Een gezinslid toevoegen aan je gedeelde abonnementen

Nadat je 'Delen met gezin' hebt geconfigureerd, kun je veel Apple abonnementen met je gezin delen, zoals Apple TV+, iCloud+ en Apple Fitness+.

Symbolen van App Store, Apple Arcade, Apple Music, Apple News, Apple TV, iCloud en de Conditie-app naast het symbool 'Delen met gezin'.

Wat gebeurt er wanneer je een abonnement met je gezin deelt?

Je en maximaal vijf gezinsleden hebben toegang tot Apple Originals-tv-programma's en -films op Apple TV+ en kunnen Apple voorzieningen, zoals Apple Music, Apple Arcade en Apple News+ delen. Als je abonnementen deelt, zien gezinsleden elk hun eigen voorkeuren en aanbevelingen, en niet die van het hele gezin. Als je een iCloud+-abonnement deelt, kunnen gezinsleden elkaars foto's, bestanden of documenten niet zien.

Als je 'Delen met gezin' al hebt geconfigureerd

Nadat je 'Delen met gezin' hebt geconfigureerd, worden in aanmerking komende abonnementen automatisch gedeeld met je gezinsleden. Lees hier wat je moet doen als je gezinsleden geen toegang kunnen krijgen tot een abonnement:

1. Ga op je iPhone of iPad naar 'Instellingen' en tik op je naam.

2. Tik op 'Abonnementen'.

3. Scroll omlaag en zorg ervoor dat 'Deel met gezin' is ingeschakeld.

4. Tik op het abonnement dat je wilt delen.

• Als je abonnement een individueel of studentenabonnement is, wijzig je je abonnement in een gezinsabonnement.

• Als het abonnement niet door Apple is gemaakt, kan het mogelijk niet worden gedeeld. Schakel onder 'Toegang voor het gezin' de optie 'Deel met gezin' in om een abonnement te delen.

Als je 'Delen met gezin' niet hebt geconfigureerd

1. Open de Instellingen-app.

2. Tik op je naam en daarna op 'Delen met gezin'.

3. Tik op 'Configureer je gezin', volg de instructies op het scherm en nodig vervolgens gezinsleden uit. Heb je 'Delen met gezin' al geconfigureerd?

4. In aanmerking komende abonnementen worden automatisch met je gezinsleden gedeeld.

Lees hoe je 'Delen met gezin' configureert op een Mac

Wie betaalt voor het abonnement?

Als 'Delen van aankopen' is ingeschakeld, betaalt het gezinshoofd voor de abonnementen van alle gezinsleden.*

Als je het gezinshoofd bent en niet wilt betalen voor de aankopen en abonnementen van gezinsleden, kun je 'Delen van aankopen' uitschakelen. Als 'Delen van aankopen' is uitgeschakeld, moet ieder gezinslid een eigen betaalmethode gebruiken. Als 'Delen van aankopen' is uitgeschakeld, kunnen gezinsleden abonnementen delen, maar kunnen ze geen individuele aankopen delen, zoals apps of boeken.

Apple Media Services en de functies ervan kunnen per land of regio verschillen. Lees hier wat er in je land of regio beschikbaar is.