Cloudstatussymbolen identificeren in uw muziekbibliotheek op een Mac of pc

Als u een abonnement neemt op Apple Music, kunt u uw muziekbibliotheek uploaden, zodat u er toegang tot hebt op al uw apparaten. Lees hoes u de uploadstatus van uw muziekbibliotheek controleert en wat de verschillende cloudsymbolen naast uw nummers betekenen.

Cloudstatussymbolen

Als u een cloudstatussymbool naast een nummer ziet, leest u hieronder wat dit betekent.

Beschikbaar voor download

Het nummer is niet naar uw apparaat gedownload en kan alleen worden afgespeeld wanneer het apparaat is verbonden met het internet. Om het nummer offline te luisteren, tikt of klikt u op  om het naar het apparaat te downloaden.

Dubbel

U hebt dubbele versies van hetzelfde nummer in uw muziekbibliotheek op uw computer. Dubbele nummers worden niet geüpload en gesynchroniseerd op uw apparaten.

Verwijderd

U hebt meerdere computers waarop 'Synchroniseer bibliotheek' is ingeschakeld en er is een nummer verwijderd van een van deze computers. Nummers die u uit uw muziekbibliotheek verwijdert, worden onmiddellijk verwijderd van uw iPhone, iPad of iPod touch, maar worden bewaard op andere gekoppelde computers totdat u ze handmatig verwijdert.

Ongerechtigd

Apple Music kan het nummer mogelijk niet uploaden omdat het niet is gekocht in de iTunes Store, omdat het is gekocht met een andere Apple ID of omdat het bestand te groot is.

Fout

Het nummerbestand is beschadigd of er is een fout opgetreden bij het uploaden van het nummer. Kies 'Archief' > 'Bibliotheek' > 'Werk iCloud-muziekbibliotheek bij' om dit te verhelpen. Als het bijwerken het probleem niet oplost, probeert u een nieuwe kopie van het nummer te importeren in de muziekbibliotheek.

Een wolk met stippellijn

Als u een wolk met stippellijn naast een nummer ziet, betekent dit mogelijk een van de volgende dingen:

• Wachten: Dit nummer wordt momenteel gematcht en is nog niet geüpload. Kies 'Archief' > 'Bibliotheek' > 'Werk iCloud-muziekbibliotheek bij' om dit te verhelpen.
  • Niet geüpload: Het nummer is toegevoegd vanaf een ander apparaat en kan niet worden gematcht. Als u het nummer wilt uploaden, schakelt u 'Synchroniseer bibliotheek' in op de computer waarop het originele audiobestand wordt bewaard.
  • Niet meer beschikbaar: Het nummer is niet beschikbaar in de Apple Music-catalogus of is nog niet uitgebracht.

De uploadstatus van ieder nummer in uw muziekbibliotheek controleren

Wanneer u 'Synchroniseer bibliotheek' inschakelt in de Muziek-app op een Mac of in iTunes voor Windows op een pc, uploadt en matcht Apple Music ieder nummer in uw muziekbibliotheek.

Terwijl Apple Music uw muziek uploadt, kun u de status van ieder nummer controleren.

1. Op een Mac opent u de Muziek-app. Op een pc opent u iTunes voor Windows, kiest u 'Muziek' in het venstermenu en klikt u vervolgens op 'Bibliotheek'.
  2. Kies 'Nummers' in de navigatiekolom.
  3. Kies in de menubalk 'Weergave' > 'Toon weergaveopties'.
  4. Selecteer 'Clouddownload' en 'Cloudstatus'.