Als u meer ruimte nodig hebt voor een iOS-update

Wanneer u een iOS-apparaat draadloos bijwerkt, ziet u mogelijk een bericht waarin wordt gemeld dat er onvoldoende vrije ruimte is op de iPhone, iPad of iPod touch. Deze stappen kunnen u helpen.

Als er niet genoeg ruimte is om een update te downloaden en installeren, verwijdert iOS tijdelijk enkele downloadbare onderdelen van geïnstalleerde apps. U hoeft meestal geen materiaal te verwijderen of te verplaatsen. Als u nog steeds meer ruimte nodig hebt dan beschikbaar is op uw apparaat, hebt u verschillende opties om de update alsnog uit te voeren:

• Het apparaat aansluiten op de computer en bijwerken met iTunes.
  • Materiaal verwijderen van het apparaat en opnieuw proberen bij te werken.
  • De opslag op uw apparaat beheren met aanbevelingen.

Bijwerken in iTunes

Volg deze stappen om de nieuwste versie van iOS te downloaden via iTunes:

1. Installeer de nieuwste versie van iTunes op de computer.
  2. Sluit het apparaat aan op de computer.
  3. Selecteer het apparaat in iTunes.
  4. Klik in het paneel 'Overzicht' op 'Zoek naar update'.
  5. Klik op 'Download en installeer'.

Als u tijdens een update een andere waarschuwing krijgt, leest u hier hoe u deze oplost.

Handmatig ruimte vrijmaken

U kunt controleren hoeveel opslagruimte uw apps gebruiken en de apps die u niet nodig hebt, verwijderen. U kunt uw gekochte apps of ander materiaal later weer downloaden.

1. Ga naar 'Instellingen' > 'Algemeen' > '[Apparaat]-opslag'.
  2. Selecteer een app om te zien hoeveel opslagruimte deze gebruikt.
  3. Tik op 'Verwijder app'. In sommige apps, zoals Muziek en Video's, kunt u delen van de documenten en gegevens ervan verwijderen.
  4. Installeer de iOS-update opnieuw. Ga naar 'Instellingen' > 'Algemeen' > 'Software-update'.

Opslagruimte beheren met aanbevelingen

In iOS 11 en hoger kunt u tips krijgen over hoe u ruimte bespaart en hoe u apps en inhoud die u niet nodig hebt, opruimt of verwijdert. U kunt uw gekochte apps of ander materiaal later weer downloaden.

1. Ga naar 'Instellingen' > 'Algemeen' > '[Apparaat]-opslag'.
  2. Scrol naar het gedeelte 'Aanbevelingen' om de tips te bekijken.
    iPhone-opslag