Mobieledataservice activeren op het Wi-Fi + Cellular-model van de iPad

Als u een Wi-Fi + Cellular-model van de iPad hebt, kunt u een data-abonnement afsluiten. Zo blijft u verbonden, ook wanneer u niet in de buurt van een wifihotspot bent.

Een simkaart van uw aanbieder gebruiken

Als u een data-abonnement afsluit bij uw plaatselijke aanbieder, is uw simkaart geactiveerd. Open de simkaarthouder en plaats de simkaart van uw aanbieder.

Als u geen verbinding kunt maken met mobiele data, gaat u naar 'Instellingen' > 'Mobiele data' en controleert u of mobiele data is ingeschakeld.

Een eSIM, geïntegreerde Apple SIM of een Apple SIM gebruiken

U kunt een abonnement afsluiten vanaf uw iPad, een QR-code scannen of de iPad-app van uw aanbieder gebruiken. Lees meer over hoe uw iPad verbinding maakt met mobiele data. U kunt ook bepalen welk iPad-model u hebt.

Een abonnement afsluiten vanaf uw iPad

U kunt een abonnement afsluiten bij een van de deelnemende aanbieders overal ter wereld.

1. Als u voor het eerst een abonnement afsluit vanaf uw iPad, gaat u naar 'Instellingen'> 'Mobiele Data' > 'Configureer mobiele data'. Als u een extra abonnement afsluit vanaf uw iPad, gaat u naar 'Instellingen' > 'Mobiele Data' > 'Voeg een nieuw abonnement toe'.
  2. Kies een aanbieder. Als u uw gewenste aanbieder niet ziet, neemt u contact op met de aanbieder voor een simkaart of een eSIM.* Lees hier wat u moet doen als u nog steeds hulp nodig hebt.
  3. Kies een abonnement en maak een account aan of voeg de iPad aan een bestaand abonnement toe.
  4. Tik op 'Bevestig'.

Uw abonnement wordt na korte tijd geactiveerd.

In sommige landen en regio's kunnen lokale inwoners geen data-abonnement nemen. Raadpleeg de aanbieder voor informatie.

* eSIM wordt in China, vasteland niet op de iPad aangeboden.

Een QR-code scannen

1. Ga naar 'Instellingen' > 'Mobiele data'.
  2. Tik op 'Voeg mobiel abonnement toe'.
  3. Gebruik uw iPad om de QR-code te scannen die uw aanbieder heeft verstrekt.

Als u wordt gevraagd om een ​​bevestigingscode in te voeren om de eSIM te activeren, voert u het nummer in dat uw aanbieder heeft verstrekt.

De app van een aanbieder gebruiken

1. Ga naar de App Store en download de app van uw aanbieder.
  2. Gebruik de app om een mobiel abonnement aan te schaffen.

Uw abonnement wijzigen

Als u de status van uw abonnement wilt wijzigen of controleren, gaat u naar 'Instellingen' > 'Mobiele data'. Als u een data-abonnement afsluit bij een aanbieder, moet u mogelijk rechtstreeks contact opnemen met deze aanbieder om uw abonnement te wijzigen.

U kunt meerdere abonnementen hebben op uw iPad door u met uw iPad aan te melden bij verschillende aanbieders, meerdere eSIM-abonnementen toe te voegen en een simkaart in de nanosimkaarthouder te steken. Om te schakelen tussen actieve abonnementen, gaat u naar 'Instellingen' > 'Mobiele data' en tikt u onder 'Mobiele abonnementen' op het abonnement dat u wilt gebruiken.

Een abonnement deactiveren

U hebt of een prepaidabonnement of een postpaidabonnement. Als u een prepaidabonnement (een abonnement zonder contract) wilt deactiveren, vernieuwt u het niet aan het einde van de maand.

Postpaidabonnementen worden maandelijks vernieuwd. Een postpaidabonnement deactiveren:

1. Ga naar 'Instellingen' > 'Mobiele data'.
  2. Tik op de naam van uw aanbieder en kies ervoor om uw abonnement niet te vernieuwen.

Als u in een bericht leest dat het accounttype niet wordt ondersteund of als u een simkaart hebt van uw aanbieder en u de kop 'Toon account' niet ziet, belt u de aanbieder en vraagt u of uw account kan worden gedeactiveerd.

Uw abonnement overzetten op een andere iPad

Volg deze stappen als u een simkaart hebt voor uw abonnement:

1. Schakel beide apparaten uit. Doe dit door de sluimerknop ingedrukt te houden totdat de rode schuifbalk verschijnt. Versleep vervolgens de schuifknop.
  2. Gebruik het verwijderingshulpmiddel voor simkaarten dat is meegeleverd bij uw iPad om de simkaarthouder van uw oude iPad te openen.
  3. Open de simkaarthouder van uw nieuwe iPad. Als er een simkaart in de simkaarthouder zit, verwijdert u deze.
  4. Plaats de simkaart van uw oude iPad in de simkaarthouder van de nieuwe iPad.
  5. Sluit de houder volledig en plaats deze terug in dezelfde positie (de houder past slechts in één richting).
  6. Schakel beide apparaten in.

Het kan een aantal minuten duren voordat de activering is voltooid. Als u hulp nodig hebt bij het overzetten van uw abonnement of als u een bedrijfsaccount of postpaidaccount gebruikt, neemt u contact op met uw aanbieder.*

Volg deze stappen als uw abonnement gebruikmaakt van een eSIM of een geïntegreerde Apple SIM:

1. Ga op de nieuwe iPad naar 'Instellingen' > 'Mobiele data' > 'Configureer mobiele data'.
  2. Als u de knop voor overzetten ziet staan naast de gewenste aanbieder, tikt u op deze knop. Volg daarna de instructies om de service over te zetten. U moet mogelijk een aantal minuten wachten voordat de activering is voltooid.

Als u de knop voor overzetten niet ziet, of als u een abonnement niet kunt overzetten, moet u mogelijk contact opnemen met uw aanbieder.*

* Uw iPad is onderhevig aan het beleid, mogelijk inclusief beperkingen op het overzetten van data-abonnementen, van uw draadloze aanbieder. Neem contact op met de aanbieder voor meer informatie. Als u niet zeker weet welke aanbieder u moet bellen, gaat u naar 'Instellingen' > 'Aanbieder' op uw iPad of verwijdert u de simkaart en controleert u of de naam of het logo van de aanbieder op de kaart staat.

AppleCare+ kopen

Weet dat u gedekt bent. Met AppleCare+ bent u gedekt tegen onopzettelijke schade en kunt u direct contact opnemen met Apple deskundigen.

Kopen of meer informatie >

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Aan het gebruik van internet zijn risico’s verbonden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie. Andere bedrijfs- en productnamen zijn mogelijk handelsmerken van de respectievelijke eigenaars.