iTunes-materiaal delen met andere apparaten via Thuisdeling

Met Thuisdeling kun je materiaal delen en streamen vanaf de iTunes-bibliotheek op de computer naar andere computers, iOS-apparaten en Apple TV's. Je kunt Thuisdeling met maximaal vijf computers in je thuisnetwerk gebruiken.

Aan de slag

• Als je Thuisdeling wilt gebruiken, moeten alle apparaten zich in hetzelfde thuisnetwerk bevinden. In sommige gevallen heb je ook een internetverbinding nodig.
  • Je hebt de nieuwste versie van iTunes en iOS nodig.
  • Selecteer het apparaat dat je wilt configureren voor Thuisdeling:

Thuisdeling gebruiken op een Mac of pc

1. Open iTunes.
  2. Log in met uw Apple ID als u dat nog niet hebt gedaan. Gebruik dezelfde Apple ID op elke computer of elk apparaat in het thuisnetwerk waarop je Thuisdeling wilt gebruiken.
  3. Kies in de menubalk boven in het computerscherm of boven in het iTunes-venster 'Archief' > 'Thuisdeling' > 'Schakel thuisdeling in'.

Nu kun je Thuisdeling gebruiken.

• Je kunt muziek, films, tv-programma's, apps en ander iTunes-materiaal streamen van de ene gemachtigde computer naar de andere. De computers moeten ingeschakeld zijn en niet in de sluimerstand staan en iTunes moet geopend zijn.
  • Als je al je gedeelde bibliotheken wilt zien, klik je op  'Muziek' in de linkerbovenhoek van iTunes.
  • Je kunt bepaald iTunes-materiaal ook kopiëren vanuit een gedeelde bibliotheek door het materiaal naar je iTunes-bibliotheek te slepen.

Thuisdeling gebruiken op een iPhone, iPad of iPod touch

1. Ga naar 'Instellingen' > 'Muziek'. Of ga naar 'Instellingen' > 'Video's'.
  2. Scrol omlaag naar het kopje 'Thuisdeling'.
  3. Als er 'Log in' staat, tik je erop. Voer vervolgens je Apple ID en wachtwoord in. Gebruik dezelfde Apple ID op elke computer of elk apparaat in het thuisnetwerk waarop je Thuisdeling wilt gebruiken.

Nu kun je Thuisdeling gebruiken op het iOS-apparaat.

Genieten van gedeelde video's

1. Open de app Video's.
  2. Tik op 'Gedeeld'.
  3. Kies een bibliotheek.

Genieten van gedeelde muziek

1. Open de app Muziek.
  2. Tik op 'Bibliotheek'. Als je een iPad gebruikt, tik je nogmaals op 'Bibliotheek'.
  3. Tik op 'Thuisdeling'. Zie je dit niet? Tik dan op 'Wijzig', selecteer 'Thuisdeling', tik op 'Gereed' en vervolgens op 'Thuisdeling'.

Thuisdeling gebruiken in de app Muziek op je iPhone
  4. Kies een gedeelde bibliotheek.

Thuisdeling gebruiken op een Apple TV

1. Ga op de Apple TV (4e generatie) naar 'Instellingen' > 'Accounts' > 'Thuisdeling'. Ga op oudere Apple TV-modellen naar 'Instellingen' > 'Computers'.
  2. Selecteer 'Schakel thuisdeling in'.
  3. Voer vervolgens je Apple ID en wachtwoord in. Gebruik dezelfde Apple ID op elke computer of elk apparaat in het thuisnetwerk waarop je Thuisdeling wilt gebruiken.

Nu kun je Thuisdeling gebruiken op je Apple TV:

• Als je de gedeelde bibliotheken wilt zien, ga je naar het hoofdmenu, selecteer je 'Computers' en kies je een bibliotheek.
  • Je kunt ook de foto's op een computer weergeven op een Apple TV. Open hiervoor iTunes op de computer. Ga vervolgens naar 'Archief' > 'Thuisdeling' > 'Kies foto's om te delen met Apple TV'.

Hulp krijgen

Lees wat je kunt doen als je geen gedeelde bibliotheken ziet nadat je Thuisdeling hebt geconfigureerd.

De functies van iTunes kunnen per land of regio verschillen.