Als u het gedeelde materiaal van gezinsleden niet ziet

Hulp krijgen bij de toegang tot de gedeelde aankopen en de gedeelde abonnementen van uw gezin, zoals iCloud-opslag of Apple Music.

Via 'Delen met gezin' kunnen uw gezinsleden aankopen bij de App Store, aankopen van muziek, films, tv en boeken, een Apple Music-gezinsabonnement, een Apple Arcade-abonnement, een Apple News+-abonnement, een Apple TV+-abonnement en een iCloud-opslagabonnement delen. Configureer 'Delen met gezin', nodig gezinsleden uit om deel te nemen en schakel de functies in die u wilt delen. Als u het gedeelde materiaal van gezinsleden niet ziet, kunnen wij u helpen.

Controleer uw instellingen en zorg dat u overal met dezelfde Apple ID inlogt, dus ook bij 'Delen met gezin' en de iTunes Store. Vraag vervolgens aan de gezinsleden om hun instellingen ook te controleren.

Uw instellingen voor 'Delen met gezin' controleren

Controleer uw instellingen voor 'Delen met gezin' en zorg dat u ingelogd bent met de juiste Apple ID. Kijk dan of de functies die u via 'Delen met gezin' wilt gebruiken (zoals het delen van aankopen of Apple Music), ingeschakeld zijn.

Op een iPhone, iPad of iPod touch

1. Ga naar 'Instellingen' > '[uw naam]' > 'Delen met gezin'. Als u iOS 10.2 of lager gebruikt, gaat u naar 'Instellingen' > 'iCloud' > 'Gezin'.
  2. Tik op uw naam.
  3. Bevestig of wijzig de Apple ID die u wilt gebruiken om materiaal te delen.
  4. Ga terug naar 'Delen met gezin' en zorg ervoor dat de functies die u wilt delen zijn ingeschakeld.
  5. Tik op 'Delen van aankopen' en zorg dat 'Deel mijn aankopen' is ingeschakeld.

Op een Mac

1. Kies het Apple-menu  > 'Systeemvoorkeuren' en klik op 'Delen met gezin'.
  2. Klik op 'Delen van aankopen'.
  3. Bevestig of wijzig de Apple ID die u wilt gebruiken om materiaal te delen.
  4. Zorg ervoor dat 'Deel mijn aankopen' is geselecteerd.

De Apple ID die u voor aankopen gebruikt controleren

Zorg ervoor dat u bij de iTunes Store en App Store bent ingelogd met dezelfde Apple ID die u hebt geselecteerd voor het delen van aankopen en iCloud.

Op een iPhone, iPad of iPod touch

1. Ga naar 'Instellingen' > [uw naam].
  2. Tik op 'iTunes Store en App Store'.
  3. Zorg dat u voor de iTunes Store dezelfde Apple ID gebruikt als voor 'Delen met gezin'.

Als u iOS 10.2 of lager gebruikt, gaat u naar 'Instellingen' > 'iTunes Store en App Store' en controleert u uw Apple ID.

Op een Mac

1. Open de App Store.
  2. Kies 'Store' > 'Toon mijn account'.
  3. Klik op 'Bekijk informatie'.
  4. Zorg ervoor dat u dezelfde Apple ID gebruikt die u gebruikt voor 'Delen met gezin'.

Probeer vervolgens deze stappen

Als u nog steeds niet kunt delen, probeert u deze stappen. Kijk na elke stap of u kunt delen.

Uitloggen bij de iTunes Store en App Store

Als u het gedeelde materiaal van uw gezin nog steeds niet kunt zien of downloaden of uw gedeelde Apple abonnementen niet kunt gebruiken, logt u uit bij de iTunes Store en App Store en logt u opnieuw in.

Op een iPhone, iPad of iPod touch:

1. Als u iOS 10.3 of hoger gebruikt, gaat u naar 'Instellingen' > [uw naam] en tikt u op 'Log uit'. Als u iOS 10.2 of lager gebruikt, gaat u naar 'Instellingen' > 'iTunes Store en App Store'. Tik op uw Apple ID en tik op 'Log uit'.
  2. Volg de stappen op het scherm.
  3. Voer het wachtwoord van uw Apple ID in en selecteer 'Log in'.

Op een Mac:

1. Open de App Store.
  2. Kies 'Store' > 'Toon mijn account'.
  3. Klik op 'Bekijk informatie'.
  4. Zorg ervoor dat u dezelfde Apple ID gebruikt die u gebruikt voor voor 'Delen met gezin'.

Op een Apple TV:

1. Ga naar 'Instellingen' > 'Accounts' > 'iTunes Store en App Store'.
  2. Kies 'Log uit'.
  3. Kies 'Log in'.
  4. Voer uw Apple ID en wachtwoord in en selecteer 'Log in'.

Zorg ervoor dat u bij alle Apple voorzieningen inlogt met dezelfde Apple ID die u hebt geselecteerd voor het delen van materiaal met uw gezin. U hoeft niet uit te loggen bij andere voorzieningen die uw Apple ID gebruiken, zoals iCloud of iMessage.

Controleren of een app kan worden gedeeld

Als u wilt controleren of u een app kunt delen, gaat u naar de App Store, zoek de app, scrol omlaag naar het onderdeel 'Ondersteunt' en controleer of 'Delen met gezin' wordt weergegeven.

Voor sommige apps is 'Delen met gezin' mogelijk niet ingeschakeld. Als u één van deze apps hebt aangeschaft, kunt u deze zien in uw aankoopgeschiedenis. Uw gezinsleden kunnen deze echter niet zien of opnieuw downloaden.

Controleren of de aankoop is verborgen

Als een gezinslid een item heeft verborgen, kan niemand van het gezin dit item zien. Uw gezinslid kan indien gewenst Mac-apps weer zichtbaar maken.

Controleren of het apparaat aan de systeemvereisten voldoet

Voor toegang tot het gedeelde materiaal van uw gezin hebt u een iPhone, iPad of iPod touch met iOS 8 of hoger nodig, of een Mac met OS X Yosemite of hoger. Als u een ouder apparaat gebruikt, ziet u het gedeelde materiaal van uw gezin niet.

iOS 8 en OS X Yosemite zijn vereist voor de configuratie van 'Delen met gezin' of om lid te worden van een gezinsgroep. Raadpleeg de systeemvereisten voor 'Delen met gezin'.

Meer informatie

Als u 'Delen met gezin' gebruikt, moet u voor aankopen en voor iCloud dezelfde Apple ID gebruiken. Als uw gezin het delen van aankopen heeft ingeschakeld, kunnen muziek, films, tv-programma's en boeken worden gedownload op maximaal tien apparaten per account, waarvan er vijf computers mogen zijn. Niet al het materiaal komt in aanmerking voor delen. Gezinsleden kunnen materiaal verbergen en verborgen materiaal kan niet worden gedownload. Materiaal dat door gezinsleden is gedownload of via inwisselcodes is verkregen, is niet onderhevig aan 'Vraag om te kopen'.