Als een Apple TV niet kan worden ingeschakeld

Lees wat u moet doen als een Apple TV niet kan worden ingeschakeld of geen beeld of geluid afspeelt.

Volg deze stappen om de HDMI-aansluiting tussen de Apple TV en de televisie te controleren. Lees wat u moet doen als u hulp nodig hebt.

Controleer het netsnoer

Zorg ervoor dat de Apple TV is aangesloten op een stopcontact en dat het statuslampje brandt. Als u het statuslampje niet ziet, kunt u het volgende doen. Kijk na elke stap of u nog hulp nodig hebt.

• Haal de Apple TV uit de sluimerstand met de afstandsbediening.
  • Koppel het netsnoer van de Apple TV los, wacht 30 seconden en sluit deze vervolgens opnieuw aan.
  • Gebruik een ander stopcontact.
  • Als de Apple TV op een stekkerdoos is aangesloten, zorgt u ervoor dat de stekkerdoos is ingeschakeld.

Controleer de HDMI-kabel

Als het statuslampje van de Apple TV brandt en er wordt geen beeld en geen geluid afgespeeld, controleert u of de HDMI-kabel goed is aangesloten op de Apple TV en op alle aangesloten televisies, ontvangers of HDMI-switches.

Lees wat u moet doen als u deze problemen op een Apple TV 4K ondervindt.

Controleer de instellingen van de televisie of de ontvanger

Zorg ervoor dat de televisie en de ontvanger zijn ingeschakeld. Als de televisie of de ontvanger meerdere HDMI-poorten heeft, moet u wellicht schakelen naar de HDMI-ingang op de televisie of ontvanger waarop de Apple TV is aangesloten. U kunt ook een andere HDMI-poort of HDMI-kabel gebruiken.

Schakel over naar een andere weergavemodus

Als u een zwart scherm ziet of kort het Apple logo en dan een zwart scherm, wijzigt u de videoresolutie van de afstandsbediening:

• Op Apple TV 4K of Apple TV (4e generatie) houdt u de 'Menu'-knop en de volume-omlaagknop vijf seconden ingedrukt en laat u ze dan los. De Apple TV schakelt om de twintig seconden over naar een nieuwe resolutie. Selecteer 'OK' en kies een resolutie of selecteer 'Annuleer' om te stoppen.
  • Op Apple TV (2e of 3e generatie) houdt u de 'Menu'-knop en de volume-omhoogknop vijf seconden ingedrukt. De Apple TV schakelt om de twintig seconden over naar een nieuwe resolutie. Selecteer 'OK' en kies een resolutie of selecteer 'Annuleer' om te stoppen.

Nog steeds hulp nodig?

Als de televisie nog steeds geen beeld of geluid afspeelt, is er mogelijk een probleem met de HDMI-kabel of met de aansluiting op de televisie of de ontvanger. Probeer deze stappen. Kijk na elke stap of u nog hulp nodig hebt.

1. Probeer een andere HDMI-poort op de televisie.
  2. Sluit de Apple TV rechtstreeks aan op de televisie met een andere HDMI-kabel. Sluit deze niet aan op een switch of ontvanger en gebruik HDMI 1 of Input 1 op de televisie.
  3. Als de Apple TV rechtstreeks op de televisie is aangesloten en u ziet het beginscherm van Apple TV, sluit u andere apparaten één voor één aan zoals een ontvanger of HDMI-switch.
  4. Controleer na het aansluiten van elk apparaat of u het beginscherm nog steeds ziet op de televisie.

Lees hoe u Apple TV 4K configureert voor de beste 4K-, HDR- of Dolby Vision-ervaring.

Neem contact op met Apple Support als u op de televisie nog steeds geen beeld ziet of geen geluid hoort of als u alleen het Apple logo ziet.

Meer hulp

Hebt u een ander probleem waarmee u hulp nodig hebt? Zoek het probleem hieronder voor hulp:

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Aan het gebruik van internet zijn risico’s verbonden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie. Andere bedrijfs- en productnamen zijn mogelijk handelsmerken van de respectievelijke eigenaars.