MacBook Air (15 inch, M2, 2023) - Touch ID-kaart

Voordat je begint

Verwijder de volgende onderdelen voordat je begint:

Gereedschap

• ESD-veilig pincet

• Kapton-tape

• Nylon sonde (zwart staafje)

• Momentschroevendraaier (blauw, 0,65 kgf cm)

• Momentschroevendraaier (blauwgroen, 0,75 kgf cm)

• Torx Plus 2IP 44-mm halve-maanbitje

• Torx Plus 3IP 44-mm halve-maanbitje

• Uitlijningsstuk voor Touch ID

Voorzichtig

Voor deze procedure is Systeemconfiguratie vereist. Nadat je alle stappen voor verwijdering en montage hebt voltooid, lees je hoe je het proces voor Systeemconfiguratie kunt starten.

Verwijderen

1. Klap de klep van het beeldscherm open en plaats de computer op de zijkant.

2. Druk op de Touch ID -knop. Als je de knop gaat terugplaatsen, moet deze hetzelfde aanvoelen als nu.

3. Sluit het beeldscherm en leg de computer met het beeldscherm naar beneden.

4. Gebruik de blauwe momentschroevendraaier met het 3IP-bitje om de drie 3IP-schroeven (923-08925) te verwijderen uit het afdekplaatje van de connector van de Touch ID -kaart. Verwijder het afdekplaatje en bewaar het om het later weer te monteren.

5. Gebruik het zwarte staafje om het uiteinde van de flexkabel van de Touch ID -kaart uit de connector te tillen.

6. Til het uiteinde van de flexkabel van de Touch ID -kaart (1) op en gebruik het platte uiteinde van het zwarte staafje om de flexkabel voorzichtig van de bovenbehuizing (2) te trekken.

7. Gebruik de blauwe momentschroevendraaier met het 2IP-bitje om de stelschroef (923-08982) met één draai gedeeltelijk los te draaien.

8. Gebruik de blauwe momentschroevendraaier met het 3IP-bitje om de vier 3IP-hoekschroeven (923-08918) (1) en de twee middelste 3IP-schroeven (923-08917) (2) van de Touch ID -kaart te verwijderen.

9. Gebruik een ESD-veilig pincet om het flexibele afdekplaatje van de Touch ID -kaart te verwijderen. Bewaar het flexibele afdekplaatje om het later weer te monteren.

• Belangrijk: noteer de richting van het flexibele afdekplaatje van de Touch ID -kaart voor een juiste montage.

10. Klap de klep van het beeldscherm open en plaats de computer op de zijkant.

11. Ondersteun de Touch ID -kaart terwijl je de flexkabel van de Touch ID -kaart door de opening in de sleuf trekt, zoals aangegeven.

Montage

1. Leg de computer op zijn kant met het beeldscherm geopend. Plaats twee Y-vormige uitlijningsstukken in de uitsparing van de Touch ID -kaart zoals aangegeven en plaats de lipjes in de hoeken. Zet de uitlijningsstukken vast met Kapton-tape.

2. Voer de Touch ID -flexkabel door de sleuf in de bovenbehuizing. Plaats de Touch ID-kaart vervolgens in de opening in de bovenbehuizing.

• Opmerking: als je een vervangende Touch ID -kaart installeert, verwijder je de beschermfolie van het glasoppervlak en van de flexkabel.

3. Sluit het beeldscherm en leg de computer met het beeldscherm naar beneden.

•  Voorzichtig: zorg dat de Touch ID -knop op zijn plaats wordt gehouden door de Y-vormige uitlijningsstukken terwijl je het beeldscherm sluit.

4. Gebruik een ESD-veilig pincet om het flexibele afdekplaatje van de Touch ID -kaart te plaatsen zoals aangegeven.

5. Gebruik de blauwe momentschroevendraaier met het 3IP-bitje om de vier 3IP-hoekschroeven (923-08918) (1) en de twee middelste 3IP-schroeven (923-08917) (2) gedeeltelijk terug te plaatsen in de Touch ID -kaart.

6. Gebruik de blauwe momentschroevendraaier met het 3IP-bitje om de 3IP-schroef linksonder gedeeltelijk aan te draaien.

7. Gebruik de blauwe momentschroevendraaier met het 3IP-bitje om de vier 3IP-hoekschroeven vast te draaien. Doe dit in de aangegeven volgorde.

8. Gebruik de blauwgroene momentschroevendraaier met het 3IP-bitje om de twee middelste 3IP-schroeven volledig terug te plaatsen.

9. Klap de klep van het beeldscherm open en plaats de computer op de zijkant.

10. Kijk recht naar de Touch ID -knop. De ruimten aan weerszijden moeten gelijk zijn en de Touch ID -knop moet gelijk liggen met de functietoetsen.

• Belangrijk: Als de openingen aan de zijkanten niet gelijk zijn, gebruik je de blauwgroene momentschroevendraaier met het 3IP-bitje om de twee middelste schroeven elk met één draai gedeeltelijk los te draaien. Stel vervolgens de knop af en draai de twee middelste schroeven vast.

11. Verwijder de Kapton-tape en de Y-vormige uitlijningsstukken.

12. Gebruik vervolgens de blauwe momentschroevendraaier met het 2IP-bitje om de 2IP-stelschroef (923-08982) vast of los te draaien terwijl je de Touch ID -knop indrukt. Het indrukken moet net zo voelen als bij het verwijderen van de knop.

• Important

• If the Touch ID  button feels too stiff or doesn't move, the set screw has been overtightened. Use the blue torque driver and 2IP bit to loosen the set screw.

• If the Touch ID  button can be pressed down but doesn't click, the set screw is too loose. Use the blue torque driver and 2IP bit to tighten the 2IP set screw.

13. Sluit het beeldscherm en leg de computer met het beeldscherm naar beneden.

14. Druk het uiteinde van de flexkabel van de Touch ID -kaart in de connector.

15. Druk op de flexkabel van de Touch ID -kaart om de kabel vast te maken aan de bovenbehuizing.

16. Plaats het afdekplaatje van de connector voor de Touch ID -kaart over het uiteinde van de flexkabel.

17. Gebruik de blauwe momentschroevendraaier met het 3IP-bitje om de drie 3IP-schroeven (923-08925) terug te plaatsen in het afdekplaatje van de connector van de Touch ID -kaart.

Plaats de volgende onderdelen terug om de montage te voltooien:

Voorzichtig

Nadat je alle stappen voor verwijdering en montage hebt voltooid, lees je hoe je het proces voor Systeemconfiguratie kunt starten.