Thuisdeling gebruiken om media vanaf een computer met andere apparaten te delen

Met thuisdeling kunt u media delen, streamen en importeren vanaf maximaal vijf computers die verbonden zijn met uw wifinetwerk thuis.

Voordat u thuisdeling configureert

De apps en functionaliteit kunnen per land of regio verschillen. Lees hier wat er in uw land of regio beschikbaar is.

Thuisdeling configureren

Voordat u thuisdeling kunt gebruiken, moet u dit configureren op een Mac of pc.

Thuisdeling configureren op een Mac

1. Kies het Apple-menu  > 'Systeemvoorkeuren'.
  2. Klik op 'Delen'.
  3. Klik op 'Mediadeling'.
  4. Selecteer 'Thuisdeling' en log in met uw Apple ID. Gebruik dezelfde Apple ID op elke computer of elk apparaat in het thuisnetwerk waarop u thuisdeling wilt gebruiken.
  5. Klik op 'Schakel thuisdeling in'.

Thuisdeling configureren op een pc

1. Open iTunes voor Windows.
  2. Log in met uw Apple ID als u dat nog niet hebt gedaan. Gebruik dezelfde Apple ID op elke computer of elk apparaat in het thuisnetwerk waarop u thuisdeling wilt gebruiken.
  3. Kies 'Bestand' > 'Thuisdeling' > 'Thuisdeling inschakelen' in de menubalk bovenaan het iTunes-venster.

U kunt thuisdeling gebruiken met maximaal vijf computers die verbonden zijn met uw wifi- of Ethernet-netwerk thuis.

Thuisdeling gebruiken

Op een Mac of pc kunt u thuisdeling gebruiken om gedeelde bibliotheken te bekijken van andere computers die zijn verbonden met hetzelfde wifinetwerk en waarop met dezelfde Apple ID is ingelogd.

Om een gedeelde bibliotheek van een computer te bekijken op een iPhone, iPad, iPod touch of Apple TV, moet u ingelogd zijn met dezelfde Apple ID als op de computer en verbonden zijn met hetzelfde wifinetwerk.

Op een Mac

U kunt thuisdeling gebruiken om toegang te krijgen tot uw mediabibliotheek op alle computers die zijn verbonden met hetzelfde wifinetwerk. U kunt ook muziek, films en tv-programma's streamen van de ene gemachtigde computer naar de andere. Zorg ervoor dat de computers ingeschakeld en actief zijn en dat de Muziek-app of iTunes voor Windows is geopend.

Toegang krijgen tot uw mediabibliotheek:

1. Open de Muziek-app.
  2. Log in met uw Apple ID als u dat nog niet hebt gedaan. Gebruik dezelfde Apple ID op elke computer of elk apparaat in het thuisnetwerk waarop u thuisdeling wilt gebruiken.
  3. Klik in de navigatiekolom op 'Bibliotheek'.
  4. Klik op de mediabibliotheek.

Om terug te gaan naar uw muziekbibliotheek klikt u op 'Verwijder media'  in de navigatiekolom.

Op een pc

U kunt thuisdeling gebruiken om muziek, films en tv-programma's te streamen van de ene gemachtigde computer naar de andere. Zorg ervoor dat de computers ingeschakeld en wakker zijn en dat de Muziek-app of iTunes voor Windows is geopend.

Als u al uw gedeelde bibliotheken wilt zien, klikt u op  'Muziek' in de linkerbovenhoek van het iTunes-venster.

Op een iPhone, iPad of iPod touch

Om thuisdeling te gebruiken om toegang tot de mediabibliotheek van uw computer te krijgen op een iPhone, iPad en iPod touch, logt u in bij thuisdeling op uw apparaat:

1. Om een muziekbibliotheek te bekijken, gaat u naar 'Instellingen' > 'Muziek'. Om een videobibliotheek te bekijken, gaat u naar 'Instellingen' > 'TV' > 'iTunes-video's'.
  2. Tik onder 'Thuisdeling' op 'Log in'.
  3. Log in met uw Apple ID. Gebruik dezelfde Apple ID op elke computer of elk apparaat in het thuisnetwerk waarop u thuisdeling wilt gebruiken.

Nadat u bent ingelogd, verbindt u een iPhone, iPad or iPod touch met hetzelfde wifinetwerk als uw computer en opent u de Muziek-app, Apple TV-app of iTunes voor Windows op de computer.

Gedeelde muziek bekijken

1. Open de Muziek-app en tik op 'Bibliotheek'.
  2. Tik op 'Thuisdeling'. Ziet u dit niet? Tik op 'Wijzig', selecteer 'Thuisdeling' en tik vervolgens op 'Gereed'.
  3. Kies een gedeelde bibliotheek.

Gedeelde video's bekijken

1. Open de TV-app.
  2. Tik op 'Bibliotheek'.
  3. Kies een gedeelde bibliotheek.

Op een Apple TV

Om thuisdeling te gebruiken om toegang tot de mediabibliotheek van uw computer te krijgen op een Apple TV, logt u in bij thuisdeling op uw Apple TV:

1. Ga naar 'Instellingen' > 'Gebruikers en accounts' > 'Thuisdeling'.
  2. Selecteer 'Schakel thuisdeling in'.
  3. Log in met uw Apple ID. Gebruik dezelfde Apple ID op elke computer of elk apparaat in het thuisnetwerk waarop u thuisdeling wilt gebruiken.

Nadat u bent ingelogd, volgt u de volgende stappen om toegang te krijgen tot de mediabibliotheek van uw computer op uw Apple TV:

1. Verbind de Apple TV met hetzelfde wifinetwerk als de computer.
  2. Op de computer opent u de Muziek-app, Apple TV-app of iTunes voor Windows.
  3. Op de Apple TV gaat u naar het beginscherm, selecteert u 'Computers' en kiest u een gedeelde bibliotheek.

U kunt ook de foto's op een computer op een Apple TV bekijken.

• Kies op de Mac het Apple-menu  > 'Systeemvoorkeuren'. Klik op 'Delen'. Kik op 'Mediadeling' en selecteer vervolgens 'Deel foto's met Apple TV'.
  • Open iTunes voor Windows op uw pc. Ga in de menubalk naar 'Bestand' > 'Thuisdeling' en selecteer vervolgens 'Foto's kiezen om te delen met Apple TV'.