Apple SIM gebruiken met de Wi-Fi + Cellular-modellen van de iPad

Met Apple SIM kunt u zich eenvoudig op de Wi-Fi + Cellular-modellen van de iPad Pro, iPad Air 2 of iPad mini 3 en nieuwer aanmelden voor kortlopende, langlopende of gedeelde data-abonnementen.

Nagaan of u een geïntegreerde Apple SIM of een Apple simkaart hebt

Zoek op welk model iPad u hebt en controleer of het werkt met een Apple SIM.

Geïntegreerde Apple SIM

Deze iPad-modellen* hebben een geïntegreerde Apple SIM die in de iPad is ingebouwd:

• iPad Pro 12,9-inch (2e generatie) Wi-Fi + Cellular-model
  • iPad Pro 10,5-inch Wi-Fi + Cellular-model
  • iPad Pro (9,7-inch) Wi-Fi + Cellular-model

Deze modellen hebben ook een nanosimkaarthouder die u kunt gebruiken met een nanosimkaart van elke aanbieder of een bestaande Apple SIM waarop al een of meer abonnementen zijn geïnstalleerd.

Als u een ongebruikte Apple SIM plaatst in een van deze modellen, wordt die simkaart niet gebruikt. Alle nieuwe abonnementen worden toegevoegd aan de geïntegreerde Apple SIM. Als u een ongebruikte simkaart plaatst in een van deze modellen, ziet u een bericht waarin staat dat de simkaart niet compatibel is. U wordt aangeraden om de geïntegreerde Apple SIM te gebruiken.

*Met uitzondering van China.

Apple simkaart

Bij de Wi-Fi + Cellular-modellen van de iPad (5e generatie en nieuwer), iPad Pro (12,9-inch), iPad Air 2 en iPad mini 3 en nieuwer wordt mogelijk een Apple simkaart of een simkaart van een aanbieder in de simkaarthouder geleverd.

Als bij uw iPad geen Apple simkaart is geleverd, kunt u een Apple SIM-kit kopen in een Apple Store in de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk, Australië, Canada, Duitsland, Frankrijk, Italië, Japan, Nederland, Spanje, Turkije, Zweden of Zwitserland.

Meer informatie over aanbieders die Apple SIM ondersteunen

Met Apple SIM kunt u data-abonnementen kiezen van geselecteerde aanbieders in de Verenigde Staten en in meer dan 180 landen en regio's wereldwijd.

En data-abonnement afsluiten

Als u in een land of regio bent waar aanbieders Apple SIM ondersteunen, kunt u vanaf uw iPad een data-abonnement afsluiten en beheren. Ga naar 'Instellingen' > 'Mobiele data' > 'Configureer mobiele data'. U ziet dan een lijst met beschikbare aanbieders.

Lees hier meer over de geïntegreerde Apple SIM

Sommige iPad Pro-modellen hebben zowel een geïntegreerde Apple SIM als een nanosimkaarthouder. Zo blijft u verbonden als u een data-abonnement hebt, ook wanneer u niet in de buurt van een wifihotspot bent.

Als u de iPad Pro koopt bij een verkooppunt van een aanbieder, bent u mogelijk beperkt tot het mobiele datanetwerk van de aanbieder. De volgende informatie is afhankelijk van waar u de iPad Pro hebt gekocht:

• Verenigde Staten:
    • Verizon (Verizon-verkooppunten): De geïntegreerde Apple SIM is niet ingeschakeld. U kunt een nanosimkaart van een andere aanbieder in de nanosimkaarthouder gebruiken.
    • AT&T (AT&T-verkooppunten): De geïntegreerde Apple SIM is vergrendeld voor AT&T. U kunt een nanosimkaart van een andere aanbieder in de nanosimkaarthouder gebruiken. Neem contact op met AT&T voor meer informatie over hun Carrier Reveal-programma om Apple SIM in te schakelen voor andere aanbieders.
  • China: Apple SIM is niet beschikbaar in China. U kunt een nanosimkaart van elke aanbieder in de nanosimkaarthouder gebruiken. U kunt een Apple SIM-kit kopen om te gebruiken in landen en regio's die Apple SIM ondersteunen. Deze kits zijn verkrijgbaar in Apple Stores in de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk, Australië, Canada, Duitsland, Frankrijk, Italië, Japan, Nederland, Spanje, Turkije, Zweden en Zwitserland.
  • Japan:
    • AU, DoCoMo, Softbank (gekocht bij een verkooppunt van de aanbieder): De geïntegreerde Apple SIM en nanosimkaarthouder zijn vergrendeld voor de aanbieder waar u de iPad hebt gekocht. Buiten Japan kunt u de geïntegreerde Apple SIM gebruiken of een nanosimkaart in de simkaarthouder om een data-abonnement af te sluiten bij een andere aanbieder.
    • KDDI (KDDI-verkooppunten): De geïntegreerde Apple SIM is vergrendeld voor KDDI in Japan. De nanosimkaarthouder is vergrendeld voor de aanbieder waar u de iPad hebt gekocht. Buiten Japan kunt u de geïntegreerde Apple SIM gebruiken of een nanosimkaart in de simkaarthouder om een data-abonnement af te sluiten bij een andere aanbieder.
  • Verenigd Koninkrijk: EE (EE-verkooppunten): De geïntegreerde Apple SIM is vergrendeld voor EE in het VK. Buiten het Verenigd Koninkrijk kunt u de geïntegreerde Apple SIM gebruiken om een data-abonnement af te sluiten bij een andere aanbieder. De nanosimkaarthouder is vergrendeld.
  • Duitsland: DT (DT-verkooppunten): De geïntegreerde Apple SIM is vergrendeld voor DT in Duitsland. Buiten Duitsland kunt u de geïntegreerde Apple SIM gebruiken om een data-abonnement af te sluiten bij een andere aanbieder. De nanosimkaarthouder is vergrendeld.