Informatie over de e-mailadressen van uw Apple ID

Lees hier meer over het toevoegen, wijzigen of verwijderen van de verschillende typen e-mailadressen die u met een Apple ID-account kunt gebruiken.

E-mailadressen die u gebruikt met uw Apple ID

Uw Apple ID gebruikt e-mailadressen om in te loggen bij uw Apple account. Met uw Apple ID hebt u toegang tot voorzieningen zoals de App Store, Apple Music, iCloud, iMessage, FaceTime en meer. Wij gebruiken uw e-mailadressen om u informatie over uw account te sturen en om vrienden en familie te helpen met u te communiceren en te delen.

E-mailadres van Apple ID
In de meeste gevallen is een Apple ID ook het primaire e-mailadres van een Apple ID-account.

Alternatieve e-mailadressen
U kunt extra e-mailadressen toevoegen aan uw account om het makkelijker te maken voor anderen om u te vinden in Apple voorzieningen zoals FaceTime, iMessage en Zoek mijn.

Herstel-e-mailadres
De meeste mensen hebben een e-mailadres voor meldingen in plaats van een herstel-e-mailadres. Apple gebruikt dit adres om u belangrijke account- en beveiligingsgerelateerde informatie te sturen. Als u geen gebruik maakt van twee-factor-authenticatie of twee-staps-verificatie (lees hier hoe u controleert welke beveiligingsmethode u gebruikt), kunt u een herstel-e-mailadres toevoegen aan uw account voor een betere beveiliging. Dit e-mailadres is zichtbaar als u inlogt bij uw Apple ID-accountpagina.

U kunt een nieuwe of gewijzigde Apple ID pas gebruiken na ontvangst van de controle-e-mail die wij u sturen om te verifiëren dat het e-mailadres echt van u is.

E-mailadres van Apple ID

Wanneer u een Apple ID aanmaakt, voert u een e-mailadres in. Dit e-mailadres is uw Apple ID en is ook de gebruikersnaam waarmee u inlogt bij Apple voorzieningen zoals Apple Music en iCloud. Het is ook het contact-e-mailadres voor uw account. Controleer uw e-mailadres regelmatig. Wij sturen u e-mailmeldingen om u te helpen uw account te beheren en optimaal gebruik te maken van uw Apple ID.

Het e-mailadres voor uw Apple ID wijzigen

Als u het e-mailadres van uw Apple ID wilt wijzigen, logt u uit bij alle Apple voorzieningen en apparaten die uw Apple ID gebruiken. Vervolgens voert u deze stappen uit

Uw Apple ID-wachtwoord opnieuw instellen

Als u uw huidige Apple ID-wachtwoord weet en dit wilt wijzigen, volgt u deze stappen op uw iPhone, iPad, iPod touch of Mac. Als u uw Apple ID-wachtwoord bent vergeten en het opnieuw moet instellen, volgt u deze stappen.*

Een verificatiecode ontvangen

Bij twee-factor-authenticatie hebt u een verificatiecode nodig om met uw Apple ID in te loggen op een nieuw apparaat of in een nieuwe browser. Lees hier hoe u de code verkrijgt en gebruikt op een vertrouwd apparaat, of hoe u een sms-bericht of oproep ontvangt.

* Als u twee-factor-authenticatie gebruikt, kunt u in sommige gevallen de accountherstelprocedure bespoedigen of uw wachtwoord onmiddellijk opnieuw instellen door een zescijferige code te verifiëren die naar uw primaire e-mailadres is verstuurd.

Alternatieve e-mailadressen

Veel mensen hebben meerdere e-mailadressen waarop ze bereikbaar zijn voor vrienden en familie. Als u een e-mailadres hebt dat u regelmatig gebruikt, kunt u het toevoegen aan uw Apple ID-account zodat anderen u op Apple voorzieningen zoals FaceTime, iMessage, Gedeelde albums, iWork-samenwerking en 'Zoek mijn' eenvoudig kunnen vinden en met u kunnen communiceren.

Een alternatief e-mailadres toevoegen

1. Log in bij uw Apple ID-accountpagina.
  2. Klik in het gedeelte 'Account' op 'Wijzig'.
  3. Selecteer 'Voeg meer toe' onder 'Bereikbaar op'.
  4. Voer uw alternatieve e-mailadres in. Dit mag geen e-mailadres zijn dat u al gebruikt als Apple ID.
  5. Wij sturen een verificatie naar dat adres. Hebt u de e-mail niet ontvangen?
  6. Voer de verificatiecode in en klik op 'Verifieer'.

Een alternatief e-mailadres verwijderen

1. Log in bij uw Apple ID-accountpagina.
  2. Klik in het gedeelte 'Account' op 'Wijzig'.
  3. Als u een van uw alternatieve e-mailadressen wilt verwijderen, klikt u op  naast het adres.

Het herstel-e-mailadres

Een herstel-e-mailadres is niet verplicht, maar wordt wel aanbevolen als u geen twee-factor-authenticatie of twee-staps-verificatie hebt ingesteld. Als u uw beveiligingsvragen mocht vergeten, kunt u uw herstel-e-mailadres gebruiken om ze opnieuw in te stellen. We sturen meldingen met betrekking tot de beveiliging van uw account ook naar uw herstel-e-mailadres. Als u twee-factor-authenticatie of twee-staps-verificatie hebt ingesteld, hebt u een e-mailadres voor meldingen in plaats van een herstel-e-mailadres en hoeft u geen beveiligingsvragen te onthouden.

Een herstel-e-mailadres toevoegen of wijzigen

1. Log in bij uw Apple ID-accountpagina.
  2. Klik in het gedeelte 'Beveiliging' op 'Wijzig'. U wordt mogelijk gevraagd één of meerdere beveiligingsvragen te beantwoorden om door te gaan.
  3. Zo voegt u een herstel-e-mailadres toe:
    • Klik onder 'Herstel-e-mailadres' op 'Voeg een e-mailadres toe' en voer uw herstel-e-mailadres in. Wij sturen een verificatie naar dat adres. Hebt u de e-mail niet ontvangen?
    • Voer de verificatiecode in en klik op 'Verifieer'.
  4. Zo wijzigt u een herstel-e-mailadres:
    • Selecteer 'Wijzig e-mailadres' onder het adres dat u wilt wijzigen en voer het nieuwe adres in. Wij sturen een verificatie naar dat adres. Hebt u de e-mail niet ontvangen?
    • Voer de verificatiecode in en klik op 'Verifieer'.

Als u een geregistreerd herstel-e-mailadres had toen u de upgrade naar twee-factor-authenticatie of twee-staps-verificatie uitvoerde, kunt u met deze stappen ook uw e-mailadres voor meldingen bijwerken. Als u het e-mailadres voor meldingen verwijdert, kunt u geen nieuw toevoegen.

Een herstel-e-mailadres verwijderen

1. Log in bij uw Apple ID-accountpagina.
  2. Klik in het gedeelte 'Beveiliging' op 'Wijzig'. U wordt mogelijk gevraagd één of meerdere beveiligingsvragen te beantwoorden om door te gaan.
  3. Als u een herstel-e-mailadres wilt verwijderen, klikt u op  naast het adres.

De beveiligingsvragen opnieuw instellen

Als u de antwoorden op uw beveiligingsvragen bent vergeten, volgt u deze stappen om uw identiteit te verifiëren en uw beveiligingsvragen opnieuw in te stellen. Als u twee-factor-authenticatie of twee-staps-verificatie hebt ingesteld, hoeft u geen beveiligingsvragen te onthouden.

Meer informatie

Apple stuurt e-mails over een Apple ID-account altijd via appleid@id.apple.com. Als u verdachte e-mail ontvangt, leest u hier hoe u frauduleuze e-mail kunt identificeren.

Lees hier hoe u uw andere Apple ID-accountinformatie bijwerkt of uw Apple ID-wachtwoord wijzigt.

FaceTime is niet in alle landen of regio's beschikbaar.