Cloudstatussymbolen identificeren in uw muziekbibliotheek op een Mac of pc

Als u een abonnement neemt op Apple Music, kunt u uw muziekbibliotheek uploaden, zodat u er toegang tot hebt op al uw apparaten. Lees hoes u de uploadstatus van uw muziekbibliotheek controleert en wat de verschillende cloudsymbolen naast uw nummers betekenen.

De uploadstatus van ieder nummer in uw muziekbibliotheek controleren

Wanneer u 'Synchroniseer bibliotheek' inschakelt in de Apple Music-app of 'iCloud-muziekbibliotheek' inschakelt in iTunes, worden alle nummers in uw muziekbibliotheek door Apple Music geüpload en gematcht.

De uploadstatus van elk nummer controleren:

1. Op uw Mac opent u de Apple Music-app. Op een pc opent u iTunes, kiest u 'Muziek' in het venstermenu en klikt u vervolgens op 'Bibliotheek'.
  2. Kies 'Nummers' in de navigatiekolom.
  3. Kies in de menubalk 'Weergave' > 'Toon weergaveopties'.
  4. Selecteer 'Clouddownload' en 'Cloudstatus'.

Scherm 'Weergaveopties' in de Muziek-app met onder meer de opties 'Clouddownload' en 'Cloudstatus'

Cloudstatussymbolen

Als u een cloudstatussymbool naast een nummer ziet, leest u hieronder wat dit betekent.

Download-symbool

Beschikbaar voor download

Het nummer is niet naar uw apparaat gedownload en kan alleen worden afgespeeld wanneer het apparaat is verbonden met het internet. Tik of klik op het Download-symbool Download-symbool om het nummer op uw apparaat te downloaden, zodat u dit offline kunt beluisteren.

Dubbel-symbool

Dubbel

U hebt dubbele versies van hetzelfde nummer in uw muziekbibliotheek op uw computer. Dubbele nummers worden niet geüpload en gesynchroniseerd op uw apparaten.

Verwijderd-symbool

Verwijderd

U hebt meerdere computers waarop 'Synchroniseer bibliotheek' is ingeschakeld en er is een nummer verwijderd van een van deze computers. Nummers die u uit uw muziekbibliotheek verwijdert, worden onmiddellijk verwijderd van uw iPhone, iPad of iPod touch, maar worden bewaard op andere gekoppelde computers totdat u ze handmatig verwijdert.

Symbool voor 'Kan niet worden toegevoegd'

Kan niet worden toegevoegd

Apple Music kan het nummer mogelijk niet uploaden omdat het niet is gekocht in de iTunes Store, omdat het is gekocht met een andere Apple ID of omdat het bestand te groot is.

Fout-symbool

Fout

Het nummerbestand is beschadigd of er is een fout opgetreden bij het uploaden van het nummer. Kies 'Archief' > 'Bibliotheek' > 'Werk iCloud-muziekbibliotheek bij' om dit te verhelpen. Als het bijwerken het probleem niet oplost, probeert u een nieuwe kopie van het nummer te importeren in de muziekbibliotheek.

Symbool van een wolk met stippellijn

Een wolk met stippellijn

Het nummer moet nog worden geüpload, kan niet worden gematcht, staat niet meer in de Apple Music-catalogus of is nog niet uitgebracht. Lees wat u kunt doen als het lang duurt om nummers te uploaden.