Uitschrijven bij advertenties op basis van interesses in de App Store en in Apple News

Lees hier hoe u door Apple aangeboden advertenties op basis van interesses op een iPhone, iPad, iPod touch, Mac en Apple TV beperkt en hoe u door Apple aangeboden advertenties op locatiebasis op een iPhone, iPad, iPod touch en Mac uitschakelt.

Om u de beste ervaring met advertenties te geven, biedt Apple u in de App Store en in Apple News advertenties aan die zijn gebaseerd op gegevens zoals uw zoekgeschiedenis in de App Store en uw leesgeschiedenis in Apple News. (Lees hier meer over de gegevens die Apple gebruikt om u advertenties te sturen.) Als u zich wilt uitschrijven bij deze advertenties op basis van interesses, kunt u de instelling 'Beperk reclametracking' op een iPhone, iPad, iPod touch en Apple TV inschakelen. U kunt ook op locatie gebaseerde advertenties van Apple uitschakelen op een iPhone, iPad, iPod touch en Mac.

Dit is wat u kunt verwachten wanneer u deze instellingen gebruikt:

• U ziet mogelijk hetzelfde aantal advertenties als voorheen, maar die zijn mogelijk minder interessant omdat ze niet op uw interesses zijn gebaseerd.
  • U ziet mogelijk nog altijd advertenties die zijn gerelateerd aan de inhoud van een programma of gebaseerd op andere niet-persoonlijke informatie.

Reclametracking beperken

Schakel 'Beperk reclametracking' in op meerdere apparaten om u uit te schrijven bij advertenties die zijn gericht op uw interesses.

Op een iPhone, iPad of iPod touch

1. Ga naar 'Instellingen' > 'Privacy' > 'Reclame'.
  2. Schakel 'Beperk reclametracking' in.

Op een Mac

1. Open Systeemvoorkeuren en klik op 'Beveiliging en privacy'.
  2. Selecteer het tabblad 'Privacy'.
  3. Scroll omlaag en klik op 'Reclame'.
  4. Schakel 'Beperk reclametracking' in.

Op een Apple TV

1. Ga naar 'Instellingen' > 'Algemeen' > 'Privacy'.
  2. Schakel 'Beperk reclametracking' in.

Op locatie gebaseerde advertenties uitschakelen

Op locatie gebaseerde advertenties maken gebruik van locatievoorzieningen om advertenties weer te geven die zijn afgestemd op waar u zich bevindt. U kunt deze advertenties indien nodig op meerdere apparaten uitschakelen.

Op een iPhone, iPad of iPod touch

1. Ga naar 'Instellingen' > 'Privacy' > 'Locatievoorzieningen' > 'Systeem'.
  2. Schakel 'Locatiegebonden Apple Ads' uit.

Lees hier meer over privacy en locatievoorzieningen in iOS 8 en hoger.

Op een Mac

1. Open Systeemvoorkeuren en klik op 'Beveiliging en privacy'.
  2. Selecteer het tabblad 'Privacy'.
  3. Klik op het hangslotsymbool en voer uw wachtwoord in om wijzigingen door te voeren.
  4. Onder 'Schakel locatievoorzieningen in' scrolt u naar 'Systeem' en klikt u op 'Details'.
  5. Schakel 'Locatiegebonden Apple Ads' uit en klik op 'Gereed'.
  6. Klik op het hangslotsymbool om verdere wijzigingen te voorkomen.