Problemen met thuisdeling oplossen

Lees hier wat u moet doen als u na het instellen van thuisdeling geen toegang hebt tot de gedeelde iTunes-bibliotheek via het thuisnetwerk vanaf een andere computer, Apple TV of iOS-apparaat.

1. Stel thuisdeling in op alle apparaten

Als u hulp nodig hebt bij het instellen van thuisdeling, raadpleegt u de onderstaande artikelen. Lees de artikelen voor de apparaten of computers waarmee u thuisdeling wilt gebruiken:

2. Controleer de systeemvereisten

Voor het gebruik van thuisdeling moet de nieuwste versie van iTunes zijn geopend op een computer die zich niet in de sluimerstand bevindt* en op een of meerdere van de volgende apparaten in hetzelfde thuisnetwerk:

*Bovendien moet u ook alle beschikbare updates voor uw versie van Windows of Mac OS X te installeren.

3. Controleer uw Apple ID

Thuisdeling vereist dat alle computers, iOS-apparaten en Apple TV's (2e en 3e generatie) dezelfde Apple ID gebruiken.

Ga als volgt te werk om te controleren of de juiste Apple ID is ingeschakeld op al uw apparaten:

1. Ga op een Apple TV naar Instellingen > Computers en kijk linksonder.
  2. Ga op een iPod touch, iPhone of iPad naar Instellingen > Muziek of Instellingen > Video's.
  3. Open iTunes op de computer. Open het menu Archief en selecteer ‘Thuisdeling’. Ga als volgt te werk als in iTunes een onjuiste Apple ID wordt weergegeven:
    1. Ga naar Archief > Thuisdeling en kies ‘Schakel thuisdeling uit’.
    2. Kies Archief > Thuisdeling > Schakel thuisdeling in.
    3. Voer de gewenste Apple ID in wanneer u hierom wordt gevraagd.
    4. Klik achtereenvolgens op ‘Schakel thuisdeling in’ en op ‘Gereed’.

Maximum vijf computers mogen tegelijkertijd thuisdeling gebruiken. Als deze limiet is bereikt en u wilt een nieuwe thuisdeling toevoegen, trekt u de machtiging van één of meerdere computers in door ‘Trek machtiging voor deze computer in’ te kiezen in het menu Store in iTunes. Voor meer informatie over het verlenen of intrekken van machtigingen raadpleegt u Informatie over het verlenen en intrekken van machtigingen voor de iTunes Store.

4. Controleer de netwerkverbinding

Thuisdeling vereist een thuisnetwerk met een actieve internetverbinding. Alle apparaten die u wilt gebruiken met thuisdeling moeten met het thuisnetwerk verbonden zijn.

Bovendien controleert u het volgende:
  • Alle apparaten zijn verbonden met dezelfde router (als u meerdere routers hebt). Het gebruik van meerdere routers kan verhinderen dat deze apparaten elkaar niet vinden.
  • De apparaten gebruiken geen VPN (Virtual Private Network) of bevinden zich allemaal in hetzelfde VPN. Een VPN kan het apparaat isoleren en kan zo zorgen voor verstoorde verbindingen.
  • Als u een router hebt die is ingesteld met een gastnetwerk, zorgt u ervoor dat alle apparaten zijn verbonden met hetzelfde gastnetwerk en de apparaten in het gastnetwerk met elkaar kunnen communiceren of verbindt u alle apparaten met het primaire netwerk van de router.
  • Als de computer zich in de sluimerstand bevindt of is uitgezet of als iTunes is gestopt, is er geen toegang tot de gedeelde iTunes-bibliotheek. Haal de computer uit de sluimerstand of start deze op en open iTunes om toegang te hebben tot die bibliotheek.
  • De router moet up-to-date zijn. Als u een AirPort of Time Capsule gebruikt, leest u meer over firmware-updates. Als u een router van een andere fabrikant gebruikt, neemt u contact op met de fabrikant om informatie te vragen over de beschikbare updates.

5. Controleer de firewallinstellingen

Als u een ingeschakelde firewall in de router of computer hebt, moet u ervoor zorgen dat de firewall de communicatie tussen de computers niet blokkeert. Thuisdeling maakt gebruik van TCP-poort 3689 en UDP-poort 5353 om met gedeelde iTunes-bibliotheken te communiceren.

Apple TV en Mac-computers gebruiken ook poort 123 om de tijd automatisch in te stellen. Een onjuiste datum en tijd op de computer of Apple TV kan leiden tot fouten voor thuisdeling en voor verbindingen in het algemeen.

Als u niet zeker weet of de computer een firewall heeft of de vereiste poorten geopend zijn, test u andere apparaten of een ander netwerk om het probleem te helpen isoleren. Als de geteste apparaten werken in een ander thuisnetwerk, ligt het probleem bij de configuratie van de router of het netwerk.

U moet bij Mac OS X de poortadressen niet wijzigen, maar zorg er wel voor dat de firewall in het menu Apple () >Systeemvoorkeuren > Beveiliging > Firewall niet is ingesteld op:

• Blokkeer alle inkomende verbindingen
  • Sta alleen essentiële voorzieningen toe

Als u een andere beveiligings- of firewall-software op de computer of router gebruikt, volgt u dit artikel, neemt u contact op met de fabrikant of raadpleegt u de bijhorende documentatie voor meer informatie over hoe u TCP-poorten 123 en 3689 en UDP-poorten 123 en 5353 opent.

Voor meer informatie over de poorten die worden gebruikt door Apple-producten raadpleegt u Bekende TCP- en UDP-poorten die worden gebruikt door Apple-software.

6. Stop en open apps en iTunes opnieuw

Als u nog steeds problemen ondervindt met de verbinding, stopt u iTunes op de computer en start u het programma opnieuw. Vervolgens stopt u de apps op het iOS-apparaat en opent u deze opnieuw.

Thuisdeling kan geen audioboekinhoud overzetten of streamen die is aangeschaft bij Audible.com. Raadpleeg Audible.com voor informatie over het gebruik van hun inhoud op meerdere apparaten.

7. Start de router van het netwerk opnieuw op

Start de router van het thuisnetwerk opnieuw op volgens de aanbevolen methode in de documentatie van de fabrikant. Hiervoor moet u mogelijk het netsnoer gedurende dertig seconden of langer loskoppelen.

Opmerking: tijdens deze periode werken geen internetvoorzieningen, zoals een VoIP-telefoon, en alle andere routers moeten wellicht opnieuw worden ingesteld in volgorde.

8. Ik heb geen toegang tot mijn bibliotheek wanneer mijn computer in de sluimerstand staat

Als u wilt dat Apple TV toegang tot een bibliotheek heeft wanneer de hostcomputer in de sluimerstand staat, moet ‘Schakel sluimerstand uit voor netwerktoegang’ zijn ingeschakeld.

Open Systeemvoorkeuren > Energiestand en selecteer de optie ‘Schakel sluimerstand uit voor netwerktoegang’.

Daarnaast moet het netwerk waarmee de hostcomputer en de Apple TV (2e of 3e generatie) zijn verbonden, ondersteuning bieden voor de functie Sluimerstand uitschakelen op verzoek. Deze functie werkt samen met een service die wordt uitgevoerd op een AirPort-basisstation of Time Capsule: Bonjour Sleep Proxy.

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Aan het gebruik van internet zijn risico’s verbonden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie. Andere bedrijfs- en productnamen zijn mogelijk handelsmerken van de respectievelijke eigenaars.

Laatst gewijzigd op:

Aanvullende informatie over productondersteuning

Nederland (Nederlands)