Een iTunes-bibliotheek delen via een thuisnetwerk

U kunt Thuisdeling of Gedeelde muziek gebruiken om de inhoud van uw iTunes-bibliotheek te delen met andere computers of apparaten.

Thuisdeling en Gedeelde muziek zijn twee manieren om muziek van uw computer te streamen naar andere apparaten of computers binnen uw thuisnetwerk.

Als u uw muziekcollectie op al uw apparaten wilt kunnen beluisteren, leest u hier op welke manieren u dat kunt doen. U kunt ook aankopen delen met andere leden van uw gezinsgroep als u Delen met gezin gebruikt.

Thuisdeling

Via Thuisdeling kunt u materiaal overzetten naar een andere computer of streamen naar andere apparaten. Als u een bibliotheek en de inhoud ervan op een andere computer wilt weergeven, moet u met dezelfde Apple ID en hetzelfde wachtwoord ingelogd zijn.

Lees hoe u Thuisdeling gebruikt om muziek uit uw iTunes-bibliotheek te delen met uw iPhone, iPad of iPod touch, een andere Mac of uw Apple TV.

Materiaal van Apple Music kan niet worden gedeeld via Thuisdeling.

Gedeelde muziek

Via Gedeelde muziek kunt u met iTunes muziek streamen naar andere Macs of pc's in uw netwerk. U moet iTunes op de computer hebben geopend, anders kunnen anderen uw gedeelde bibliotheek en afspeellijsten niet zien.

Als u een gedeelde iTunes-bibliotheek niet beveiligt met een wachtwoord, ziet iedereen in het netwerk de iTunes-bibliotheek, de naam van de bibliotheek en de inhoud ervan. Delen is alleen toegestaan voor persoonlijk gebruik en werkt alleen met computers binnen hetzelfde thuisnetwerk met materiaal zonder DRM-beveiliging.

Materiaal van Apple Music kan niet worden gedeeld via Gedeelde muziek.

Gedeelde muziek inschakelen

1. Open iTunes.
  2. Mac: kies in de menubalk boven in het computerscherm het menu 'iTunes' > 'Voorkeuren'.
    Windows: in de menubalk boven in het iTunes-venster selecteert u 'Bewerken' > 'Voorkeuren'.
  3. Klik op het tabblad 'Delen'.
  4. Selecteer 'Deel mijn bibliotheek in mijn lokale netwerk'. U kunt de hele bibliotheek delen, of alleen specifiek materiaal of specifieke afspeellijsten.
  5. Als u de toegang tot uw bibliotheek wilt beperken, kunt u deze met een wachtwoord beveiligen. Selecteer 'Vraag om wachtwoord' (Mac) of (Vragen om wachtwoord) en voer een wachtwoord in het vak in.
  6. Klik op 'OK'.

Uw bibliotheek aanpassen

U kunt uw bibliotheek een aangepaste naam geven. Dit wordt de naam die iTunes-gebruikers binnen uw netwerk zien.

1. Mac: kies in de menubalk boven in het computerscherm het menu 'iTunes' > 'Voorkeuren'.
    Windows: in de menubalk boven in het iTunes-venster selecteert u 'Bewerken' > 'Voorkeuren'.
  2. Geef op het tabblad 'Algemeen' de gewenste naam voor de bibliotheek op in het vak naast 'Bibliotheeknaam'.

Gedeelde bibliotheken weergeven

1. Open iTunes.
  2. Klik in de linkerbovenhoek op iTunes-symbool Muziek 'Muziek' en vervolgens op 'Wijzig menu'.
  3. Selecteer symbool Gedeelde bibliotheken 'Gedeelde bibliotheken' en klik op 'Gereed'.
  4. Nu worden de bibliotheken weergegeven van anderen binnen hetzelfde netwerk die iTunes geopend hebben op hun computer. Klik op symbool Gedeelde bibliotheek [de naam van hun bibliotheek] om de bibliotheek weer te geven. Klik op  om de verbinding met een gedeelde bibliotheek te verbreken.

Meer informatie

• Bepaald materiaal, zoals programma's, verschijnt niet in Gedeelde muziek of de hoofdweergave van Thuisdeling.
  • Hulp bij problemen met Thuisdeling.