Apps en aankopen delen met je gezin

Eén volwassene in het gezin, het gezinshoofd, betaalt de aankopen van alle gezinsleden nadat 'Delen van aankopen' is geconfigureerd. Je kunt apps, muziek, boeken en meer delen.

Wat is 'Delen van aankopen'?

'Delen van aankopen' inschakelen op een iPhone of iPad

'Delen van aankopen' inschakelen op een Mac

'Delen van aankopen' uitschakelen en het delen van een betaalmethode stopzetten

Via welke betaalmethode worden de aankopen van gezinsleden in rekening gebracht?

Als je toestemming wilt geven voor de aankopen van een kind

Wat is 'Delen van aankopen'?

Als je als gezinshoofd 'Delen van aankopen' inschakelt, krijgt iedereen in jouw gezin toegang tot de apps, muziek, films, tv-programma's en boeken die gezinsleden kopen. De aankopen van gezinsleden worden in rekening gebracht bij het gezinshoofd. Gezinsleden kunnen gedeeld materiaal vinden op de pagina 'Aankopen' in de App Store, iTunes Store, Apple Books of Apple TV-app. Lees welke soorten materiaal je wel en niet kunt delen.

'Delen van aankopen' inschakelen op een iPhone of iPad

1. Als je 'Delen met gezin' nog niet hebt geconfigureerd, configureer je dit.

2. Open de Instellingen-app.

3. Tik op 'Gezin'. Als je 'Gezin' niet ziet, tik je op je naam en tik je vervolgens op 'Delen met gezin'.

4. Tik op 'Delen van aankopen'.

5. Tik op 'Ga door' en volg de instructies op het scherm.

6. Om na te gaan welke betaalmethode wordt gebruikt, tik je opnieuw op 'Delen van aankopen' om de informatie over de gedeelde betaalmethode te controleren. Dit is de standaard betaalmethode van het gezinshoofd.

ios-17-iphone-14-pro-settings-family-purchase-sharing-payment

'Delen van aankopen' inschakelen op een Mac

In macOS Ventura of nieuwer:

1. Als je 'Delen met gezin' nog niet hebt geconfigureerd, configureer je dit.

2. Kies het Apple-menu  > 'Systeeminstellingen' en klik op 'Gezin'.

3. Klik op 'Delen van aankopen'.

4. Klik op je naam en schakel vervolgens 'Deel mijn aankopen' in.

5. Om na te gaan welke betaalmethode wordt gebruikt, kijk je onder 'Gedeelde betaalmethoden'. Dit is de standaard betaalmethode van het gezinshoofd.

macos-sonoma-system-settings-family-purchase-sharing-payment-2

In oudere versies van macOS:

1. Als je 'Delen met gezin' nog niet hebt geconfigureerd, configureer je dit.

2. Kies op je Mac het Apple-menu  > 'Systeemvoorkeuren'.

3. Klik op 'Delen met gezin'.

4. Klik op 'Delen van aankopen' in de navigatiekolom.

5. Klik op 'Configureer 'Delen van aankopen'' en volg de instructies op het scherm.

6. Om na te gaan welke betaalmethode wordt gebruikt, controleer je de informatie onder 'Gedeelde betaalmethoden'. Dit is de standaard betaalmethode van het gezinshoofd.

'Delen van aankopen' uitschakelen en het delen van een betaalmethode stopzetten

Als jij het gezinshoofd bent en je wilt dat gezinsleden voortaan zelf betalen voor hun aankopen, schakel je 'Delen van aankopen' uit:

1. Ga naar de instellingen voor 'Delen van aankopen' in Instellingen op je iPhone of iPad of in Systeeminstellingen op je Mac.

2. 'Delen van aankopen' uitschakelen:

• Tik op de iPhone of iPad op 'Stop Delen van aankopen'.

• Klik op de Mac op 'Schakel uit' en vervolgens op 'Stop Delen van aankopen'.

Wanneer 'Delen van aankopen' is uitgeschakeld, worden aankopen niet langer gedeeld en heb je geen toegang meer tot de aankopen van andere gezinsleden. Je kunt wel nog abonnementen delen, zoals Apple TV+ en Apple Arcade, maar voor aankopen zullen alle gezinsleden zelf moeten betalen met hun eigen betaalmethode.

Lees wat je moet doen als je de gezinsgroep van 'Delen met gezin' wilt verlaten of ontbinden

Via welke betaalmethode worden de aankopen van gezinsleden in rekening gebracht?

Als 'Delen van aankopen' is ingeschakeld, worden de aankopen van alle gezinsleden in rekening gebracht via de betaalmethode van het gezinshoofd.* Het gezinshoofd kan:

Wanneer een gezinslid voor het eerst een aankoop doet op een apparaat, moet het gezinshoofd mogelijk de betaalmethode verifiëren door de CVV in te voeren.

* Als je 'Delen met gezin' gebruikt, worden je aankopen afgeschreven van je persoonlijke Apple accountsaldo. Als je niet genoeg Apple accountsaldo hebt om de aankoop te betalen, wordt het resterende bedrag afgeschreven via de betaalmethode van het gezinshoofd als 'Delen van aankopen' is ingeschakeld.

Als je toestemming wilt geven voor de aankopen van een kind

Als je wilt zien en goedkeuren wat kinderen downloaden, configureer je 'Vraag om te kopen'. Wanneer een kind vraagt om apps, films of ander materiaal te mogen kopen, krijgt het gezinshoofd daarvan een melding. Het gezinshoofd kan dit rechtstreeks vanaf een eigen apparaat goedkeuren of weigeren.

Lees hoe je 'Vraag om te kopen' inschakelt

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie.