MacBook Air (15-inch, M2, 2023) - Onderbehuizing

Voordat je begint

Waarschuwing

Lees Veilig omgaan met batterijen en volg de richtlijnen voor werkplekken en de omgang met batterijen voordat je begint.

Gereedschap

• Batterijafdekking

• Gereedschap voor uitlijning van batterijflexkabel

• Snijvaste handschoenen

• ESD-veilig pincet

• Permanente markeerstift met fijne punt

• Nylon sonde (zwart staafje)

• Pentalobe-schroevendraaier

• Zuignap

• Momentschroevendraaier (blauw, 0,65 kgf cm)

• Torx Plus 3IP 44-mm halve-maanbitje

Verwijderen

1. Leg de computer op een schone, vlakke ondergrond met de onderkant naar boven.

2. Gebruik de pentalobe-schroevendraaier om de vier pentalobe-schroeven uit de onderbehuizing te verwijderen.

• Opmerking: de schroefkleuren verschillen per MacBook Air-model.

• Zilver en sterrenlicht (923-08974)

• Spacegrijs (923-09193)

• Middernacht (923-09237)

3. Let op de locatie van de zes clips binnenin waarmee de onderbehuizing aan de bovenbehuizing wordt bevestigd.

4. Lijn de rechterrand van de zuignap uit met de linkerrand van de richel in de bovenbehuizing, zoals afgebeeld. Druk nu op de zuignap om deze vast te zetten bij de voorkant van de onderbehuizing.

5. Trek de hendel van de zuignap omhoog totdat je de twee clips binnenin aan de voorkant los voelt komen.

6. Duw de zijkanten van de zuignap in om deze los te maken van de onderbehuizing.

7. Lijn de linkerrand van de zuignap uit met de rechterrand van de richel in de bovenbehuizing, zoals afgebeeld. Druk nu op de zuignap om deze vast te zetten bij de voorkant van de onderbehuizing.

8. Trek de hendel van de zuignap omhoog totdat de twee clips binnenin aan de voorkant loslaten.

9. Duw de zijkanten van de zuignap in om deze los te maken van de onderbehuizing.

10. Plaats de zuignap aan de linkerkant van de onderbehuizing.

11. Trek de hendel van de zuignap omhoog totdat je de clip binnenin aan de linkerkant los voelt komen. Duw de zijkanten van de zuignap in om deze los te maken van de onderbehuizing.

12. Plaats de zuignap aan de rechterkant van de onderbehuizing.

13. Trek de hendel van de zuignap omhoog totdat je de clip binnenin aan de rechterkant los voelt komen. Duw de zijkanten van de zuignap in om deze los te maken van de onderbehuizing.

14. Doe de snijvaste handschoenen aan.

15. Til de onderbehuizing ongeveer 10 mm op om een kleine opening te krijgen tussen de onderbehuizing en bovenbehuizing langs de voorrand. Trek vervolgens aan beide kanten van de onderbehuizing om deze te verwijderen van de bovenbehuizing.

•  Voorzichtig: Til de onderbehuizing niet meer dan 15 mm op.

• Opmerking: Als de onderbehuizing niet loskomt van de bovenbehuizing, herhaal je stap 3 tot en met 15 om ervoor te zorgen dat alle clips binnenin loskomen. Ga vervolgens naar stap 16.

16. Leg de onderbehuizing met de bovenkant omhoog op een schone, vlakke ondergrond.

• Belangrijk: Als je de onderbehuizing vervangt:

• Bewaar de bestaande onderbehuizing totdat de reparatie is voltooid.

• Pak een permanente markeerstift en schrijf het serienummer van de computer aan de binnenkant van de vervangende onderbehuizing.

• Als je alleen de onderbehuizing vervangt en geen andere onderdelen, ga je verder met montagestap 14.

17. Doe de handschoenen uit.

18. Plaats de batterijafdekking op de batterij. Druk de zwarte lipjes in de klemmetjes op de bovenbehuizing totdat ze vastklikken.

19. Gebruik een ESD-veilig pincet om de polyesterfolie van beide uiteinden van het afdekplaatje van de batterijconnector los te trekken om bij de twee 3IP-schroeven te kunnen.

• Belangrijk: Verwijder de polyesterfolie niet van het afdekplaatje.

20. Gebruik de blauwe momentschroevendraaier met het 3IP-bitje om de twee 3IP-schroeven (923-08925) te verwijderen uit het afdekplaatje van de batterijconnector.

21. Verwijder het afdekplaatje van de batterijconnector en bewaar het om het later weer te monteren.

22. Gebruik het platte uiteinde van het zwarte staafje om het uiteinde van de flexkabel van de batterij uit de connector te tillen.

Montage

1. Plaats de pennetjes van het gereedschap voor uitlijning van de batterijflexkabel in de schroefgaten, zoals in de afbeelding (1).

2. Leg het gereedschap plat terwijl je de uitlijningspennetjes in de schroefgaten (2) steekt.

3. Druk het uiteinde van de flexkabel van de batterij op de connector (3).

4. Verwijder het gereedschap voor uitlijning van de batterijflexkabel.

5. Gebruik de blauwe momentschroevendraaier met het Torx Plus 3IP-bitje om één 3IP-schroef (923-08925) gedeeltelijk terug te plaatsen zoals weergegeven.

6. Plaats het afdekplaatje van de batterijconnector over het uiteinde van de batterijflexkabel (1). Schuif het uiteinde van het afdekplaatje onder de 3IP-schroef, zoals aangegeven (2).

7. Gebruik een ESD-veilig pincet om de polyesterfolie aan het uiteinde van het afdekplaatje van de batterijconnector los te trekken zoals weergegeven.

8. Gebruik de blauwe momentschroevendraaier met het 3IP-bitje om één 3IP-schroef (923-08925) terug te plaatsen in het afdekplaatje van de batterijconnector.

9. Gebruik een ESD-veilig pincet om de polyesterfolie van andere uiteinde van het afdekplaatje van de batterijconnector los te trekken.

10. Gebruik de blauwe momentschroevendraaier met het 3IP-bitje om één 3IP-schroef volledig terug te plaatsen in het afdekplaatje van de batterijconnector.

11. Druk langs de lengte van de polyesterfolie om deze aan het afdekplaatje van de batterijconnector te bevestigen.

12. Pak de batterijafdekking aan de randen vast en til de afdekking van de bovenbehuizing.

13. Doe de snijvaste handschoenen aan.

14. Plaats de onderbehuizing over de bovenbehuizing. Zorg ervoor dat de lange rand van de onderbehuizing op één lijn ligt met het beeldschermscharnier.

15. Druk op de onderbehuizing bij het scharnier (1) terwijl je de onderbehuizing naar voren duwt (2). Voel of de vier bevestigingssleuven in de vier schroeven bij de luidsprekers in de bovenbehuizing vallen.

•  Voorzichtig: Duw de onderbehuizing gelijkmatig aan. Houd een kleine opening tussen de onderbehuizing en de bovenbehuizing om krassen op de oppervlakken te voorkomen.

• Belangrijk: Zorg ervoor dat de boven- en onderbehuizing op één lijn liggen. Als dit niet het geval is, trek je de onderbehuizing naar je toe om deze te verwijderen. Herhaal vervolgens stappen 14 tot en met 15.

16. Druk op de onderbehuizing in de aangegeven gebieden om de zes clips aan de binnenkant in de bovenbehuizing vast te klikken.

17. Gebruik de pentalobe-schroevendraaier om de vier pentalobe-schroeven volledig vast te draaien in de onderbehuizing.

• Opmerking: de schroefkleuren verschillen per MacBook Air-model.

• Zilver en sterrenlicht (923-08974)

• Spacegrijs (923-09193)

• Middernacht (923-09237)

Voorzichtig

• Nadat je alle stappen voor verwijdering en montage hebt voltooid, lees je hoe je het proces voor Systeemconfiguratie kunt starten.

• Systeemconfiguratie is vereist na vervanging van een beeldscherm, hoeksensor van klep, moederbord, luidsprekers of Touch ID-kaart.

• Als je het moederbord hebt vervangen, wordt de computer opgestart in de diagnostische modus totdat Systeemconfiguratie is voltooid.

• Als je de Touch ID-kaart hebt vervangen, kun je deze alleen als aan/uit-knop gebruiken totdat je Systeemconfiguratie hebt voltooid.

• Als je de hoeksensor van de klep hebt vervangen, sluit je het beeldscherm gedurende 20 seconden wanneer je daarom wordt gevraagd tijdens het proces voor Systeemconfiguratie. Als het beeldscherm niet volledig is gesloten tijdens het proces, moet je een andere nieuwe hoeksensor van de klep installeren.