Als je de gedeelde apps en inhoud van je gezin niet kunt vinden

Als leden van je 'Delen met gezin'-groep geen gedeelde apps of gedownloade inhoud kunnen vinden, controleer je in de instellingen voor het delen van aankopen of de app of het abonnement deelbaar is.

Controleer je instellingen voor 'Delen met gezin'

Zorg ervoor dat je dezelfde Apple ID gebruikt voor 'Delen met gezin' en 'Media en aankopen'. En zorg ervoor dat het delen van aankopen is ingeschakeld. Vraag vervolgens aan de gezinsleden om hun instellingen ook te controleren.

Op een iPhone of iPad met iOS 16 of nieuwer

1. Ga naar 'Instellingen' > 'Gezin'.

2. Tik op je naam.

3. Noteer welke Apple ID wordt vermeld.

ios-17-iphone-14-pro-settings-family-sharing-name
  4. Tik op 'Aankopen'.

5. Tik op 'Apple ID voor aankopen' en zorg ervoor dat je bent ingelogd met dezelfde Apple ID die je gebruikt voor 'Delen met gezin'. Als dat niet het geval is, tik je op 'Deel via secundaire Apple ID' en voer je de Apple ID en het wachtwoord voor die Apple ID in.

ios-17-iphone-14-pro-settings-family-sharing-name-purchases

Op een iPhone of iPad met iOS 15 of ouder

1. Ga naar 'Instellingen', tik op je naam en tik vervolgens op 'Delen met gezin'.

2. Tik op je naam.

3. Noteer welke Apple ID wordt vermeld. Je moet deze Apple ID later gebruiken om in te loggen.

4. Tik op 'Terug' om terug te gaan naar 'Delen met gezin'.

5. Tik op 'Delen van aankopen' en zorg dat 'Deel aankopen met gezin' is ingeschakeld.

6. Tik op 'Terug' en tik vervolgens op 'Apple ID'.

7. Tik op 'Media en aankopen'.

8. Tik op 'Toon account'.

9. Inloggen met je Apple ID. Log in met de Apple ID die je ook gebruikt voor 'Delen met gezin'.

Op een Mac met macOS Ventura of nieuwer

1. Kies het Apple-menu  > 'Systeeminstellingen' en klik op 'Gezin'.

2. Klik op 'Aankopen'.

3. Noteer welke Apple ID wordt vermeld onder 'Apple ID voor aankopen'.

macos-sonoma-system-settings-family-sharing-name-purchases
  4. Open de App Store.

5. Kies 'Store' > 'Account'.

6. Klik op 'Accountinstellingen'.

7. Zorg ervoor dat je dezelfde Apple ID gebruikt die je gebruikt voor 'Delen met gezin'.

macos-sonoma-app-store-store-account-settings

Op een Mac met macOS Monterey of ouder

1. Kies het Apple-menu  > 'Systeemvoorkeuren' en klik op 'Delen met gezin'.

2. Klik op 'Delen van aankopen'.

3. Noteer welke Apple ID wordt vermeld. Je moet deze Apple ID later gebruiken om in te loggen.

4. Zorg ervoor dat 'Deel mijn aankopen' is geselecteerd.

5. Open de App Store.

6. Kies 'Store' > 'Toon mijn account'.

7. Klik op 'Bekijk informatie'.

8. Zorg ervoor dat je dezelfde Apple ID gebruikt die je gebruikt voor 'Delen met gezin'.

Als je nog steeds geen gedeeld materiaal kunt vinden

Log uit bij 'Media en aankopen'

Zorg ervoor dat je bij alle Apple voorzieningen inlogt Je hoeft niet uit te loggen bij andere voorzieningen die je Apple ID gebruiken, zoals iCloud of iMessage.

Op een iPhone of iPad

1. Ga naar 'Instellingen' > '[je naam]'.

2. Tik op 'Media en aankopen'.

3. Tik op 'Log uit'.

4. Tik nogmaals op 'Media en aankopen'.

5. Tik op 'Niet [je naam]?' en log vervolgens in met de Apple ID die je ook gebruikt voor 'Delen met gezin'.

Op een Mac

1. Open de App Store.

2. Kies in de menubalk 'Store' > 'Log uit'.

3. Kies in de menubalk 'Store' > 'Log in'.

4. Log in met dezelfde Apple ID die je gebruikt voor 'Delen met gezin'.

Op een Apple TV

1. Ga naar 'Instellingen' > 'Gebruikers en accounts' > '[je naam]'.

2. Selecteer 'Store'.

3. Selecteer 'Log uit'.

4. Selecteer 'Log in'.

5. Log in met dezelfde Apple ID die je gebruikt voor 'Delen met gezin'.

Controleer of een app kan worden gedeeld

1. Ga naar de App Store.

2. Zoek de app.

3. Scrol omlaag naar het onderdeel 'Ondersteunt' en controleer of 'Delen met gezin' wordt weergegeven.

Sommige apps kunnen mogelijk niet worden gedeeld via 'Delen met gezin'. Als je één van deze apps hebt aangeschaft, kun je deze zien in je aankoopgeschiedenis. Je gezinsleden kunnen deze echter niet zien of opnieuw downloaden.

Sommige abonnementen, zoals individuele Apple Music- en Apple One-abonnementen en abonnementen en in-app-aankopen van niet-deelnemende apps, kunnen niet worden gedeeld via 'Delen met gezin'.

Lees welke soorten materiaal je kunt delen met je gezin via het delen van aankopen

Lees hoe je een gezinslid toevoegt aan je gedeelde abonnementen

Vraag je gezinslid of de aankoop is verborgen

Als een gezinslid een aankoop heeft verborgen, kan niemand van het gezin dit item zien.

Lees hoe je aankopen in de App Store kunt verbergen of zichtbaar maken

Controleer of het apparaat aan de systeemvereisten voldoet

Voor toegang tot het gedeelde materiaal van je gezin heb je een iPhone of iPad met iOS 9 of hoger nodig, of een Mac met OS X El Capitan 10.11 of hoger. Als je een ouder apparaat gebruikt, zie je het gedeelde materiaal van je gezin niet.