'Zoek mijn' uitschakelen op je iPhone of andere apparaten

'Zoek mijn' kan helpen bij het terugvinden van een kwijtgeraakt of gestolen apparaat. Als je je apparaat wilt verkopen, inruilen of weggeven, moet je niet vergeten 'Zoek mijn' uit te schakelen.

'Zoek mijn' uitschakelen op je iPhone of iPad

1. Open de Instellingen-app.

2. Tik op je naam > 'Zoek mijn'.

3. Tik op 'Zoek mijn [apparaat]' en tik om de functie uit te schakelen.

4. Voer het wachtwoord van je Apple ID in.

5. Tik op 'Schakel uit'.

Als je je Apple Watch wilt verwijderen uit 'Zoek mijn', koppel je deze los van je iPhone.

'Zoek mijn' uitschakelen op je Mac

1. Kies het Apple-menu  > 'Systeeminstellingen'. In oudere versies van macOS kies je het Apple-menu  > 'Systeemvoorkeuren'.

2. Klik op je naam (of Apple ID) en vervolgens op 'iCloud'.

3. Klik onder 'Apps die iCloud gebruiken' op 'Toon alles' en klik vervolgens op 'Zoek mijn'. In oudere versies van macOS scrol je naar beneden en klik je op 'Zoek mijn'.

4. Klik op 'Schakel uit'.

Wat gebeurt er als je 'Zoek mijn' uitschakelt?

Als je een zoekgeraakt of gestolen apparaat probeert terug te vinden, kan 'Zoek mijn' hierbij helpen. Je kunt bijvoorbeeld de locatie van het apparaat bekijken op een kaart of een geluid afspelen om het gemakkelijker te vinden. 'Zoek mijn' bevat ook het activeringsslot, een functie om te voorkomen dat iemand anders je apparaat kan gebruiken.

Lees meer over het activeringsslot op je iPhone of iPad, op je Apple Watch en op je Mac.

Wanneer je 'Zoek mijn' uitschakelt, kun je deze mogelijkheden niet meer gebruiken. Hierdoor wordt het misschien moeilijker om je apparaat terug te vinden.

Als je je apparaat wilt verkopen, weggeven of inruilen, of als je het moet opsturen voor service, moet je 'Zoek mijn' uitschakelen.

Als je de Zoek mijn-app verwijdert, wordt je locatie nog steeds gedeeld. Mensen met wie je eerder je locatie hebt gedeeld, kunnen je locatie nog steeds zien. Als je wilt stoppen met het delen van je locatie, installeer je de Zoek mijn-app opnieuw en stop je met het delen van je locatie.