Films huren in de Apple TV-app

Lees hier hoe u films kunt vinden en huren in de Apple TV-app en deze vervolgens kunt downloaden of streamen op uw iPhone, iPad, iPod touch, Apple TV, Mac, pc, smart-tv of streamingapparaat.

Een film huren in de Apple TV-app

1. Open de Apple TV-app.
  2. Zoek de film die u wilt huren.
  3. Tik of klik op de informatiepagina van de film op de knop 'Huur'. Als de knop 'Huur' ontbreekt, dan is die film niet te huur.
    De knop 'Huur' op de informatiepagina van de film
  4. Log in met uw Apple ID om de film te huren.

U hebt 30 dagen om de huurfilm te bekijken voordat deze uit uw bibliotheek wordt verwijderd. Zodra u een huurfilm begint af te spelen, is de film nog 48 uur beschikbaar voordat deze uit uw bibliotheek wordt verwijderd. Lees hoe u de ondertiteling of audiotaal voor uw huurfilm wijzigt.

U kunt ook nagaan of een film toegankelijkheidsfuncties heeft zoals CC, SDH of AD.

Een huurfilm zoeken

U kunt uw huurfilms bekijken via het tabblad 'Bibliotheek' in de Apple TV-app of via het menu 'Films' in iTunes.

Op een iPhone, iPad of iPod touch

1. Open de Apple TV-app.
  2. Tik op een iPhone of iPod touch op 'Bibliotheek'. Kijk vervolgens onder 'Gehuurd'. Als u 'Gehuurd' niet ziet staan, is de huurperiode verlopen of is de huurfilm niet gehuurd met de Apple ID die u hebt gebruikt om in te loggen.
    Waar u 'Gehuurd' kunt vinden op het tabblad 'Bibliotheek' op een iPhoneOp een iPad gaat u naar de navigatiekolom. Onder 'Bibliotheek' tikt u op 'Gehuurd'.
    Waar u 'Gehuurd' kunt vinden op het tabblad 'Bibliotheek' op een iPad
  3. Tik op de huurfilm. Vanaf hier kunt u:
    De knoppen voor het streamen en downloaden van een huurfilm op een iPhone, iPad of iPod touch
    • uw huurfilm streamen door te tikken op de afspeelknop .
    • uw huurfilm downloaden door te tikken op de downloadknop .

Op een Apple TV, smart-tv of streamingapparaat

1. Open de Apple TV-app.
  2. Ga naar het tabblad 'Bibliotheek'.
  3. Selecteer 'Gehuurd' in de navigatiekolom. Als u 'Gehuurd' niet ziet staan, is de huurperiode verlopen of is de huurfilm niet gehuurd met de Apple ID die u hebt gebruikt om in te loggen.
    Waar u 'Gehuurd' kunt vinden op het tabblad 'Bibliotheek' op een Apple TV, smart-tv of streamingapparaat
  4. Selecteer uw huurfilm en selecteer 'Speel af' om deze te bekijken.

U kunt huurfilms niet downloaden naar uw Apple TV, smart-tv of streamingapparaat.

Op een Mac

1. Open de Apple TV-app.
  2. Ga naar het tabblad 'Bibliotheek'.
  3. Klik in de navigatiekolom op 'Gehuurd'. Als u 'Gehuurd' niet ziet staan, is de huurperiode verlopen of is de huurfilm niet gehuurd met de Apple ID die u hebt gebruikt om in te loggen.
  4. Plaats de aanwijzer boven uw huurfilm. Vervolgens kunt u:
    De knoppen voor het streamen en downloaden van een huurfilm op een Mac
    • uw huurfilm streamen door te klikken op de afspeelknop
    • uw huurfilm downloaden door te klikken op de downloadknop .

In iTunes op een pc

1. Open iTunes.
  2. Kies 'Films' linksboven in het venstermenu.
  3. Klik bovenaan het iTunes-venster op het tabblad 'Gehuurd'. Als u het tabblad 'Gehuurd' niet ziet staan, is de huurperiode verlopen of is de huurfilm niet gehuurd met de Apple ID die u hebt gebruikt om in te loggen.
  4. Plaats de aanwijzer boven uw huurfilm. Vervolgens kunt u:
    De knoppen voor het streamen en downloaden van een huurfilm in iTunes
    • uw huurfilm streamen door te klikken op de afspeelknop
    • uw huurfilm downloaden door te klikken op de downloadknop .

Uw huurfilm op een ander apparaat bekijken

U kunt een huurfilm bekijken op elk apparaat waarop de Apple TV-app staat en waarop u bent ingelogd met uw Apple ID. Wanneer u een huurfilm hebt gedownload op een van uw apparaten, kunt u deze tegelijkertijd op een ander apparaat streamen.

Als u de huurfilm niet kunt afspelen, kijkt u of deze is gedownload naar of wordt gestreamd op een ander apparaat. Als u uw huurfilm wilt downloaden naar een ander apparaat, verwijdert u de huurfilm van uw apparaat en downloadt u de huurfilm naar het apparaat waarop u deze wilt bekijken.

Nog steeds hulp nodig?

De Apple TV-app is niet in alle landen of regio's beschikbaar. Kijk of de Apple TV-app beschikbaar is in uw land of regio.

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie.