Over de symbolen en de status van de iCloud-muziekbibliotheek

Lees hier meer over de betekenis van de verschillende iCloud-symbolen in iTunes, hoe u weet of een nummer in de iTunes Store is aangeschaft, vanaf Apple Music is toegevoegd, met iTunes Match is gematcht of is geüpload en wat het betekent wanneer nummers grijs worden weergegeven.

Kolommen met symbolen en statussen inschakelen

Volg deze stappen om de kolommen 'iCloud-download' en 'iCloud-status' in te schakelen om symbolen en statussen te zien:

1. Open iTunes.
  2. Als u niet op het tabblad 'Mijn muziek' bent, selecteert u   'Muziek' in de linkerbovenhoek van iTunes en klikt u op 'Mijn muziek'.
  3. Klik in de navigatiekolom aan de linkerkant op 'Nummers'.
  4. In het hoofdvenster van iTunes klikt u met de rechtermuisknop of Control-klikt u in de bovenste rij en controleert u of er een vinkje staat naast 'iCloud-download' en 'iCloud-status'. Als dit niet zo is, selecteert u 'iCloud-download' en 'iCloud-status' om de kolommen in te schakelen.
  5. De kolommen 'iCloud-download' en 'iCloud-status' verschijnen.

Symbolen van iCloud-download

Als de kolom 'iCloud-download' in iTunes is ingeschakeld, ziet u mogelijk deze symbolen.

Beschikbaar voor download

Dit symbool verschijnt wanneer een nummer wel beschikbaar is in de iCloud-muziekbibliotheek, maar niet is bewaard op de computer.

Dubbel

Dit symbool verschijnt wanneer de iTunes-bibliotheek op de computer een dubbele versie van dit nummer bevat. Dit symbool verschijnt naast dubbele onderdelen die niet zijn geüpload naar de iCloud-muziekbibliotheek.

In afwachting

Dit symbool verschijnt wanneer een nummer wordt herkend maar nog niet is verwerkt. Probeer de iCloud-muziekbibliotheek bij te werken ('Archief' > 'Bibliotheek' > 'Werk iCloud-muziekbibliotheek bij') om dit op te lossen.

Niet geüpload

Dit symbool verschijnt wanneer een nummer vanaf een iPhone, iPad of iPod touch aan de iCloud-muziekbibliotheek is toegevoegd maar niet kan worden gematcht en geüpload vanaf een Mac of pc. Als u het nummer wilt uploaden, schakelt u iCloud-muziekbibliotheek in op de computer waarop het volledige audiobestand wordt bewaard.

Verwijderd

Dit symbool verschijnt wanneer u een nummer uit de iCloud-muziekbibliotheek op een andere computer verwijdert. Nummers die u uit de iCloud-muziekbibliotheek verwijdert, worden ook onmiddellijk verwijderd op gekoppelde iOS-apparaten maar worden behouden op andere gekoppelde computers totdat u deze handmatig verwijdert.

Kan niet worden toegevoegd

Dit symbool verschijnt naast onderdelen die niet kunnen worden toegevoegd aan de iCloud-muziekbibliotheek. Een nummer komt mogelijk niet in aanmerking als het niet bij de iTunes Store is aangeschaft, met een andere Apple ID is aangeschaft of als het nummer groter is dan 200 MB, langer duurt dan twee uur of met 96 kbps of minder is gecodeerd.

Fout

Dit symbool kan verschijnen als het bestand van het nummer is beschadigd of als er een fout is opgetreden bij het uploaden van het nummer. Probeer de iCloud-muziekbibliotheek bij te werken ('Archief' > 'Bibliotheek' > 'Werk iCloud-muziekbibliotheek bij') om dit op te lossen. Als het bijwerken het probleem niet oplost, probeert u een nieuwe kopie van het nummer te importeren naar de iTunes-bibliotheek.

Niet meer beschikbaar

Dit symbool betekent dat een item niet meer beschikbaar is in de catalogus van Apple Music.

Andere iCloud-symbolen

De onderstaande symbolen verschijnen onder het zoekveld in de rechterbovenhoek van iTunes en niet in de kolom 'iCloud-download'.

Verbinden

Dit symbool verschijnt wanneer u de iCloud-muziekbibliotheek voor het eerst inschakelt of wanneer u de iTunes-bibliotheek bijwerkt ('Archief' > 'Bibliotheek' > 'Werk iTunes-bibliotheek bij'). Het betekent dat iTunes verbinding maakt met de iCloud-muziekbibliotheek of updates hierheen stuurt.

Geen verbinding

Dit betekent dat de iCloud-muziekbibliotheek niet toegankelijk is. Er is mogelijk een verbindingsprobleem tussen iTunes en de iTunes Store of u hebt te veel onderdelen bewaard in de iCloud-muziekbibliotheek*. U ziet mogelijk ook dat nummers lichtgrijs worden weergegeven.

*U mag maximaal 100.000 nummers in een muziekbibliotheek hebben. Nummers die u in de iTunes Store hebt aangeschaft, tellen niet mee voor deze limiet.

iCloud-status

De statussen in de kolom 'iCloud-status' kunnen u helpen vaststellen of een nummer in de iTunes Store is aangeschaft, via Apple Music is toegevoegd, met iTunes Match is gematcht, is geüpload of anders is toegevoegd.

• Apple Music: u hebt dit nummer toegevoegd uit de catalogus van Apple Music.
  • Gematcht: dit nummer is gematcht met Apple Music of iTunes Match.
  • Aangeschaft: u hebt dit nummer in de iTunes Store aangeschaft.
  • Geüpload: u hebt dit nummer vanaf een cd of andere bron naar de iCloud-muziekbibliotheek geüpload.
  • Niet geüpload: u hebt dit nummer vanaf een iPhone, iPad of iPod touch aan de iCloud-muziekbibliotheek toegevoegd maar het bestand van het nummer is niet bewaard op de computer die u momenteel gebruikt om het te kunnen uploaden.
  • Ongerechtigd: de computer is niet gemachtigd om dit nummer af te spelen of het bestandstype kan niet worden toegevoegd aan de iCloud-muziekbibliotheek. Een nummer komt mogelijk niet in aanmerking als het niet bij de iTunes Store is aangeschaft, met een andere Apple ID is aangeschaft of als het nummer groter is dan 200 MB, langer duurt dan twee uur of met 96 kbps of minder is gecodeerd.
  • Wachten: dit nummer wordt momenteel gematcht en is niet verwerkt of moet nog worden geüpload naar de iCloud-muziekbibliotheek.
  • Verwijderd: dit nummer wordt op de computer bewaard maar is verwijderd uit de iCloud-muziekbibliotheek.

Als een nummer dat u met uw Apple ID hebt aangeschaft DRM bevat en het nummer is niet meer beschikbaar in de iTunes Store, wordt het nummer in een beveiligde DRM-structuur naar de iCloud-muziekbibliotheek geüpload. U kunt het nummer in dezelfde beveiligde DRM-structuur downloaden, maar u moet uw computer machtigen voordat u het kunt afspelen.

Een nummer met DRM dat met een andere Apple ID is aangeschaft en niet is gematcht, wordt niet geüpload naar de iCloud-muziekbibliotheek.

Als nummers lichtgrijs worden weergegeven

Er zijn meerdere redenen waarom nummers lichtgrijs kunnen worden weergegeven in iTunes. Enkele van deze redenen zijn de volgende:

• U bent niet verbonden met de iCloud-muziekbibliotheek. Als u het symbool Geen verbinding in de rechterbovenhoek van iTunes ziet, bent u niet verbonden met de iCloud-muziekbibliotheek. Klik op het symbool om opnieuw verbinding te maken.
  • Het nummer bevindt zich niet in Apple Music of is niet beschikbaar in uw huidige land of regio. Deze nummers verschijnen ook in het grijs wanneer u ze in Apple Music zoekt.
  • Voor expliciete nummers zijn beperkingen ingeschakeld. Lees hier meer over beperkingen.
  • Een artiest of leverancier van materiaal heeft een album gewijzigd of bewerkt. U moet het album mogelijk verwijderen uit uw bibliotheek en daarna opnieuw toevoegen aan de Apple Music-bibliotheek.