Automatische downloads of app-updates inschakelen

Wanneer u automatische downloads inschakelt, worden alle aankopen die u doet in de App Store, iTunes Store of Apple Books op uw iPhone, iPad, iPod touch of computer automatisch gedownload op al uw andere apparaten. U kunt ook automatische updates voor apps inschakelen.

Wanneer u automatische downloads of automatische updates inschakelt, wordt uw apparaat gekoppeld aan uw Apple ID.

Als u automatische downloads niet wilt inschakelen, kunt u aankopen opnieuw downloaden op uw andere apparaten.

Als u Delen met gezin gebruikt en automatische downloads inschakelt, wordt het materiaal dat de leden van uw gezin aanschaffen niet automatisch gedownload naar uw apparaten. Alleen materiaal dat u met uw eigen Apple ID aanschaft, wordt automatisch gedownload. En als u automatische updates inschakelt, worden alleen apps die u zelf koopt, automatisch bijgewerkt.

Wat hebt u nodig?

Een iPhone X geopend op 'Instellingen' > [uw naam] > 'iTunes Store en App Store'. Automatische downloads zijn ingeschakeld voor muziek, apps, boeken en audioboeken en updates.

Op een iPhone, iPad of iPod touch

1. Tik op 'Instellingen' > [uw naam] > 'iTunes Store en App Store'.
  2. Schakel de optie in voor het materiaal dat u automatisch wilt downloaden.

Wanneer u op al uw apparaten automatische downloads inschakelt voor muziek, apps of boeken en audioboeken, worden alle nieuwe aankopen die u doet in de App Store, iTunes Store of Apple Books automatisch gedownload op al uw apparaten.

Schakel 'Updates' in om automatische updates voor apps te ontvangen. Nieuwe versies van apps die u momenteel op uw apparaat hebt, worden automatisch gedownload wanneer ze beschikbaar zijn.

Op een iPhone of iPad Wi-Fi + Cellular kunt u ook instellen of voor automatische downloads het mobiele netwerk mag worden gebruikt. Ga naar 'Instellingen' > [uw naam] > 'iTunes en App Store' en schakel 'Gebruik mobiele data' in of uit. Downloads via mobiele data zijn beperkt tot een bestandsgrootte van 150 MB of kleiner.

Op de computer

U kunt automatische downloads inschakelen voor apps voor de Mac in de App Store; voor muziek, films en tv-programma's in iTunes; en voor boeken in de Boeken-app.

App Store

1. Open de App Store.
  2. Kies 'App Store' > 'Voorkeuren' in de menubalk bovenaan het scherm.
  3. Als u automatische downloads wilt inschakelen, selecteert u 'Download programma's die zijn aangeschaft op andere Mac-computers automatisch'. Selecteer 'Automatische updates' om automatische updates in te schakelen.
    Het Voorkeuren-venster van de App Store

iTunes

1. Open iTunes. Als u uw computer niet hebt gemachtigd, kiest u 'Account' > 'Machtigingen' > 'Machtig deze computer' in de menubalk bovenaan het computerscherm.
  2. Mac: kies in de menubalk bovenaan het computerscherm het iTunes-menu > 'Voorkeuren'.
    Windows: in de menubalk bovenaan het iTunes-venster selecteert u 'Bewerken' > 'Voorkeuren'.
  3. Klik op de tab 'Downloads' en selecteer het materiaal dat u automatisch wilt downloaden.
    Het Downloadvoorkeuren-venster van iTunes.
  4. Klik op 'OK'.

Apple Books

1. Open de Boeken-app.
  2. Kies 'Boeken' > 'Voorkeuren' in de menubalk bovenaan het scherm. Klik vervolgens op de tab 'Store'.
  3. Selecteer 'Download nieuwe aankopen automatisch'.
    Het voorkeurenvenster van de Book Store.
  4. Log in met uw Apple ID als u hierom wordt gevraagd.

Meer informatie

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Aan het gebruik van internet zijn risico’s verbonden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie. Andere bedrijfs- en productnamen zijn mogelijk handelsmerken van de respectievelijke eigenaars.