.

4. Wijzig je geboortedatum en tik op 'Gereed'. Als je de geboortedatum voor een kind wijzigt, lees je hier wat je moet doen.

De geboortedatum van een kind wijzigen

Als je een geboortedatum wilt wijzigen naar een leeftijd jonger dan 13 jaar*, moet je lid zijn van een 'Delen met gezin'-groep en moet het gezinshoofd de wijziging goedkeuren. Nadat je een geboortedatum hebt gewijzigd naar een leeftijd jonger dan 13 jaar, kun je deze niet meer wijzigen.* Lees hier meer over 'Delen met gezin'.

1. Werk de geboortedatum bij.

2. Volg de stappen op het scherm om een e-mailverzoek naar het gezinshoofd te sturen.

3. Het gezinshoofd ontvangt een e-mail met instructies om het verzoek goed te keuren.