Over een e-sim op een iPad

Lees hier wat een e-sim is, welke iPad-modellen e-sim ondersteunen en hoe je een e-sim configureert op je iPad.

Wat is een e-sim?

Een e-sim is een op industriestandaarden gebaseerde digitale simkaart waarmee je een mobiel abonnement van je aanbieder kunt activeren zonder dat je een fysieke simkaart hoeft te gebruiken. Je kunt een data-abonnement op sommige iPad-modellen configureren met een e-sim. Een e-sim is een handige en veilige manier om toegang te krijgen tot mobiele data op je iPad wanneer je geen wifi hebt.

Op je iPad kun je acht of meer e-sims bewaren, die naar behoefte kunnen worden gebruikt. Wanneer je naar het buitenland reist, kun je roamen met je bestaande aanbieder of een e-sim kopen bij een lokale aanbieder die e-sim ondersteunt in het land of de regio die je bezoekt.

Meer informatie over iPad en mobiele netwerken

Wat je nodig hebt

• Een iPad die e-sim ondersteunt:

• iPad Pro 13-inch (M4) Wi-Fi + Cellular*

• iPad Pro 12,9-inch (3e t/m 6e generatie) Wi-Fi + Cellular

• iPad Pro 11-inch (M4) Wi-Fi + Cellular*

• iPad Pro 11-inch (1e t/m 4e generatie) Wi-Fi + Cellular

• iPad Air 13-inch (M2) Wi-Fi + Cellular*

• iPad Air 11-inch (M2) Wi-Fi + Cellular*

• iPad Air (3e t/m 5e generatie) Wi-Fi + Cellular

• iPad mini (5e en 6e generatie) Wi-Fi + Cellular

• iPad (7e t/m 10e generatie) Wi-Fi + Cellular

Het activeren van een mobiel data-abonnement met een e-sim op het vasteland van China kan alleen met iPad-modellen die e-sim ondersteunen op het vasteland van China. Neem voor meer informatie contact op met China Unicom.

Bepalen welk iPad-model je hebt

* De modellen iPad Pro (M4) Wi-Fi + Cellular en iPad Air (M2) Wi-Fi + Cellular worden geactiveerd met een e-sim en hebben geen fysieke simkaart.

Een e-sim gebruiken

Er zijn meerdere manieren om via een e-sim toegang te krijgen tot mobiele data op een iPad. Als je een data-abonnement wilt configureren met een e-sim op je iPad, gebruik je e-sim Carrier Activation, zet je je abonnement over van een andere iPad, neem je deel aan een bestaand mobiel abonnement van iPhone, zoek je een nieuw abonnement, gebruik je een QR-code of gebruik je de iPad-app van je aanbieder.

e-sim Carrier Activation gebruiken

Als je aanbieder e-sim Carrier Activation ondersteunt, kunnen ze een nieuwe aanbieder aan je iPad toewijzen. Als er een e-sim was toegewezen aan je iPad toen je deze kocht, schakel je je iPad in en volg je de instructies op het scherm. Je e-sim wordt geïnstalleerd via Setup.

Als je contact hebt opgenomen met je aanbieder voor een e-sim na het configureren van je iPad en zij e-sim Carrier Activation configureren:

1. Tik op de melding 'Mobiel abonnement kan worden geïnstalleerd'.

2. Tik in de Instellingen-app op 'Mobiel abonnement kan worden geïnstalleerd'.

3. Tik op 'Ga door'.

Als het abonnement dat je hebt geactiveerd, het abonnement op je fysieke simkaart vervangt, verwijder je de simkaart en start je de iPad opnieuw op.

Je abonnement overzetten van een andere iPad

Sommige aanbieders ondersteunen snelle e-simoverdracht, waarmee de simkaart van je vorige iPad naar je nieuwe iPad wordt overgezet zonder dat je contact hoeft op te nemen met je aanbieder. Als tijdens de configuratie wordt gevraagd of je het mobiele abonnement wilt overzetten, volg je de instructies op het scherm.

Na de configuratie kun je je e-sim ook overzetten vanaf een andere iPad:

1. Zorg dat de nieuwste versie van iPadOS op de iPad is geïnstalleerd.

2. Ga naar 'Instellingen' > Mobiele data' > 'Zet iPad-abonnement over'.

3. Als je de knop 'Zet over' ziet naast de gewenste aanbieder, tik je op deze knop.

4. Volg de instructies op het scherm om de service over te zetten. Je moet mogelijk een aantal minuten wachten voordat de activering is voltooid.

Als je de knop 'Zet over' niet ziet, of als je een abonnement niet kunt overzetten, moet je mogelijk contact opnemen met je aanbieder.1

Deelnemen aan een bestaand iPhone-abonnement

Als dit wordt ondersteunt door je aanbieder, kun je een data-abonnement configureren door je iPad toe te voegen aan een bestaand mobiel abonnement voor de iPhone.

1. Zorg dat de nieuwste versie van iPadOS op de iPad is geïnstalleerd.

2. Ga naar 'Instellingen' > Mobiele data' > 'Neem deel aan iPhone-abonnement' en volg de instructies op het scherm.

Als je geen optie voor deelnemen aan het abonnement op de iPhone kunt selecteren, moet je ervoor zorgen dat je wifi hebt ingeschakeld op de iPad en dat je bent ingelogd met dezelfde Apple ID op zowel je iPhone als op je iPad.

Een nieuw abonnement zoeken en configureren

Sommige aanbieders ondersteunen de directe aanschaf en configuratie van een data-abonnement op je iPad. Als je een lijst met beschikbare lokale aanbieders wilt zien, zet je locatievoorzieningen aan. Ga naar 'Instellingen' > 'Privacy en beveiliging' > 'Locatievoorzieningen' en schakel 'Locatievoorzieningen' in.

1. Zorg dat de nieuwste versie van iPadOS op de iPad is geïnstalleerd.

2. Ga naar 'Instellingen' > 'Mobiele data' > 'Zoek een nieuw abonnement'.

3. Selecteer een aanbieder in de lijst met lokale aanbieders.

4. Volg de instructies op het scherm om je nieuwe data-abonnement te configureren en te activeren op je iPad.

Een QR-code gebruiken

Je kunt een QR-code van je aanbieder gebruiken om een e-sim op je iPad te activeren.

Een e-sim activeren met een QR-code tijdens de eerste configuratie van je iPad:

1. Tik in het scherm 'Configureer mobiel netwerk' op 'Gebruik QR-code'.

2. Volg de instructies op het scherm.

Een e-sim activeren met een QR-code nadat je je iPad hebt geconfigureerd:

1. Neem contact op met je aanbieder voor een QR-code.

2. Open de Camera-app en scan de QR-code. Als je de melding 'Mobiel abonnement gevonden' ziet, tik je hierop.

3. Als je een iPad met iPadOS 17.4 of nieuwer gebruikt en je een QR-code van je aanbieder krijgt per e-mail of op de webpagina van de aanbieder, houd je de QR-code ingedrukt en tik je vervolgens op 'Voeg e-sim toe'.

4. Tik op 'Ga door'.

5. Tik op 'Voeg mobiel abonnement toe'.

Je aanbieder vereist mogelijk het gebruik van een bevestigingscode voor extra authenticatie. Voer in dat geval de bevestigingscode van de aanbieder in wanneer daarom wordt gevraagd.

Andere activeringsmethoden voor e-sim

Sommige aanbieders ondersteunen mogelijk andere manieren om e-sim te activeren, zodat je een data-abonnement op je iPad kunt zetten.

Een link gebruiken

Als je aanbieder je een link stuurt om je e-sim te downloaden en te activeren:

1. Tik op de link op je iPad met iPadOS 17.4 of nieuwer.

2. Wanneer de melding 'Activeer nieuwe e-sim' verschijnt, tik je op 'Sta toe'.

3. Tik op 'Ga door'.

De app van een aanbieder gebruiken

Als je aanbieder het activeren van e-sim met behulp van een app ondersteunt, download je de app van je aanbieder uit de App Store en volg je de instructies op het scherm.

e-sim gebruiken wanneer je naar het buitenland reist met je iPad

Lees meer over de opties en voordelen bij het gebruik van e-sim in het buitenland.

• Je bestaande aanbieder kan internationale roaming opnemen in geselecteerde data-abonnementen zonder hiervoor extra kosten in rekening te brengen. Daarnaast biedt je aanbieder mogelijk betaalbare reispassen of abonnementen aan die je van tevoren kunt kopen en vervolgens kunt gebruiken op je bestemming. Internationale roaming met een e-sim werkt hetzelfde als roaming met een fysieke simkaart.

• Veel aanbieders bieden opties voor data-abonnementen die je rechtstreeks vanaf je iPad kunt kopen tijdens het reizen. Ga hiervoor naar 'Instellingen' > 'Mobiele data' > 'Zoek een nieuw abonnement' om beschikbare abonnementen op je locatie te bekijken. De abonnementen van aanbieders verschillen wat betreft de geboden hoeveelheid data en de duur. Je kunt ook een abonnement kopen voordat je op reis gaat.

• Aanbieders hebben vaak ook opties voor prepaid-abonnementen die je kunt kopen op de websites of in de apps van de aanbieder voordat je aankomt, of persoonlijk, na aankomst, bij een kiosk van de aanbieder op de luchthaven, in de winkel van de aanbieder of op een andere locatie. Afhankelijk van de lokale regelgeving kan je worden gevraagd om een identiteitsbewijs (zoals je paspoort) te tonen om te kopen. Neem contact op met de betreffende aanbieders voor meer informatie.

• Naast het kopen van een prepaid e-sim-abonnement, is een postpaid-account misschien handig als je van plan bent om voor langere tijd in het buitenland te zijn.  Aanbieders over de hele wereld die e-sim ondersteunen, bieden postpaidabonnementen aan. Afhankelijk van het land of de regio heb je mogelijk een bewijs van lokale bewoning, een geopende lokale bankrekening of een creditcard nodig.

• Kijk welke mobiele aanbieders en wereldwijde netwerkaanbieders e-sim aanbieden op iPad.

1 Op je iPad is het beleid van je draadloze aanbieder van toepassing. Hierin kunnen beperkingen worden gesteld aan het overzetten van een data-abonnement. Neem contact op met de aanbieder voor meer informatie. Als je niet zeker weet welke aanbieder je moet bellen, ga je naar 'Instellingen' > 'Aanbieder' op je iPad.