iTunes-inhoud delen met andere apparaten in hetzelfde thuisnetwerk via thuisdeling

Als u thuisdeling configureert, kunt u de inhoud van de iTunes-bibliotheek op een computer delen met en streamen naar andere computers, iOS-apparaten of Apple TV’s in hetzelfde thuisnetwerk.

Schakel eerst thuisdeling in iTunes in

U kunt thuisdeling op maximaal vijf computers configureren.

1. Open iTunes en controleer of u de nieuwste versie hebt.
  2. Ga naar Archief > Thuisdeling > Schakel thuisdeling in.
  3. Voer uw Apple ID en wachtwoord in. Zorg ervoor dat u dezelfde Apple ID gebruikt wanneer u thuisdeling op de andere apparaten inschakelt.

Herhaal deze stappen op de andere computers die u met thuisdeling wilt gebruiken. Vervolgens kunt u muziek, films, tv-programma’s, apps en ander iTunes-materiaal streamen van de ene gemachtigde computer naar de andere in hetzelfde thuisnetwerk. U kunt ook slepen om iTunes-inhoud tussen bibliotheken te verplaatsen.

Als u de inhoud van een iTunes-bibliotheek wilt delen of streamen, zorgt u ervoor dat de computer met die bibliotheek (de hostcomputer) is ingeschakeld en niet in de sluimerstand staat en dat iTunes is geopend.

Klik in de linkerbovenhoek van iTunes op   om alle gedeelde bibliotheken te zien.

Als u de aankopen op andere computers in het netwerk van thuisdeling automatisch wilt importeren in de iTunes-bibliotheek, kiest u een gedeelde bibliotheek, klikt u op  symbool van Instellingen en selecteert u het type inhoud dat u automatisch wilt importeren.

Schakel vervolgens thuisdeling op de andere apparaten in

Met thuisdeling kunt u de inhoud van iTunes op een computer alleen streamen naar andere computers, iOS-apparaten of Apple TV.

Voor het gebruik van thuisdeling moet u ervoor zorgen dat alle apparaten met hetzelfde thuisnetwerk zijn verbonden.

Op een iPhone, iPad of iPod touch

1. Ga naar Instellingen > Video en schakel Thuisdeling in.
  2. Voer uw Apple ID en wachtwoord in. Zorg ervoor dat u dezelfde Apple ID gebruikt als de Apple ID die u hebt gebruikt om thuisdeling in iTunes te configureren.

Ga naar Video’s > Meer... > Gedeeld en kies een bibliotheek om de inhoud van gedeelde iTunes-bibliotheken te zien.

Op een Apple TV

1. Ga naar Instellingen > Computers en selecteer Schakel thuisdeling in.
  2. Voer uw Apple ID en wachtwoord in. Zorg ervoor dat u dezelfde Apple ID gebruikt als de Apple ID die u hebt gebruikt om thuisdeling in iTunes te configureren.

Ga naar het hoofdmenu, selecteer Computers en kies een bibliotheek om de inhoud van gedeelde iTunes-bibliotheken te zien.

U kunt ook foto’s op een computer delen met een Apple TV. Open iTunes op de computer en ga naar Archief > Thuisdeling >  Kies foto's om te delen met Apple TV.

Hulp krijgen

Ontdek wat u moet doen als u geen gedeelde bibliotheken ziet nadat u thuisdeling hebt geconfigureerd.

Laatst gewijzigd op:

Aanvullende informatie over productondersteuning

Nederland (Nederlands)