Een reservekopie maken van je iPhone, iPad of iPod touch met Windows

Als je een reservekopie van een iPhone, iPad of iPod touch maakt, heb je een kopie van je gegevens die je kunt gebruiken als het apparaat ooit wordt vervangen of verloren of beschadigd raakt.

1. Open de Finder op je Mac of open de Apple Devices-app op je pc. Als de Apple Devices-app niet is geïnstalleerd op je pc of als je Mac macOS Mojave of ouder gebruikt, open je in plaats daarvan iTunes.

2. Sluit het apparaat aan op de pc met de kabel die bij het apparaat is meegeleverd. Vind kabels voor je apparaat.

3. Als je wordt gevraagd om de toegangscode voor het apparaat of wordt gevraagd of je deze computer wilt vertrouwen, volg je de aanwijzingen op het scherm. Krijg hulp als je je toegangscode bent vergeten.

4. Selecteer je apparaat in iTunes. Lees wat je kunt doen als je apparaat niet op je computer wordt weergegeven.

De menubalk van iTunes met uitvergrote apparaatknop
  5. Klik op 'Algemeen' in de Apple Devices-app of op 'Overzicht' in iTunes.

6. Als je gezondheids- en activiteitsgegevens van je apparaat of Apple Watch wilt bewaren, moet je de reservekopie versleutelen. Schakel het aankruisvak 'Versleutel lokale reservekopieën' in en kies een wachtwoord dat je gemakkelijk kunt onthouden. Schrijf het wachtwoord op en bewaar het op een veilige plaats. Zonder dit wachtwoord kun je geen versleutelde reservekopieën terugzetten.

7. Klik op 'Maak nu reservekopie'.

Een iTunes-venster waarin het tabblad 'Overzicht' is geopend en de knop 'Maak nu reservekopie' is geselecteerd

Nadat het proces is voltooid, kun je zien of de reservekopie is aangemaakt. Je ziet de datum en tijd van je laatste reservekopie.

Wanneer het proces is beëindigd, worden de datum en tijd van de laatste reservekopie weergegeven in het Finder-venster.

Een iTunes-venster waarin het tabblad 'Overzicht' is geopend en waarin de datum en tijd van de laatste reservekopie onder de knop 'Maak nu reservekopie' zijn uitvergroot