iOS-bètasoftware verwijderen

Leden van het Apple Beta Software Program, het Customer seed-programma en het iOS Developer Program kunnen een bètarelease van iOS gebruiken. In dit artikel wordt uitgelegd hoe u teruggaat naar de laatste openbaar uitgebrachte versie van iOS als u een iOS-bètaversie hebt geïnstalleerd en deze niet meer wilt gebruiken.

De openbare bèta verwijderen door het bètaprofiel te verwijderen

Als u een computer hebt gebruikt om een iOS-bèta te installeren, moet u iOS herstellen om de bètaversie te verwijderen.

De makkelijkste manier om de openbare bèta te verwijderen is door het bètaprofiel te verwijderen en dan op de volgende software-update te wachten. U moet het volgende doen:

1. Ga naar 'Instellingen' > 'Algemeen' en tik op 'Beheer profielen en apparaten'.
  2. Tik op het iOS-bètasoftwareprofiel.
  3. Tik op 'Verwijder profiel' en herstart het apparaat.

Wanneer de volgende openbare versie van iOS beschikbaar is, installeert u deze om terug te gaan naar een niet bètaversie van iOS. Als er al een update beschikbaar is, kunt u deze installeren door te gaan naar 'Instellingen' > 'Algemeen' > 'Software-update' te gaan. De iOS-versie moet echter wel hoger zijn dan de versie die u al hebt.

Als u niet wilt wachten op een software-update voor het installeren van een niet-bètaversie van iOS, volgt u deze stappen om iOS te herstellen.

De ontwikkelaarsbèta verwijderen door uw apparaat te herstellen

Om de ontwikkelaarsbèta direct te verwijderen, moet u het apparaat wissen en herstellen. Als u een gearchiveerde reservekopie* hebt, kunt u die gebruiken om het apparaat te herstellen.

Reservekopieën die zijn gemaakt tijdens het gebruik van bètasoftware, zijn mogelijk niet compatibel met lagere versies van iOS. Als u geen oudere reservekopie hebt die is gemaakt met de huidige versie van iOS, kunt u het apparaat mogelijk niet herstellen met uw meest recente reservekopie.

1. Controleer of u de nieuwste versie van iTunes hebt.
  2. Sluit het apparaat aan op de computer en zet het apparaat in de herstelmodus met deze instructies:
    • Op een iPad met Face ID: Druk kort op de volume-omhoogknop. Druk kort op de volume-omlaagknop. Houd de sluimerknop ingedrukt tot uw apparaat opnieuw wordt opgestart. Blijf de sluimerknop ingedrukt houden tot uw apparaat in de herstelmodus wordt gezet.
    • Op een of iPhone 8 of nieuwer: Druk kort op de volume-omhoogknop. Druk kort op de volume-omlaagknop. Houd vervolgens de zijknop ingedrukt totdat u het scherm van de herstelmodus ziet.
    • Op een iPhone 7, iPhone 7 Plus, of iPod touch (7e generatie): houd de sluimerknop en de volume-omlaagknop tegelijkertijd ingedrukt. Laat deze knoppen niet los wanneer u het Apple logo ziet. Blijf beide knoppen ingedrukt houden tot u het herstelmodusscherm ziet.
    • Op een iPhone 6s en ouder, iPad met thuisknop of iPod touch (6e generatie of ouder): houd de sluimerknop en de thuisknop tegelijkertijd ingedrukt. Laat deze knoppen niet los wanneer u het Apple logo ziet. Blijf beide knoppen ingedrukt houden tot u het herstelmodusscherm ziet.
  3. Klik op de optie 'Herstel' wanneer deze wordt weergegeven. Hiermee wordt uw apparaat gewist en wordt de actuele niet-bètaversie van iOS geïnstalleerd.
  4. Wacht tot het herstel is voltooid. Voer uw Apple ID en wachtwoord in als u hierom wordt gevraagd zodat Activeringsslot wordt uitgeschakeld. Als het herstelproces niet wordt voltooid, vindt u hier meer informatie over wat u kunt doen.

Nadat het herstel is voltooid, kunt u het apparaat configureren vanaf de gearchiveerde iTunes-reservekopie die moet zijn gemaakt van een lagere versie van iOS.

Als u een iCloud- of iTunes-reservekopie van een apparaat maakt waarop de bètaversie van iOS is geïnstalleerd, kan de reservekopie niet worden teruggezet op apparaten met lagere versies van iOS. Als u bijvoorbeeld teruggaat naar iOS 11.4.1 vanaf de bètaversie van iOS 12, wordt de reservekopie die u hebt gemaakt toen de bètaversie van iOS was geïnstalleerd, niet teruggezet. In plaats daarvan moet u een reservekopie terugzetten die u vóór de installatie van de bètaversie van iOS hebt gemaakt.

Bijwerken wanneer in een waarschuwing wordt aangegeven dat er een nieuwe iOS-update beschikbaar is

Als u deze waarschuwing ziet, is de bètaversie van iOS op uw apparaat verlopen en moet u deze bijwerken. Tik op 'Instellingen' > 'Algemeen' > 'Software-update' en installeer de update.

Ziet u geen beschikbare update? Verwijder de ontwikkelaarsbèta door uw apparaat te herstellen. Als u het bètaprofiel al hebt verwijderd, kunt u uw apparaat ook opnieuw aanmelden voor het openbare bètaprogramma of het bètaprogramma voor ontwikkelaars.