MacBook Air (15-inch, M2, 2023) - Moederbord

Voordat je begint

Verwijder de volgende onderdelen voordat je begint:

Gereedschap

• Verstelbare momentschroevendraaier (10-34 Ncm)

• ESD-veilig pincet

• Tape voor afdekplaatje van I/O-connector

• Nylon sonde (zwart staafje)

• Momentschroevendraaier (blauw, 0,65 kgf cm)

• Torx Plus 3IP 44-mm halve-maanbitje

• Torx Plus 3IP-bitje

• Torx Plus 5IP 50-mm bitje

Voorzichtig

• Voor deze procedure is Systeemconfiguratie vereist. Nadat je alle stappen voor verwijdering en montage hebt voltooid, lees je hoe je het proces voor Systeemconfiguratie kunt starten.

• Als je een vervangend moederbord installeert, moet je ook een nieuwe Touch ID-kaart installeren.

Verwijderen

1. Volg verwijderstappen 2 tot en met 10 voor het verwijderen van de volgende vijf afdekplaatjes:

• Afdekplaatje van de connector van de geluidskaart (1)

• Afdekplaatje van de tussenbordconnector (2)

• Afdekplaatje van de trackpadconnector (3)

• Afdekplaatje van beeldschermconnectors (4)

• Afdekplaatje van de I/O-connector (5)

2. Gebruik het platte uiteinde van het zwarte staafje om het afdekplaatje van schuim op het afdekplaatje van de connector van de geluidskaart iets omhoog te tillen (1). Gebruik vervolgens de blauwe momentschroevendraaier met het 3IP-halve-maanbitje om één 3IP-schroef (923-08925) uit het afdekplaatje te verwijderen (2). Verwijder het afdekplaatje en bewaar het om het later weer te monteren.

3. Gebruik de blauwe momentschroevendraaier met het 3IP-halve-maanbitje om de 3IP-schroef (923-08925) te verwijderen uit het afdekplaatje van de tussenbordconnector. Verwijder het afdekplaatje en bewaar het om het later weer te monteren.

4. Gebruik een ESD-veilig pincet om de polyesterfolie van beide uiteinden van het afdekplaatje van de trackpadconnector los te trekken om bij de twee 3IP-schroeven te kunnen.

• Belangrijk: verwijder de polyesterfolie niet van het afdekplaatje.

5. Gebruik de blauwe momentschroevendraaier met het 3IP-halve-maanbitje om de twee 3IP-schroeven (923-08925) te verwijderen uit het afdekplaatje van de trackpadconnector.

6. Gebruik een ESD-veilig pincet om de afdekking van schuim aan beide uiteinden van het afdekplaatje van de beeldschermconnectors los te trekken.

• Belangrijk: verwijder de afdekking van schuim niet van het afdekplaatje.

7. Gebruik de blauwe momentschroevendraaier met het 3IP-halve-maanbitje om de vier 3IP-schroeven (923-08925) uit het afdekplaatje van de beeldschermconnectors te verwijderen.

8. Verwijder het afdekplaatje van de beeldschermconnectors en bewaar het om later weer te monteren.

9. Gebruik het platte uiteinde van het zwarte staafje om de rechterbenedenhoek van de tape van het afdekplaatje van de I/O-connector los te trekken. Verwijder vervolgens de tape van het afdekplaatje van de I/O-connector. Gooi de tape weg.

10. Gebruik de blauwe momentschroevendraaier met het 3IP-halve-maanbitje om de drie 3IP-schroeven (923-08925) uit het afdekplaatje van de I/O-connector te verwijderen. Verwijder het afdekplaatje en bewaar het om het later weer te monteren.

11. Gebruik het zwarte staafje om de uiteinden van de volgende acht flexkabels uit de connectors te tillen.

• Flexkabel van het tussenbord (1)

• Flexkabel van de microfoon (2)

• Flexkabels van het beeldscherm (3, 4)

• Flexkabel van de MagSafe 3-kaart (5)

• Flexkabels van de USB-C-kaart links (6, 7)

• Flexkabel van de open/dicht-sensor (AMR) (8)

12. Knijp de zijkanten van het afdekplaatje van de trackpadflexkabel (1) samen en til het uit de connector (2).

13. Gebruik de verstelbare momentschroevendraaier van 10-34 Ncm met het 3IP-bitje om de twee 3IP-schroeven (923-09281) (1) (923-09231) (2) van het moederbord te verwijderen.

14. Gebruik de verstelbare momentschroevendraaier met het 5IP-bitje om de zes 5IP-schroeven te verwijderen uit het moederbord:

• Drie 5IP-schroeven (923-09560) (1)

• Twee 5IP-schroeven (923-08980) (2)

• Eén 5IP-schroef (923-09233) (3)

15. Houd de randen van het moederbord vast zoals afgebeeld. Schuif het moederbord naar links (1) en naar je toe (2). Leg de kabels opzij terwijl je het moederbord uit de bovenbehuizing tilt.

•  Voorzichtig: houd het koelelement niet vast (3).

Montage

1. Als je het bestaande moederbord gaat terugplaatsen, ga je verder met stap 2. Als je een vervangend moederbord installeert, installeer je eerst een vervangende Touch ID-kaart. Ga vervolgens verder naar stap 2.

2. Laat het moederbord zakken in de bovenbehuizing (1) en schuif het naar rechts (2). Leg de flexkabel van de batterij (3), de I/O-flexkabels (4) en de flexkabels van de microfoon en het beeldscherm opzij (achter de bovenrand van het moederbord, zoals in de onderstaande afbeelding).

•  Voorzichtig: houd het koelelement niet vast.

3. Controleer of geen van de flexkabels (1-10) vastzit onder het moederbord.

•  Voorzichtig: sluit de batterijflexkabel (10) nog niet aan om beschadiging van het moederbord te voorkomen.

4. Stel de verstelbare momentschroevendraaier van 10-34 Ncm in op een draaimoment van 16 Ncm. Gebruik de verstelbare momentschroevendraaier met het 5IP-bitje om één 5IP-schroef (923-09233) terug te plaatsen.

5. Stel de verstelbare momentschroevendraaier in op een draaimoment van 14,5 Ncm. Gebruik de verstelbare momentschroevendraaier met het 3IP-bitje om één 3IP-schroef (923-09231) terug te plaatsen.

6. Stel de verstelbare momentschroevendraaier in op een draaimoment van 11,5 Ncm. Gebruik de verstelbare momentschroevendraaier met het 3IP-bitje om één 3IP-schroef (923-08981) terug te plaatsen.

7. Stel de verstelbare momentschroevendraaier in op een draaimoment van 14,5 Ncm. Gebruik de verstelbare momentschroevendraaier met het 5IP-bitje om twee 5IP-schroeven (923-08980) terug te plaatsen.

8. Stel de verstelbare momentschroevendraaier in op een draaimoment van 10 Ncm. Gebruik de verstelbare momentschroevendraaier met het 5IP-bitje om drie 5IP-schroeven (923-09560) terug te plaatsen.

9. Druk de uiteinden van de volgende negen flexkabels op de connectors op het moederbord:

•  Voorzichtig: sluit de flexkabel van de batterij niet aan (dit wordt in de volgende afbeelding aangegeven met een rode X).

• Flexkabel van het tussenbord (1)

• Flexkabel van de trackpad (2)

• Flexkabel van de microfoon (3)

• Flexkabels van het beeldscherm (4, 5)

• Flexkabel van de MagSafe 3-kaart (6)

• Flexkabels van de USB-C-kaart links (7, 8)

• Flexkabel van de open/dicht-sensor (AMR) (9)

10. Plaats het afdekplaatje van de connector van de geluidskaart over de flexkabel.

• Belangrijk: let goed op de positie van het afdekplaatje in de onderstaande afbeelding. Zorg ervoor dat de rand van het afdekplaatje onder het koelelement zit en dat de afdekking van schuim boven op het koelelement zit.

11. Gebruik het zwarte staafje om de afdekking van schuim voorzichtig op te tillen (1). Gebruik vervolgens de blauwe momentschroevendraaier met het 3IP-halve-maanbitje om één 3IP-schroef (923-08925) (2) terug te plaatsen in het afdekplaatje van de connector van de geluidskaart.

12. Kantel de rechterkant van het afdekplaatje van de tussenbordconnector onder het lipje rechts van de connector. Laat het afdekplaatje vervolgens op de connector zakken. Gebruik de blauwe momentschroevendraaier met het 3IP-halve-maanbitje om één 3IP-schroef (923-08925) terug te plaatsen in het afdekplaatje.

13. Gebruik een ESD-veilig pincet om de polyesterfolie van beide uiteinden van het afdekplaatje van de trackpadconnector los te trekken.

14. Gebruik de blauwe momentschroevendraaier met het 3IP-halve-maanbitje om de twee 3IP-schroeven (923-08925) terug te plaatsen in het afdekplaatje van de trackpadconnector. Druk vervolgens de polyesterfolie over beide schroeven.

15. Plaats het afdekplaatje van de beeldschermconnectors over de uiteinden van de flexkabels van de microfoon en het beeldscherm.

16. Gebruik de blauwe momentschroevendraaier met het 3IP-halve-maanbitje om twee 3IP-schroeven (923-08925) terug te plaatsen in de buitenste uiteinden van het afdekplaatje van de beeldschermconnectors (1).

17. Gebruik een ESD-veilig pincet om het schuim aan beide uiteinden van het afdekplaatje van de beeldschermconnectors los te trekken om bij de middelste schroefgaten te kunnen.

18. Gebruik de blauwe momentschroevendraaier met het 3IP-halve-maanbitje om twee 3IP-schroeven (923-08925) terug te plaatsen in het midden van het afdekplaatje van de beeldschermconnectors (2). Druk het schuim vervolgens voorzichtig over beide schroeven.

19. Plaats de afdekking van de I/O-connector over de uiteinden van de flexkabels. Gebruik vervolgens de blauwe momentschroevendraaier met het 3IP-halve-maanbitje om de drie 3IP-schroeven (923-08925) terug te plaatsen in het afdekplaatje.

20. Verwijder de achterkant van de tape van het afdekplaatje van de I/O-connector. Lijn de tape vervolgens uit met de rechterrand van het afdekplaatje van de I/O-connector, zoals afgebeeld.

•  Voorzichtig: zorg ervoor dat de tape van het afdekplaatje van de I/O-connector niet over de rand van het afdekplaatje steekt.

21. Druk langs de lengte van de tape van het afdekplaatje van de I/O-connector om het aan het afdekplaatje van de I/O-connector te bevestigen.

22. Trek de linkerbovenhoek van de plakstrip iets los. Rol de tape voor het afdekplaatje van de I/O-connector vervolgens langzaam los.

Plaats de volgende onderdelen terug om de montage te voltooien:

Voorzichtig

Nadat je alle stappen voor verwijdering en montage hebt voltooid, lees je hoe je het proces voor Systeemconfiguratie kunt starten.