Apps downloaden in de App Store op uw Mac

Gebruik de App Store om apps voor uw Mac te ontdekken die u geweldig zult vinden.

Apps voor de Mac downloaden

1. Open de App Store-app.
  2. Blader of zoek naar de app die u wilt downloaden.
  3. Klik op de prijs of op de Download-knop. Als u de knop 'Open' ziet in plaats van een prijs of de knop 'Download', hebt u die app al gekocht of gedownload.
    App Store op een Mac met de blauwe knop 'Download' op de productpagina voor de Shazam-app.

Als een app in de App Store een knop 'Download' heeft in plaats van een prijs, is de app gratis. Er worden geen kosten in rekening gebracht voor het downloaden van een gratis app. Sommige gratis apps bieden in-app aankopen en abonnementen die u kunt kopen. Abonnementen en in-app aankopen geven u bijvoorbeeld toegang tot meer functies en materiaal. Lees meer over in-app aankopen en abonnementen.

De apps vinden die u hebt gekocht

Gebruik Launchpad om apps te openen die u hebt gedownload. Sommige apps kunnen u vragen om Rosetta te downloaden voordat u de app opent.

• Als de gewenste app niet in Launchpad verschijnt, downloadt u de app opnieuw. Wanneer u een app opnieuw downloadt, hoeft u er niet opnieuw voor te betalen.
  • Als u een app wilt downloaden die een gezinslid heeft gekocht in de App Store, downloadt u de app opnieuw. Zorg ervoor dat jullie allebei 'Delen met gezin' gebruiken.
  • Als u een Mac met Apple Silicon gebruikt, kunt u mogelijk enkele iPhone- of iPad-apps gebruiken die u op uw Mac hebt gekocht. Bepaal of u een Mac met Apple Silicon gebruikt en download vervolgens de iPhone- of iPad-app opnieuw op uw Mac.

Als u de App Store niet kunt vinden

U vindt de App Store op deze twee locaties.

In het Dock

Zoek het App Store-symbool in het Dock.

Het Dock op een Mac met ongeveer 20 appsymbolen. Het blauwe App Store-symbool is benadrukt in de afbeelding.

In het menu bovenaan uw scherm

Als u het symbool niet kunt vinden in het Dock, selecteert u het Apple-menu  > 'App Store' in het menu bovenaan het computerscherm.

Het Apple-menu op een Mac met 'Over deze Mac', 'Systeemvoorkeuren', 'App Store' en andere opties. De woorden 'App Store' zijn gemarkeerd voor extra nadruk.

Als u geen apps kunt downloaden