Een NetBoot-, NetInstall- of NetRestore-volume aanmaken

Lees hier hoe u opstartvolumes op het netwerk aanmaakt voor Mac-computers die hiervoor ondersteuning bieden.

Dit artikel is gearchiveerd en wordt niet meer bijgewerkt door Apple.

Als macOS opnieuw moet worden geïnstalleerd, leest u hier hoe u macOS opnieuw installeert binnen uw organisatie.

Computers die ondersteuning bieden voor opstartvolumes op het netwerk

Met de volgende Mac-modellen kunt u opstarten vanaf een NetBoot-, NetInstall- of NetRestore-volume:

• MacBook Pro geïntroduceerd in 2017 of eerder
  • MacBook Air geïntroduceerd in 2017 of eerder
  • MacBook geïntroduceerd in begin 2016 of eerder
  • Mac mini geïntroduceerd in 2014 of eerder
  • iMac geïntroduceerd in 2017 of eerder
  • Mac Pro geïntroduceerd in 2013 of eerder

Een opstartvolume op het netwerk aanmaken

Als een Mac ondersteuning biedt voor opstartvolumes op het netwerk, kunt u een van de volgende twee hulpprogramma's gebruiken om het volume aan te maken:

• Systeemkopieprogramma, te vinden in /Systeem/Bibliotheek/CoreServices/Applications.
  • Hulpprogramma imagetool voor gebruik vanaf de commandoregel. In Terminal voert u dit commando in voor meer informatie over dit hulpprogramma:
/System/Library/CoreServices/Applications/System\ Image\ Utility.app/Contents/MacOS/imagetool

Op het netwerkvolume moet een versie en build van macOS zijn geïnstalleerd die compatibel zijn met de gebruikte Mac. Als u wilt voorkomen dat een Mac probeert op te starten vanaf een incompatibel netwerkvolume, gebruikt u in Schijfkopiehulpprogramma de workflowactie 'Filter computermodellen'.