De helderheid en kleurtemperatuur aanpassen op uw iPhone, iPad of iPod touch

Lees hier hoe u de helderheid en kleurtemperatuur van het scherm aanpast op uw iPhone, iPad of iPod touch.

De helderheid aanpassen in het bedieningspaneel

U kunt de helderheid snel aanpassen in het bedieningspaneel op uw iPhone of iPad:

1. Op een iPhone X of nieuwer of iPad met iOS 12 of iPadOS veegt u omlaag vanaf de rechterbovenhoek van het scherm. Op een iPhone 8 of ouder of iPod touch veegt u omhoog vanaf de onderrand van uw beeldscherm.
  2. Sleep de helderheidsbalk  omhoog of omlaag om de helderheid aan te passen.

Lees meer over het beeldscherm van de iPhone X en nieuwer.

De helderheid en kleurtemperatuur aanpassen via Instellingen

1. Ga naar 'Instellingen' > 'Scherm en helderheid'.
  2. Sleep de schuifknop naar rechts of links om de helderheid aan te passen.

Hier kunt u de donkere modus inschakelen. De donkere modus maakt het scherm prettiger voor uw ogen. De donkere modus gebruikt een donker kleurenschema dat in het gehele systeem werkt, inclusief de apps die met uw apparaat worden meegeleverd en veel apps van derden.

True Tone* is standaard ingeschakeld en maakt gebruik van geavanceerde sensors om de kleur en intensiteit van het beeldscherm aan te passen zodat deze passen bij het omgevingslicht, waardoor afbeeldingen er natuurlijker uitzien.

Als u True Tone uitschakelt, houdt het beeldscherm de kleur en intensiteit constant, ongeacht veranderingen in het omgevingslicht.

U kunt ook Night Shift inschakelen. Night Shift maakt de kleuren van het scherm warmer, wat prettiger is voor uw ogen. U kunt de kleurtemperatuur warmer of kouder maken door naar 'Instellingen’ > 'Scherm en helderheid’ > 'Night Shift' te gaan en de schuifregelaar voor kleurtemperatuur te gebruiken.

Bij sommige instellingen voor beeldschermtoegankelijkheid, waaronder 'Keer kleuren om', 'Grijstinten' en 'Verhoog contrast', wordt True Tone mogelijk uitgeschakeld.

Info over helderheidsniveaus

iOS-apparaten maken gebruik van een omgevingslichtsensor om de helderheidsniveaus aan te passen op basis van de lichtomstandigheden om u heen. De sensor verlaagt de helderheid op donkere locaties en verhoogt de helderheid op verlichte locaties. Automatische aanpassing van de helderheid staat standaard ingeschakeld.

Wanneer de automatische aanpassing van de helderheid is ingeschakeld, zult u merken dat de positie van de helderheidsschuifknop op uw apparaat de veranderende lichtomstandigheden volgt.

U kunt de automatische aanpassing van de helderheid in- en uitschakelen in 'Instellingen’ > 'Toegankelijkheid’ > 'Weergave en tekstgrootte'. Om de instellingen voor automatische aanpassing van de helderheid opnieuw in te stellen, schakelt u deze functie uit en vervolgens weer in.

Automatische aanpassing van de helderheid werkt niet op de iPod touch.

Meer informatie

* U kunt True Tone gebruiken op de volgende apparaten: iPhone 8 en nieuwer, iPad Pro 12,9-inch (3e generatie), iPad Pro 11-inch, iPad Pro 12,9-inch (2e generatie), iPad Pro 10,5-inch, iPad Pro (9,7-inch), iPad Air (3e generatie) en iPad mini (5e generatie).